Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: nEcro'hybRid

27. 5. 2007 | 21:45
Christian Jánský alias hybRid. 16-ti letý hráč Call of Duty 2 týmu nEcro je považován po nEph'twistorovi za nejlepšího brokaře na české scéně. Za svou kariéru v CoD2 působil v pouhých dvou klanech a to v phyrexian (zde působil i jeho nynější spoluhráč enjoik) a nyní ve stálici české scény v týmu nEcro (dříve unknowN illusion). Takto krátce by se dal charakterizovat hráč, kterého jsem se rozhodl vyzpovídat.
Výchozí obrázek


Christian Jánský alias hybRid. 16-ti letý hráč Call of Duty 2 týmu nEcro je
považován po nEph'twistorovi za nejlepšího brokaře na české scéně. Za svou kariéru v CoD2 působil v pouhých dvou klanech a to v phyrexian (zde působil i jeho nynější spoluhráč enjoik) a nyní ve stálici české scény v týmu nEcro (dříve unknowN illusion). Takto krátce by se dal charakterizovat hráč, kterého jsem se rozhodl vyzpovídat.

HybRid se narodil v Opavě a momentálně bydlí Šenově u Ostravy. Studuje Střední Školu Informačních Technologií se zaměřením na Správce informačních systémů. Má 2 sourozence, bratra a sestru. Mezi jeho koníčky patří fotbal, tenis, hudba a tvorba www stránek. 

Jak ho charakterizují jeho spoluhráči?
Stanislav "enjOik" Hedeš: "Nejmladší člen našeho týmu, ale i přesto si u nás vysloužil místo CL a tim dává najevo, že věk není vše..
plusy: skvělý brokař, zajímavý taktik a v pohodě kámoš.
mínusy: často výbušný, vytočí ho každá maličkost a musí mít vždy pravdu ( jo a taky děsný ''EMO'' :DD )
"

Zdravim hybride. Nedávno jste přijmuli nového hráče. Jaká jména mimo rabbiho padala a jaký byl hlavní důvod odchodu oplatky (opaQue)?

Ahoj, jelikož česká scéna nedisponuje dostatkem talentovaných a zároveň zkušených hráčů, neměli jsme moc z čeho vybírat. Abych byl konkrétní, mezi hlavními figurujícími byli xhuwan, kali a samozřejmě rabbi. Co se týče opaka, už ho ta hra tak nebere jako předtím (což už ostatně nikoho z nás), nechce už často hrát a vadí mu, že čím dýl to hraje, tím se mu daří míň a míň (aspoň to tak tvrdí). Proto se rozhodl sám od sebe, že uvolní místo někomu více motivovanému.

Máte teda nyní šanci s rabbim se konečně prosadit alespoň do top 3? Přece jen poslední dobou zaostáváte za trojici nEophyte, eSuba a cZklan.
Na todle se nedá jednoduše odpovědět ano nebo ne. Jednou hrajem hodně vyrovnaně s kýmkoli, ale podruhé vyhoříme. Záleží na formě a když přihlédnu k tomu, že jsme teď týden a půl prakticky vůbec nehráli, forma není taková, jaká by měla být. Příští víkend hrajeme s cZklanem o 3. místo v GamePark lize a já doufám, že se do té doby zase nějak otřepem.

V česku jste považováni za jeden z nejstabilnějších týmu, jaký je váš recept? Přece jen spolu hrajete už více jak rok.
Ještě když jsem hledal hráče do týmu uNi, dával jsem si hodně záležet, aby to nebyli jen takoví ti clanhoppeři, týden tady, týden zase jinde. Proto jsme spolu vydrželi tak dlouho, obecně platí, že je to velké plus, jenže kdyby jsme byli tak hloupí, že se po jedné hádce hned rozpadnem jak to dneska dělá spousta týmu, je o nás před dvacet novinek na webu. Snažíme si to nějak vyříkat, aby se to příště nestalo, bohužel pravdou je, že se to stává pořád, obzvlášt když se do sebe pustíme při nějakém důležitém zápase, jde to s náma od deseti k pěti.



(nEcro - zleva: enjoik, hybrid, ivanhoe, firy)

Takže když se vrátíme do doby na konci minulého září, kdy si měl nabídku od cZklanu a ty si ji odmítl, nelituješ toho teď s odstupem času?
Hehe, ani sám nevím. Sice jsem teď mohl být úplně někde jinde, ale předtím byly jiné podmínky. Měl jsem hodně velké problémy s připojením (ping 150) a netroufnul jsem si vstoupit do takového týmu a mít na triku, že prolaguju celej zápas. Týden potom, co jsem nabídku odmítl, se mi internet zázračně zlepšil. Asi to bude osud, protože se dá říct, že v poslední době jsem mohl mít další nabídku, ale ani jsem o ní nepřemýšlel, protože se mi opět hodně zhoršuje net. V závěru jsem zvolil online kámoše, kteří jsou mi popravdě v praxi na nic, protože RL > online, ale kdybych řekl, že zpytuju svoje svědomí co jsem to udělal, tak bych lhal. Udělal jsem co jsem udělal a ani o tom nechcu moc přemítat, protože to stejně nevrátím.

