Přejít k hlavnímu obsahu

Vitriolic opět bez angažmá

3. 11. 2009 | 10:34 Counter Strike 1.6
Jeden z nejlepších lineupů světa, ex-Vitriolic, si po zhruba 5 týdnech opět balí kufry a můžou hledat svůj další domov.  Finance ! To je to, co těmto polským střelcům brání v tom, aby se stali absolutní TOP klan v Evropě. Zní to už jako ohraná písnička.
Výchozí obrázek

Jeden z nejlepších lineupů světa, ex-Vitriolic, si po zhruba 5 týdnech opět balí kufry a můžou hledat svůj další domov. 

Finance ! To je to, co těmto polským střelcům brání v tom, aby se stali absolutní TOP klan v Evropě. Zní to už jako ohraná písnička.

Ještě v barvách Meet Your Makers
Foto: www.hltv.org

V barvách PENTAGRAMU si "Neovci" vydobyli postavení na špici světového žebříčku. Hráli výborně, měli výrazné úspěchy, ale zde poprvé přichází do popředí důležitost peněz. PGS odešli do atraktivnější organizace Meet Your Makers.

Tento krok určitě nebyl krokem zpět. Poláci poráželi své soupeře dál bez větších problémů, až na SK Gaming, s nimi měli a mají výrazně pasivní bilanci. I přesto dokázali vyhrát ESWC, které se konalo v americkém San José. Zlom nastal v březnu roku 2009, v tuto chvíli se dostávají na scénu opět peníze. MYM.cs nebyli vyplaceni už 2 měsíce po sobě a jelikož jim vypršeli smlouvy rozhodli se, že ve spolupráci už nebudou pokračovat.

Dalším působištěm se stala německá organizace WICKED. V Německu se v progamingu netočí zrovna málo peněz, a tak se všeobecně očekávalo, že ex-MYM budou finančně zajištěni a konečně se budou moci plně soustředit na hru. Opak je pravdou, netrvalo dlouho a WICKED postihla finanční krize. To máme peníze po třetí.

V září 2009 si kluci našli další působiště tým Vitriolic. Pod záštitou této organizace se vydají například na GC do Dubaie, kde skončí za trojlístkem Švédů na 4. místě a odváží si $2000. Ale nyní přicházejí na řadu peníze po čtvrté. Organizaci opustil její hlavní investor a manager Ahmed "Nordy" Al Muhanna. A tím u Vitriolic skončila i cs sekce.

ex-Vitriolic line-up

Polsko Filip "Neo" Kubski
Polsko Wiktor "TaZ" Wojtas
Polsko Lukas "Luq" Wnek
Polsko Mariusz "Loord" Cybulski
Polsko Jakub "kuben" Gurcziňski

Tým se na konci tohoto měsíce účastní World Cyber Games v Chengdu, ale jak sami tvrdí pod barvami Vitriolic tam hrát určitě nebudou. Uvidíme jestli si do té doby někoho najdou nebo jestli vůbec do Číny odcestují. Prozatím budou hráči vystupovat pod tagem AGAiN. Ovšem blíží se konec jedné velké éry?

Štítky: Vitriolic