Přejít k hlavnímu obsahu

GamesCom 2011: Playoff skončilo, TSM a CLG ve finále

19. 8. 2011 | 20:18 League of Legends
Základní skupiny jsou rozhodnuty, časy semifinále potvrzeny! Americké týmy zatím v League of Legends turnaji na letošním GamesComu ještě ani jednou nezaváhaly, a jak Team SoloMid ze skupiny A, tak i Counter Logic Gaming ze skupiny B postupují do vyřazovacích částí neporaženi.
Výchozí obrázek

Základní skupiny jsou rozhodnuty, časy semifinále potvrzeny! Americké týmy zatím v League of Legends turnaji na letošním GamesComu ještě ani jednou nezaváhaly, a jak Team SoloMid ze skupiny A, tak i Counter Logic Gaming ze skupiny B postupují do vyřazovacích částí neporaženi.

Konečné pořadí skupiny A
1. {#Spojené státy americké} Team SoloMid
2. {#Francie} Millenium
3. {#Německo} Team ALTERNATE
4. {#Německo} myRevenge

Konečné pořadí skupiny B
1. {#Spojené státy americké} Counter Logic Gaming
2. {#Evropská unie} fnatic.MSI
3.-4. {#Polsko} Frag eXecutors
3.-4. {#Evropská unie} SK Gaming

Tyto týmy doplní dvojice fnatic.MSI a Millenium, kteréžto týmy dokázaly projít skupinovou fází takřka bez problémů, když jejich jedinými přemožiteli byli právě Američané. Naopak naprostým zklamáním byl výkon SK Gaming, jež patřili k favoritům, což se jim však dnes naprosto nepodařilo potvrdit herním výkonem, který byl slabým odvarem toho, co jsme je dříve viděli předvádět. Naopak polští Frag eXecutors celkem pěkně překvapili, když jako jediní z nefavorizovaných týmů potrápili věhlasnější soupeře. Německé týmy zde, bez urážky, byly jen do počtu.

{#Spojené státy americké} Counter Logic Gaming [02:01] {#Francie} Millenium
Formát: Best of three (bo3)
Datum a čas: 20. srpna 2011, 9:10
Sestava CLG: bigfatjiji, Elementz, HotshotGG, saintvicious, Salce
Sestava Millenium: kujaa, Linak, Shlaya, sOAz, Tidus

První semifinále začíná již v 9:10, kdy se střetnou favorizovaní Counter Logic Gaming s francouzskými Millenium. Zajímavostí tohoto zápasu je, že ani jeden tým nehraje ve své klasické sestavě - CLG chybí Chauster, kterému nebylo povoleno odložit si zkoušky, Millenium pak nehraje s Yellowstarem, který je na dovolené. Zároveň Millenium z personálních důvodů nedávno opustil hráč MoMa. CLG na GamesCom vzalo hráče Salce z konkurenčního amerického top týmu EpikGamer, který zde jen zaskakuje, Millenium přijeli reprezentovat Shuya a Tidus, jejichž další pokračování v týmu nedokáži odhadnout.

Vývoj hry naznačí již bany, které jsou proti Counter Logic Gaming vždy velice těžkým rozhodnutím - každý tým, který je chce porazit, musí vyřešit dilema, zda raději vybanovat HotShotaGG (což je v poslední době čím dál více nemožné, protože rozšířil svůj okruh hrdinů hraných na turnajích) a ostatním dovolit si vybrat cokoliv chtějí, či zda zabanovat momentálně oblíbené silné hrdiny a čelit případně Hotshotovi se svou top hrou. Tento rébus na GamesComu ještě žádný tým úspěšně nevyřešil.

Picky se očekávají poměrně konzervativní, přece jen už jde do tuhého. Žádný tým jistě nebude chtít nechat vývoj turnaje náhodě.

{#Spojené státy americké} Team SoloMid [02:01] {#Evropská unie} fnatic.MSI
Formát: Best of three (bo3)
Sestava TSM: Chaox, ReginaId, TheOddOne, TheRainMan, Xpecial
Sestava fnatic.MSI: Cyanide, Lamia, Mellisan, Shushei, xPeke
Datum a čas: 20. srpna 2011, 16:55

Odpoledne nás pak čeká střetnutí Team SoloMid a fnatic.MSI. Evropský tým deklaroval, že na turnaj jede bez dostatečné přípravy, i přesto se však dokázal základní částí prokousat poměrně sebejistě, a to i přes dle mnohých zastaralý styl hry, který fnatic rád vyznává a který je jakousi jeho poznávací značkou. Jejich bot lane sice fungovala skvěle a Mellisan s Lamiou opět potvrdili, jak skvělými partnery ve hře jsou, jejich slabým článkem se však paradoxně staly obě AP carries hrané xPekem a Shusheiem, kteří nepředvedli zrovna sebejistou a stoprocentní hru. Jistý problém spočíval i v Cyanidovi, který nedokázal natolik rozvinout své postavy, aby dokázaly navázat a přežít dostatek nepřátelského focusu a zároveň být hrozbou. I přes tyto malé problémy by fnatic měli být více než vyrovnaným soupeřem pro Američany.

Team SoloMid jako by byl znovuzrozený. Minulý týden se jim mnoho nedařilo, když v kvalifikaci na další IEM, které se hraje v říjnu v Číně, prohráli nejprve s CLG, a následně nestačili ani na Team Curse, kteří je porazili ve finále Loosers Bracket. TSM se však podle všeho dokázali vzpamatovat a na turnaji jsou zatím neporažení. Jejich taktika leží především na Chaoxovi, který se stará o picky a bany; tento hráč je zároveň autorem stratu využívající Wriggle's Lantern na 3 postavách najednou (solo top, jungler, ad carry), což umožňuje nejen extrémně rychlé získání draků na začátku hry, ale také barona kolem 23. minuty. fnatic by si určitě měli dát pozor na map vision, protože toto bude stoprocentně jeden z kousků, které se jim TSM pokusí vyvést.

{#Evropská unie} SK Gaming [02:00] {#Spojené státy americké} Team SoloMid
Formát: Best of three (bo3)
Sestava SK: Candy Panda, Nyph, ocelote, WetDream, Wickd
Sestava TSM: Chaox, ReginaId, TheOddOne, TheRainMan, Xpecial
Datum a čas: Sobota 20. srpna, 13:00

Kromě zápasů semifinále IEM se zítra také odehrají LAN finále online soutěže ESL Major Series ve hře League of Legends, do kterého se kvalifikovaly týmy SK Gaming a Team SoloMid. SK si jistě budou chtít spravit chuť po nepovedené skupině v IEM, TSM jim však jistě nedají nic zadarmo - hned poté mají navíc hrát o finále IEM, do něhož by jistě jen velmi neradi vstupovali po porážce.

Všechny zápasy můžete sledovat zde!

Na výše zmiňované závody si také můžete vsadit.