Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: DEFEATERS - Stormeh

7. 8. 2007 | 19:48 Counter Strike: Source
  Ahoj storme, mohl by jsi nám říct, „who the fuck is Storm?!“ aneb představit se čtenářům? :-DZdar jmenuju se Daniel Ladra, je mi už 17 ale vypadam na 14 :D ! Studuju a bydlim v Praze, ale raději trávim volný čas na venkově na hnoji. Abych uvedl na pravou míru uvozovkovou část otázky i čtenářům, rád se vydávám za mého fakera z compLexity a srážím pak anglicky Dukům sebevědomí na Ventrilu :D ! ( kdo tam nebyl nepochopí, ale fakt mě tehdy dostal/nasral – pozn. red. ) Krom samotných spoluhráčů vás imho nikdo moc nezná, mohl bys tedy představit všechny porážeče, čím jsou výjimeční a jakou má kdo roli v týmu?To víš nejsme nEophyte a fanbase je ještě v plenkách. Spoluhráče mam hned 4 tak se do toho pustím, a aby se někdo neurazil (viď sneixi) vezmu to abecedně :
Výchozí obrázek

 

Ahoj storme, mohl by jsi nám říct, „who the fuck is Storm?!“ aneb představit se čtenářům? :-D
Zdar jmenuju se Daniel Ladra, je mi už 17 ale vypadam na 14 :D ! Studuju a bydlim v Praze, ale raději trávim volný čas na venkově na hnoji. Abych uvedl na pravou míru uvozovkovou část otázky i čtenářům, rád se vydávám za mého fakera z compLexity a srážím pak anglicky Dukům sebevědomí na Ventrilu :D ! ( kdo tam nebyl nepochopí, ale fakt mě tehdy dostal/nasral – pozn. red. )

Krom samotných spoluhráčů vás imho nikdo moc nezná, mohl bys tedy představit všechny porážeče, čím jsou výjimeční a jakou má kdo roli v týmu?
To víš nejsme nEophyte a fanbase je ještě v plenkách. Spoluhráče mam hned 4 tak se do toho pustím, a aby se někdo neurazil (viď sneixi) vezmu to abecedně :

cze petR: Znám ho nejkratší dobu ze všech. Velký pohodář, kterého malo co rozhodí a nejednou mě dokáže překvapit jak ve hře (skvělé přemýšlení a 1v1 situace), tak na ventrilu kde se jednou smál snad 3 minuty v kuse (po tom co viděl phpkovu fotku na ESL - bohužel pro všechny kamsi nenávratně zmizela :D ). Jak už jsem řekl, ve hře dokáže perfetně myslet, což z něj doplněno o výborný aim dělá jednoho z nejlepších českých hráčů a imho nejnebezpečnějšího defeatera na 1vX situace!

svk PhP: Bezesporu nejznámější CZ/SK hráč. Brutální aimer a univerzál. Na pozicích si výborně rozumíme a krýt s ním je doslova radost i když mi z 50% nerozumí (mikrofon kvalitka) má skvělé čtení řeči těla :D . Celkem mě překvapilo, že z defeaters stráví u počítače možná nejméně času a tudiž pověsti „feťáka“ u mě nedostál. Ve hře si potrpí na těžší středové pozice, kde dokáže velmi rychle stahovat. MVP defeater.

swe Sneix: Super člověk, znám se s ním sotva pár měsíců, ale myslím, že bez nej už nedokážu žít :D ! Největší whiner na DM i na LANu. K defeaters ho asi dostala skvělá hra s awp, kde skvělou reprezentací nepostoupil ze skupiny v UG turnaji. Rád by byl jednou velkým hráčem a možná taky proto začal využívat nick SneixQvist podle svého severského herního vzoru. Jinak vynikající flamer, ale bohužel přišel o svůj post nejvíc low-fps člena, takže jsou na něj teď všichni zvědaví. Ve hře dokáže překpvapit náhlým výkřikem nebo taky hlavou z deagla na 100 metrů. Defeater lager :D !

svk UN : Jednou někde v rozhovoru s NR padlo : UN Soldier náš slovenský aimbot – u nás se jako herní důchodce radostně ujal úlohy eko huntiče a nejlepšího fullautéra :D ! Na každém kroku je vidět, že má hru prokouklou v každé maličkosti a stejně jako petr i UN dokáže výborným přemýšlením rozhodovat důležité momenty v oslabení. Jinak taktéž velmi univerzální hráč. Na ventrilu je s ním opravdu sranda a ve hře nejvíc oceníme jeho vynikající pohyb a krytí v bránění pozice 1vX.