Když jste před 3 měsíci přešli pod nEcro, nebáli jste se nedodržení podmínek ze strany vedení? Minulý tým (cZklan) odešel kvůli nedodržení smluv, nebojíte se že u vás nastane stejná situace?
Já na to mám názor, že minulá sekce si nedokázala ujasnit co dostane, co ne a když jim bylo řečeno, že něco bude jinak, tak z toho dělali divadlo a šli jinam. V mém osobním názoru mě utvrzuje i fakt, že my s vedením vycházíme hodně dobře, to co potřebujeme, to máme, místo slibů činy. Měli jsme nabídku přejít i do pseudo-lepšího multiclanu, ikdyž to byly výhody jenom na papíře a jenom blázen by uvěřil. Za to, že s vedením nemáme problém a pořád se jenom neslibuje, jsme ani nepřemýšleli o odchodu jen kvůli barevným lízatkům a nevím co ještě, na co v dnešní době nové multiclany lákají.

Tudíž kdyby jste měli možnost vycestovat do zahraničí na nějakou lan party, bylo by v silách managmentu vám cestu uhradit?
Managerovi do kapes nevidím, tudíž nemůžu soudit. Ale určitě by se snažil udělat co nejvíce, aby jsme mohli vycestovat.

Nyní tedy k českým lan akcím. Za tvou kariéru Cod 2 hráče si navštívil určitě nespočet lan turnajů, mh turnajů apod. Jaká akce byla podle tebe nejlepší, nebo-li nejvíce vydařená z vašeho pohledu?
Říkam to všude a řeknu to i tady. Nejsem moc nadšenej z našich výkonů, nejezdím si samozřejmě pro první místo, ale čtvrtý místo mi příjde jako hodně velký neúspěch. Od toho se odvíjí moje hodnocení navštívených lan akcí. I přesto bych mohl zmínit WGT LAN, kde jsme zahráli opravdu pěkně proti esubě (ale v konci jsme prohráli, jak to u nás bývá), avšak o třetí místo proti cZklanu jsme byli hodně psychicky i fyzicky na dně a už nebylo z čeho čerpat to nadšení pro výhru. Každá lanka je nějakým způsobem charakteristická, ale více méně z káždé odjíždím zklamanej. (Zvláště po zápasu s esubou na WGT, kdy nám těch 20 tisíc uteklo doslova o kousek. To jsem byl tak zklamanej, že jsem myslel, že už to ani nemá smysl hrát, když se na nás nikdy neusměje štěstí.)

Jak dlouho myslíš že ještě jako klan budete působit a jak dlouho máš ty v úmyslu se pohybovat v progamingu?
Uvidíme jak se to bude v nejbližších dnech vybarvovat. Hra mě ještě pořád do určité míry baví (až na neviditelné panačky = up-down whores), takže motivaci mám ještě pořád. Spíš čekám, až konečně vyhraju něco cenného, něco co mě utvrdí v tom, že opravdu má smysl trávit čas hraním a ne běháním venku. Když budem pořád prohrávat a dostávat bramborové medaile, myslím, že dlouho nevydržíme. Hraní je sice zábava, ale kdybych to dělal jen kvůli výplni volného času, bych byl blázen, přirozeně když tomu člověk věnuje tolik času a úsilí, chce aby se mu to v určitém směru odměnilo, např. cennou výhrou. Jsem si vědom, že by jsme mohli hrát mnohem lépe, kdyby jsme hráli aktivněji, aspoň trochu trénovali, ale poslední dobou není vůbec čas. Ivan má teď hodně učení, takže hrajeme až tak od sedmi - osmi večer, a to pro tým, který má ambice se umisťovat do TOP3 není adekvátní.

Co řikáš na situaci okolo nEophyte? Řiká se, že hectic, twistor a fox po GP lize končí a budou se věnovat pouze wow.
Upřímně si myslím, že se zbláznili. Takový tým, který tam, kde přijede vyhraje a zase odjede by o tomdle neměl ani přemýšlet. WoW je návyková hra, hraje ji spousta lidí, ale jen hrstka ví co chce. Mnohým nedochází, že to hra nedá človeku nic, maximalně vymačkanou numerickou řadu na klavesnici jak pořád spamuje Sinister Strike a ostatní nesmysly. I já jsem to zkoušel hrát, bavilo mě to, ale postupem času člověk, co nemá půlku mozku zpytuje svědomí, jestli to není uplně k ničemu sedět u pc s aktivitou, která vyniká jedině v tom, že to človek zapne odpoledne, myslí sí, že to hraje půl hodiny a už mu zvoní budík do školy. Je to povedená hra, zábavná, přestože u ní člověk získá skill jen tím, že raiduje 24/7 a ve výsledku ho stejně zničí dítě s accountem z ebaye, ale lidi jako twistor, fox a hectic, kterým už do dvacítky moc nechybí by se tomudle dle mého názoru věnovat neměli, pokud teda chcou něčeho v realném světě dosáhnout a ne ninjovat v pseudo-světě s názvem WoW.

Poslední otázka týkající se Call of Duty 2. Myslíš si že má tato hra někdy dostat se na akci typu WCG/ESWC? Už jen to že se hraje na doprovodných turnajích WCG je velký skok + jak to vidíš se scénou a pokračováním Call of Duty 4?
CoD2 má obrovský potenciál, je velmi dobře kompetitivně koncipována, ale nikdy nedostala šanci se ukázat na velké lan akci, jelikož má každý CoD zafixovanou jako hru pro děti, kteří nedokážou udržet recoil AKčka. Kdyby Infinity Ward pečovali o zprvu podařenou hru, byla by už někde úplně jinde, jenže si mylně myslí, že kdyby investovali do patchovaní, nevrátilo by se jim to. Tímto způsobem, kdy vydají hru v nedodělaném stádiu vývoje odradí většinu od toho, aby si koupili CoD4. Já se k tomu stavím hodně skepticky, už jen kvůli obsahu vozidel v MP, které odstraní všechnu rovnováhu.

Díky za rozhovor a hodně štěstí!