Přejít k hlavnímu obsahu

MH: Zergové na pochodu

17. 10. 2011 | 21:49 StarCraft 2
Víkendový mezihernový turnaj byl již pátým, který PLAYzone uspořádal pro hru StarCraft 2. Tentokrát se do několika heren po České a Slovenské republice sjelo něco přes 30 hráčů, mezi nimi i zástupci české špičky. Poslední 4 turnaje se staly kořistí jediného hráče, kterým byl Terran PredY. Tentokrát své vítězství ale neobhájil.
Výchozí obrázek

Víkendový mezihernový turnaj byl již pátým, který PLAYzone uspořádal pro hru StarCraft 2. Tentokrát se do několika heren po České a Slovenské republice sjelo něco přes 30 hráčů, mezi nimi i zástupci české špičky. Poslední 4 turnaje se staly kořistí jediného hráče, kterým byl Terran PredY. Tentokrát své vítězství ale neobhájil.

Všichni co v nedávné anketě hlasovali, že vyhraje {#Česká Republika} PredY nebo že vyhraje PredY all-inem, prohráli. Celé hlasování bylo pochopitelně zmanipulované, falešné a jednalo se o komplot, takže všichni co se cití dotčeni, nemají nárok na vrácení hlasuMoney mouth.

Nicméně zpět k věci. Vzhledem k tomu, že se PredY nepřihlásil do turnaje bylo jisté, že v sobotu 15.10. poznáme zbrusu nového vítěze v kolonce Mezihernových turnajů. Favoritů bylo hned několik. Tedy lépe řečeno dva, {#Česká Republika} Harpner a {#Česká Republika} DeViL.

Základní skupiny měli jediné podstatné překvapení. {#Česká Republika} Lopata, infested Protoss, nezvládl svá utkání proti dvěma hráčům WeWannaWin Clanu, konkrétně {#Česká Republika} Helterovi a {#Česká Republika} BloBovi. V ostatních skupinách postupovali vesměs favorité. Ve skupině G nastal návrat "ztraceného syna", když se po dlouhých měsících ukázal {#Česká Republika} Kacer. Ten navíc vyhrál svou základní skupinu před {#Slovenská Republika} Sidem. Do hlavního playoff postoupilo 16 hráčů, do doprovodného turnaje 15.

V hlavním turnaji postupovali oba favorité, tedy DeViL a Harpner. DeViL si proklestil cestu přes dva slovenské hráče {#Slovenská Republika} RuFiKa, mimo jiné redaktora sc2sk, a Sida a v semifinále si poradil s Helterem. Harpner na druhou stranu porážel Zergy {#Česká Republika} Keirase a {#Česká Republika} TomikuSe. Poslední dobou velmi častý duel dvou špičkových českých hráčů byl na programu ve finále WB. Úspěšnější byl zergský hráč a Harpner byl poslán do opravného pavouka. Tam narazil na PvP souboj proti...

No než řekneme proti komu, nastíníme vám situaci z LB. Již v prvním kole WB vypadl Kacer proti Keirasovi. Nicméně ve spodním pavouku nabral druhý dech a prošel až do finále LB ve stylu "přišel sem, viděl sem, povodil sem". Proti Harpnerovi se ale Kacerovi moc nedařilo a z tohoto mirroru se mohl nakonec radovat zástupce eXtatus, protože dostal příležitost napravit svůj nezdar z minulého souboje.

Z celého playoff je k dispozici dlouhý záznam streamu, který obstarával {#Česká Republika} Wries. Finálový souboj načal lépe Harpner, který vyrovnal na 1:1. V dalších dvou hrách již ale DeViL nedal svému soupeři příležitost k otočení stavu. Konečný výsledek 3:1 tak hovoří pro zástupce eSuby, který ztratil za celý den jedinou mapu a to pravě proti Harpnerovi.

Nesmíme zapomenout ani na doprovodný turnaj, kde hráli ti, kteří nepostoupili ze základních skupin. Favorité byli opět hráči eSuby a eXtatus, konkrétně {#Česká Republika} Lopata a {#Česká Republika} KrOOdeR. Tito dva se také potkali ve finále horního pavouka, úspěšnější byl Lopata. KrOOdeRovi myšlenky na odvetu vzali za své, když ve finále LB prohrál s {#Česká Republika} devzem, novým hráčem Necroraisers. O podíl z prizemoney se tak potkali Lopata a devz. Stejně jako v hlavním turnaji byl i zde úspěšnější hráč eSuby a vyhrál 3:1.

Pro {#Česká Republika} DeViLa to byl úspěšný týden. Několik výher v domácích i evropských turnajích korunoval výhrou na pátém mezihernovém turnaji. {#Česká Republika} Harpnerovi se sice uspět nepodařilo, ale jeho pozornost se již jistě soustředí na víkendové grandfinále ESWC.

Přehled výsledků

 Hlavní turnaj 
1. místo{#Česká Republika} eSuba.DeViL50 % z celkového prizemoney
2. místo{#Česká Republika} eXtatus.Harpner25 % z celkového prizemoney
3. místo{#Česká Republika} Kacer15 % z celkového prizemoney
   
 Doprovodný turnaj 
1. místo{#Česká Republika} eSuba.Lopata10 % z celkového prizemoney a 3 volné hodiny na hráče
2. místo{#Česká Republika} NR.devz2 volné hodiny na hráče
3. místo{#Česká Republika} eXtatus.KrOOdeR1 volná hodina na hráče

 

Vyjádření vítěze turnaje {#Česká Republika} Ondřeje "DeViLa" Balušky:

V Olomouci jsem hrál tak nějak v pohodě a hrálo se mi fakt dobře, žádné technické problémy. Pavoukem jsem prošel uplně bez problémů až jsem ve finále winneru narazil na Harpnera a toho dokázal 2:0 porazit což mě nakoplo a v samotném grandfinále, kdy jsem znovu hrál s Harpnerem mě nerozhodila ani první prohraná mapa a nakonec jsem dokázal poprvé mezihernový turnaj vyhrát. Jsem za to samozřejmě moc rád jen trošku škoda lopaty, který nepostoupil ze skupiny, ale příště se dostane určitě daleko!! Jinak co se týče posledních výsledků z českých i evropských turnajů tak forma je opravdu vysoko a už to de trošku poznat i finančně jako odměna. Určitě se budu snažit stále zlepšovat, protože stále je co zlepšovat a snad se mi to podaří!! Smile

Hlavní turnaj

Doprovodný turnaj