.PhP o Stormovi: cze STR: Hráč u ktorého mi asi najviac sedí herný štyl (sorry UN ale tie tvoje fullauta) a asi najambicioznejší človek akého som poznal. Vždy je optimistický a vie povzbudiť na zápasoch. Je veľmi kludný čo mi vyhovuje, takže na oficiáloch má skvelé štatistiky (viz SGL). Myslím že medzi nás skvele zapadol. Mal by sa ale naučit po slovensky lebo mu nerozumiem ani slovo takže na lankách len prikyvujem na všetko čo vraví. Musim uznať že je asi dobrý priateľ, keďže aj o svojích ex spoluhráčoch rozpráva vždy kladne čo sa o mne povedať nedá :-D .

mk Zloun: No aby abych nezapoměl náš milovaný makedonský manažer a opečovávatel. Srandista a skvělej člověk v RL bez kterého by to prostě nebylo ono.

Teď trochu obecnější intermezzo – Jak ses dostal k CS a jaká byla tvá první zkušenost s ním?
Možná to někoho překvapí, ale začínal jsem až na CSS. V době nejvetšího boomu cs1.3 – 1.6

mě ta hra nijak nezaujala a necítil jsem potřebu ji ani zkusit, 1.6 jsem si zahrál asi po roce hraní CSS. O letošních Vánocích to budou přešně 2 roky co jsem cs začal hrát klanově. A moje první zkušenosti? Ty byly celkem zábavné – např. jsem si ještě při prvních pcw myslel, že když nemam defuz nemůžů defuzovat, a rychle defuzuju jen tehdy když bomba rychle tiká :D !

Říká se, že „kluci z defiance to fetujou 24/7“, uveď tedy věci na pravou míru a jak to je s tebou a tvým volným časem?
24/7/365 :D A když zrovna nesedim u PC zajdu rád za starejma kámošema a pokecáme nad zářivým chlebem národa českého. Taky jsem velkej fanda do filmů a žádný hollywoodský trhák mi v kině nesmí uniknout. Ze sportu rozhodně Cyklistika.

Jste poměrně nově složený tým, kdo rozhodoval o nových členech a proč jste Defeaters?
Slovo dalo slovu, stačilo nám pár mixů abysme věděli, že si budeme rozumět a zkušenosti měl už každý. Na CZ/SK scéně není moc hráčů ze kterých vybírat, a kteří jsou ochotní opustit stávající působiště. Defeaters jsme pro mě z neznámých důvodů , stejně jako jsme pro mě z neznámých důvodů byli ERAISERS :D .

Vyhráli jste poslední (červencový) meziherňák, co to pro vás jako tým znamená a co jste si z tohoto turnaje odnesli ( krom těch 2000,- ofc J )?
Kromě „tučné“ peněžní odměny hlavně dobrou náladu. Přece jen jsme pár map, které jsme zatím nehráli v SGL, udělali hodně narychlo a nevěděli jsme jak to bude vycházet. Všechno ale klaplo perfektně. Nejvíce mě osobně překvapili Pupkáči, kteří měli vynikající nástup na nuku, kde později bohudík prohrávali individuální situace. Na dobu kterou nehráli, podali v celém turnaji velmi dobrý výkon.

Teď o víkendu proběhl v dánsku turnaj The Experience, jako tým s ambicemi na top10 EU jste jej určitě sledovali – Překvapil vás někdo svým výkonem a co si obecně myslíte (myslíš) o nejlepších evropských klanech ?
Musím přiznat, že TeX byla asi nejlepší css akce jakou jsem doposud viděl. Sám jsem v době konání neměl přístup k PC, ale všechno jsem hbitě doplnil. Určitě mě hodně překvapili Roskilde, které jsem osobně tipoval do TOP5, ale druhé místo je neuvěřitelné. Jak si už naznačil, jako tým, který má ambice jsem jen nerad sledoval, že se takové akce nemůžeme zúčastnit. Co se týče nejlepších týmů v EU mým osobním favoritem jsou stále h2k, kteří mě velmi zaujali už za RL:R a podle mě mají nejlepší individuální skill. Na druhé straně excelentně sehraní fnatic, dokonale hrající na dvě snipy. Naopak mě hodně zklamali aTTaX, které jsem měl dlouho za nejlepší tým v evropě. Ani adastra (NoA) se na TeX moc neukázali, ale stejně jako X6 jsou nejlepším švédským týmem a švédi mají ambice vždy vysoké.

Po výhře na MH o vás nikdo nepochybuje jako o Top 1 týmu ČR/SR, co si myslíš o ostatních tuzemských týmech na úrovni ( tím myslím jako 1. liga, resp klany které postoupí přes první kolo PO na mh )?
No domácí scéna je vždycky zrádná, takže nepodceňujem nikoho. Na druhém místě zatím nEophyte, na které ale podle mě mají ex-defiance, kteří si určite brousí zuby i na první místo, ale teprve se uvidí jak budou hrát, osobně jim veřím. Ostatní týmy už tolik nesleduji, jako 4. vidím c0nexii, která v době inactivity DFS a defiance zápolila s nEph o první dvě příčky. Pokud se mám podívat na překvapení a tým jehož hráči by v budoucnu mohli sahat vysoko tak Who is?, kterých jsem si všiml hlavně po diskuzích o údajném cheatování, tento názor nesdílím a jsem zvědavý jak si povedou.

