Přejít k hlavnímu obsahu

VeryGames obhájili vítězství

28. 9. 2009 | 14:14 Counter Strike: Source
Uplynulý víkend byl ve znamení souboje čtyř nejlepších francouzských týmů o titul šampióna šesté sezony ESL Pro Series. Představily se také zřejmě dva nejlepší týmy současnosti – VeryGames a redLine. Jejich vzájemný souboj nakonec dopadl ve prospěch VeryGames.
Výchozí obrázek

Uplynulý víkend byl ve znamení souboje čtyř nejlepších francouzských týmů o titul šampióna šesté sezony ESL Pro Series. Představily se také zřejmě dva nejlepší týmy současnosti – VeryGames a redLine. Jejich vzájemný souboj nakonec dopadl ve prospěch VeryGames.

verygames
foto: Vakarm.net

28.9. 14:11

Finálový den je za námi. Navečer jsme se nevyhnuli menšímu šoky, když jsme mohli sledovat jak Ubiteam drtí favorizované essentiaL v souboji o třetí místo. Na devátou hodinu byl potom přichystán bonbonek – finále mezi VeryGames a redLine. VeryGames tentokrát nastoupili v nejsilnější sestavě, zatímco redLine neočekávaně nenasadili svou nejnovější posilu, kterou se stal EMSTQD. Místo něj nastoupil náhradník sp4rt.

Zápas, který sledovaly více než tři tisícovky diváků, měl ovšem vcelku nudný průběh. Oba týmy výrazně dominovaly za obrany a za útok toho opravdu moc nevymysleli. VeryGames byli přesto více kreativnější a zaslouženě si tak dokráčeli pro vítězství. Za vítězství inkasovali rovných tisíc eur.


26.9. 21:11

Semifinálové zápasy máme za sebou bez většího překvapení. Oba hlavní favorité neukázali naprosto nic z jejich předpokládaných taktik a vše si evidentně schovávají na finále.

Jediným opravdu zajímavým momentem bylo nastoupení RegnaM-a v barvách VeryGames. Bývalá opora tohoto týmu se vrátila ke hře po více než devíti měsících. V současné době není jasné, zda-li Loic Péron pouze zaskakoval za Smithze a nebo jestli odehraje i zítřejší velké finále. Vše lze také považovat za pouhou taktickou hru. Nejenže VG neukázali nic ze svých taktik, neukázali ani pravou sestavu. Finále je na programu od devíti hodin večer.

Nedělní program finále EPS VI

17:00 - Ubiteam vs. essentieL (zápas)
21:00 - VeryGames vs. redLine (zápas)


Na první pohled by nezasvěcený člověk ani netušil, že se jedná o finále EPS. Všechny zápasy budou odehrány online a také celková dotace je nezvykle chudá. Finanční odměna čeká pouze na vítěze, který si odnese rovných 1000 eur. Důvod je jasný – ESL ve Francii chystá velký offline turnaj se signifikantně lepšími cenami a proto si šetří finanční prostředky právě pro tento podnik. Ostatně, redukce cen se nevyhnula ani Counter-Strike 1.6, kde si vítěz odnese 2000 eur.

Zápasy přesto budí velkou pozornost a lze v nich nalézt hned několik „poprvé“. Už bylo zmíněno, že poprvé bude vše odehráno online. Jeden z nejlepších týmů světa – VeryGames pro změnu poprvé nastoupí k oficiálnímu zápasu od jejich velké prázdninové pauzy. Poprvé v historii domácí ligy se navíc v barvách posledních šampiónů neobjeví RegnaM, který byl přesunut do pozice náhradníka.

I největší rival VeryGames si odbude svou premiéru. Poprvé se v dresu redLine představí EMSTQD, který nahradil NawaKiho resp. akamatta.

Finálové zápasy startují již za necelou hodinu. Od tří hodin se střetnou redLine a essential, všechny zápasy naleznete v naší coverage sekci a samozřejmě si můžete i vsadit.

Sobotní program finále EPS VI

15:00 - RedLine vs. essentieL (zápas)
19:00 - VeryGames vs. Ubiteam (zápas)