Přejít k hlavnímu obsahu

Co přinesl herní veletrh For Games 2018?

29. 10. 2018 | 23:03 Všechny hry
Už posedmé propukl na výstavišti v pražských Letňanech veletrh For Games 2018. K vidění byly největší hardwarové a herní novinky, představila se řada nejnovějších her, Alza OC překonal hned několik světových rekordů a nejlepší české a slovenské týmy se střetly ve finále soutěží Tiger Masters a MČSR. Jak to vypadalo na místě?
Alza Huhnak
Alza Huhnak
Zdroj: Zdroj

For Games 2018 a esport: CS:GO, FIFA 19, Hearthstone a Rocket League

Na veletrh For Games nemíří pouze „běžní“ hráči toužící vyzkoušet si na vlastní ovladače a myši ty nejnovější herní pecky – tradičně se zde koná i spousta turnajů, kde svůj um předvádí výkvět tuzemského esportu. Diváci tak mohli letos zhlédnout finále sezón Tiger Masters (CS:GO, Hearthstone) a MČSR (FIFA 19 a Rocket League).

Nám udělal největší radost Patrik „Huhnak“ Hornák reprezentující barvy Alza Gaming, když 26. 10. zdolal v královské disciplíně 1v1 v napínavém finále valviho z týmu eEriness stal se tak vítězem MČSR ve FIFA 19. Týmovou soutěž 2v2 už o den dříve opanovalo duo Rozsi a Doli z AS Trenčín esports.

Gunrunners CS:GO

Kulatý nesmysl v hlavní roli figuroval i během MČSR finále Rocket League. Nejlépe své motorizované „fotbalisty“ ovládali kluci z Team Sampi (Lauty, Deviix a nalmon). V pátek 26. došlo i na vyvrcholení turnajové série Tiger Masters v jedničce na poli herního virtuálního karbanictví, Hearthstonu. Lví podíl z celkové dotace 30 000 Kč si domů odnesl zástupce týmu Dark Tigers, Vlčák77.

Největší pozornost herního obecenstva byla však pochopitelně upřena na neděli, kdy se uskutečnilo očekávané CS:GO finále v rámci sezóny Tiger Masters. Třebaže rozhodně nebyla nouze o překvapivé okamžiky, vítězi se nakonec podle očekávání stali borci z Gunrunners, kteří své soky z týmu VENI VIDI VICI porazili poměrem 2:0 a získali tak (vedle cti a slávy, pochopitelně) hlavní cenu v podobě 50 000 Kč. Gratulujeme.

Alza OC
Alza OC

Overclocking na For Games 2018: Padaly rekordy

Alza OC ve složení Elkim, Alex@ro, Buildzoid a PKBO taktovali nejnovější hardware jako Intel i9-9900K a NVIDIA RTX 2080 Ti za pomoci extrémních metod chlazení. Před zahájením For Games slibovali, že budou útočit na světové rekordy. A tak se také stalo.

Jaké rekordy padly? Alex stanovil světový rekord s procesorem Intel i9 9900K taktovaným na 7333 MHZ za 8 sekund. Dohromady si Alza OC připsal 4 rekordy, a to v benchmarcích XTU, wPrime, GPUPI for CPU a PiFast. Alza OC má tak nyní hned 3 zástupce v žebříčku deseti nejlepších overclockerů světa. Gratulujeme!

Štítky: for games, Alza.cz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.