Kvůli věku (asi?) jste se neúčastnili kvalifikace na CGS, nicméně určitě jste nějaké zápasy v tomto herním systému hráli – jak se ti líbí tento rychlejší herní styl a vůbec televizní liga Championship Gaming Series?
Věkový limit 18 let se pro mě stal velkým zklamáním, ale přesto jsem CGS sledoval. Forma, kterou je v USA zatím prezentováno mi osobně přijde celkem úsměvná a rádoby křičící diváci vzbuzují dojem parodické show. Pro hráče mají ale zápasy určitě velmi dobrou atmosféru. MR9 a 16000 startmoney mi vůbec nepřijde špatné, ale roundtime je podle mě žalostně malý a ničí dobrou taktickou atmosféru cs. Zvlášť na některých mapách se z toho stává zběsilá střílečka ala UT nebo Quake (např. inferno)

Invex, resp. ŠpalíčekCUP 2007 se blíží, jak se na tuto největší událost roku v ČR připravujete a koho by jsi tipoval na Top4 (ano, chci přesné pořadí)?
I když je Invex letos ohromným zklamáním, jeho podstata se pro nás nemění a připravovat se budeme maximálně. Tudíž bych top4 viděl rád takhle: 1. DEFEATERS 2. Ex-defiance 3. nEophyte 4. c0nexia, ale v současné době je to jen můj subjektivní názor uvidíme jak budou ex-defiance hrát.

Koncem srpna proběhne v Budapešti Ancients LANka Budapest eSports Cup, které se účastníte spolu s dalšími dvěma českými týmy. Co si od této akce slibujete a opět napiš svoje Top4.
Doufáme, že se dopravíme a co si slibujeme? Hlavně pořádnou atmosféru velké soutěže a napínavé zápasy s našimi maďarskými kolegy. Rád bych nás určitě viděl v top3, ale top4 vůbec nedokážu odhadnout.

Pověz nám, jak takový „Bouřlivý porážeč“ (Storming Defeater) trénuje? Hraješ jenom CSS, nebo hráváš i jiné hry, jako třeba já?
Asi jako každý občas zajdu na DM, konkrétně jen fnatic. Většinou se rozehrávám na botech na aim_ancients na experta obvykle proti 4, a když je potočim jde na řadu PhP :D ! Jiné hry moc nehraju, spíš sem tam na oddech Forzu Motorsport na Xboxu360 a nepohrdnu nikdy žádnou klasikou na PSP jako Transport tycon, doom nebo Duke Nukem 3D!

Ještě ke konci taková inside informace, jak vytváříte taktiky – společně nebo vše dělá TL a kdo to vlastně je?
Defaulty a rozložení vymýšlím já, pak přídame rushe a dobývání plantu ode mě, pak od PhPka a nakonec něco řekne i UN nebo petr, sneixe do inteligenčních zákoutí raději netaháme :D ! Pri hře necháváme vést hru UNa, kde ho buď já a nebo PhP doplníme. Co se týče domluvy každý je individuálně schopný a dokáže si v 2vX situacích kolegu navést tak jak potřebuje, mrtví do hry nemluví.

Jako ve všech předešlých rozhovorech se i tebe zeptám na konfiguraci a počítač:

Vybavení / Nastavení:
Sluchátka: SENHEISER HD202 & Philips SBC HP840
Monitor: Modular CRT 19

Rozlišení: 800x600

Refresh Rate: 110Hz

Klávesnice: Chicony;)
Myš: MX518 @ 800 dpi

Mouseskates: default

Mousepad: qck heavy

Windows Sensitivity: default bez akcelerace
CS Sensitivity: 0.84
Mouse Fix: ne
Crosshairscale: 768 (mid)

Stroj pod stolem?
Core2duo E6600

MSI GF 6800GS

1024MB Corsair 800Mhz

250GB HD Western Digital 16MB cache

MB: Gigabyte


Oblíbené:
Oblíbená mapa: inferno, mill

Oblíbená zbraň: m4

Oblíbená pistole: usp

Oblíbená hra: TES: Morrowind

Oblíbený Drink: Koskenkorva

Oblíbené Jídlo: ham&eggs

Oblíbená hudba: rock,punk-rock,metal

Oblíbený film: StarWars original trilogy

Oblíbená kniha: Hobit

Oblíbený Hráč: gem

Oblíbené auto: NISMO Daishin

Oblíbený sport: kolo;)