Přejít k hlavnímu obsahu

Preview: Kdo postoupí do finále EU LCS?

29. 8. 2018 | 00:30 League of Legends
Play-off evropské LCS se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Už příští týden se dva nejlepší týmy v Evropě utkají o titul šampiona EU LCS, a to v madridské aréně Palacio Vistalegre pro 15 tisíc diváků.Naše coverage EU LCS play-off
Výchozí obrázek

Play-off evropské LCS se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Už příští týden se dva nejlepší týmy v Evropě utkají o titul šampiona EU LCS, a to v madridské aréně Palacio Vistalegre pro 15 tisíc diváků.

Naše coverage EU LCS play-off

Právě v semifinále se v play-off ukáží i týmy Fnatic a Team Vitality, které mohly sledovat čtvrtfinálové počínání svých soupeřů. Čest zahrát si v Madridu se dostane postupujícím týmům ze čtvrtfinále - FC Schalke 04 a Misfits Gaming. Mezitím co u Schalke se postup více méně očekával, u Misfits byla jejich výhra a hlavně její průběh překvapením.

FC Schalke 04FC Schalke 04 Esportslogo std.png
vs.Team Vitalitylogo std.pngTeam Vitality
Vizicsacsi {#Maďarsko}
Amazing {#Německo}
Nukeduck {#Norsko}
Upset {#Německo}
VandeR {#Polsko}


{#Francie} Cabochard
{#Polsko} Kikis
{#Itálie} Jiizuke
{#Portugalsko} Atilla
{#Polsko} Jactroll
 pá 31. 8. - 18:00 


 

Během pátečního zápasu se dočkáme souboje Schalke a Vitality, které v základní části skončily na třetím a druhém místě. Team Vitality měl velmi vydařenou zejména druhou polovinu splitu, kdy se k týmu připojil jungler Kikis. Ten rychle nahradil Giliuse v základní sestavě a během jeho působení tým dosáhl devíti vítězství a utrpěl pouze jednu porážku. Ve svém modrobílém protivníkovi ale bude mít Team Vitality nelehkého soupeře. 

Schalke v semifinále nevypadalo v úplně nejlepší formě a znovu se ukázalo, že jejich champion pool je velmi předvídatelný. V zápase proti Splyce se nedal vypíchnout jediný tahoun, ale tým postoupit zvládl a to je v konečném součtu to nejdůležitější. Na rozjetý a agresivní celek, jakým je Vitality, by ale jejich čtvrtfinálový výkon nejspíše nestačil. Předpokládáme, že Schalke ještě něco v rukávu má, ale hodně svých karet ukázalo během pěti her proti Splyce. Team Vitality tedy budou ve značné výhodě a proto jim dáváme o něco větší šance.

PZ tip: VIT 3:2 S04

FnaticFnaticlogo std.png
vs.Misfits Gaminglogo std.png Misfits Gaming

sOAZ {#Dánsko}
Bwipo {#Belgie}
Caps {#Dánsko}
Broxah 
{#Dánsko}
Rekkles {#Švédsko}
Hylissang {#Maďarsko}



{#Velká británie} Alphari
{#Velká británie} Maxlore
{#Dánsko} Sencux
{#Francie} Hans Sama
{#Slovinsko} Mikyx
 so 1. 9. - 17:00 

 

Sestava Fnatic nejspíše ze svého soupeře nebyla úplně nadšena. Misfits předvedli proti G2 až pozoruhodně sjednocený a vyvážený výkon. Během tří her se dostalo i na picky Kalisty či Twisted Fatea. Misfits zkrátka ukázali, že v bo5 umí a Fnatic přípravu na jejich vzájemný zápas moc neulehčili. Na netradiční picky však nyní bude Fnatic lépe psychicky připraven a pravděpodobně nebude také tolik zaskočen sílou Misfits v macro game.

Fnatic stále bude patřit role favorita tohoto zápasu. Klíčovou roli může hrát také jejich flexibilní sestava a styl hraní. Tahounem týmu je beze sporu midař Caps, který zažívá snad nejlepší split ve své profesionální kariéře. Vloni to byli ale právě Misfits, kteří Fnatic poslali do boje o 3. spot na Worlds do regionální kvalifikace. Hráči věrní oranžové barvě však letos budou hrát v mnohem větším klidu. Místo na Worlds už má totiž Rekkles a spol. jisté, protože ani Splyce ani G2 do semifinále nepostoupily. I kdyby Fnatic nakonec v play-off skončil čtvrtý, Team Vitality nikdy nebude mít víc championship bodů a Fnatic tak už nyní má jistotu postupu.

PZ tip: FNC 3:2 MSF

Zdroj: @lolesports
Štítky: EU LCS