Přejít k hlavnímu obsahu

MSI BEAT IT Russia: Moscow Five vítězí

21. 11. 2011 | 08:16 Counter Strike 1.6
Na vrcholu MSI BEAT IT Russia v Kyjevské CyberSport ARENA stanuli Moscow Five po vyhraném finále s fnatic. Na třetím místě se umístili DTS ze zápasu proti jejich krajanům z Natus Vincere. Málokdo mohl před turnajem čekat, že právě Moscow Five vyhrají celý turnaj. Výsledky skupin ale zajistily, že až do finále nepotkají Natus Vincere ani AGAiN. Ti se totiž museli vyřadit již ve čtvrtfinále poté, co AGAiN prohráli svůj zápas s WinFakt ve skupinách.Podváděl ceh9?
Výchozí obrázek

Na vrcholu MSI BEAT IT Russia v Kyjevské CyberSport ARENA stanuli Moscow Five po vyhraném finále s fnatic. Na třetím místě se umístili DTS ze zápasu proti jejich krajanům z Natus Vincere.

Málokdo mohl před turnajem čekat, že právě Moscow Five vyhrají celý turnaj. Výsledky skupin ale zajistily, že až do finále nepotkají Natus Vincere ani AGAiN. Ti se totiž museli vyřadit již ve čtvrtfinále poté, co AGAiN prohráli svůj zápas s WinFakt ve skupinách.

Podváděl ceh9?

V zápasu Na´Vi vs. AGAiN vznikl po druhé mapě problém, kdy Wiktor 'TaZ' Wojtas obvinil Arseny 'ceh9' Trynozhenka, že ghostoval (Ghosting - koukání do monitoru protihráčům). Za hráči byla totiž na pódiu velká obrazovka a ceh9 se poté, co zemřel, díval za sebe a pravděpodobně informoval své spoluhráče o pozicích AGAiN. Jako důkaz bylo dodáno video, které můžete shlédnout na YouTube.

Wiktor 'TaZ' Wojtas se k situaci vyjádřil následovně:

"Víme, že na de_nuke Na´Vi ghostovali, což pravděpodobně vyústilo v tak těsný výsledek 16:13. Na tuscanu jsme dvakrát vedli 5:0 a najednou jsme začali prohrávat, což podle nás bylo taktéž následkem ghostování. Ztratili jsme veškerý respekt k Na´Vi a naše přátelství je nejspíš také u konce."

Obviněný hráč Arseny 'ceh9' Trynozhenko přidal svůj názor:

"Když byl kuben v situaci 1v2, podíval jsem se na velkou obrazovku pouze proto, že jsem chtěl tu situaci sledovat živě. Kdybych svým spoluhráčům poskytl informace o pozici kubena, starix by nevzal bombu a neběžel do dveří zády ke kubenovi a Edward by zamířil přímo na něj. Polsko na našich mapách tuscan a mirage hrálo opravdu špatně."

Zápas nakonec skončil 2:1 ve prospěch Natus Vincere.

Nejtěžším zápasem celého turnaje pro Moscow Five ale nebylo finále. Již v předkole se totiž potkali s Anexis, se kterými odehráli dokonce tři mapy. Ve čtvrtfinále pak potkali výherce skupiny A, finské WinFakt. Celkem netradičně se hrály mapy de_forge a de_tuscan, a ty skončily 16:14 a 16:12 i přesto, že na tuscanu WinFakt vedli 7:0 za CT.

Semifinále

V semifinále se tak Moscow Five potkali s ukrajinskými DTS. I tento zápas nakonec byl velmi vyhrocený i přes výsledek 16:3 pro Rusy na první mapě de_forge. Zápas po dust2 (13:16) totiž šel do třetí mapy de_nuke, kde se rozhodlo až v prodloužení, které nakonec vyhráli M5.

Do finále se k nim jako druhý tým dostali fnatic z jejich zápasu s Natus Vincere. de_dust2 si Ukrajinci celkem snadno pohlídali a s výsledkem 16:7 se přesunuli na mapu de_nuke, na které si Švédové věřili a jak je známo, nuke se většinou ukáže jako slabina Na´Vi. Toho také fnatic využili a vyhráli 16:10. Na třetí mapě de_train fnatic začínali za silně favorizované CT a také to potvrdili výsledkem 12:3. Po vyhraných pistolkách už byl zápas prakticky jasný a train skončil 16:3 ve prospěch fnatic.

Grand Finále

Finálový zápas představoval dvě těsné mapy. Po vyvedeném trainu proti Na´Vi se čekalo, že Moscow Five bude pro fnatic třešničkou na dortu, nakonec se ale double-AWP taktiky Rusů ukázaly jako dobrá strategie proti Michaelu 'Friis' Jørgensenovi a train skončil 16:12. Na mapě de_forge začali hráči okolo Sergeye 'Fox' Stolyarova za teroristy. Svoji stranu také vyhráli 10:5 a po vyhraných pistolkách už to vypadalo, že si M5 snadno zajistí první místo na celém turnaji. Fnatic se ale rozjeli a v čele s Friisem vyhrávali jedno kolo za druhém. Zápas se přesunul na 15:14 a situaci 2v2, kdy ed1k s Foxem dobývali B proti cArnovi a Guxovi. Eduard 'ed1k' Ivanov překvapil Rasmuse 'Gux' Ståhla a tím vyhrál poslední kolo a tak i celý turnaj.

V ukrajinském duelu DTS proti Na´Vi se opět ukázalo, že šampióni loňského roku mají velký problém v zápasech s jejich krajany. DTS totiž vyhráli 2:1 na mapy a tím si zajistili třetí místo a $2,500.

Konečné umístění MSI BEAT IT Russia:

1. {#Ruská federace} Moscow Five - $10,000
2. {#Švédsko} fnatic - $5,000 + ceny od SteelSeries
3. {#Ukrajina} DTS - $2,500 + ceny od SteelSeries
4. {#Ukrajina} Natus Vincere - $1,000 + ceny od SteelSeries
5. {#Polsko} AGAiN - $500 + ceny od SteelSeries
6. {#Finsko} WinFakt - ceny od SteelSeries
7. {#Ruská federace} USSR - ceny od SteelSeries
8. {#Ruská federace} zNation - ceny od SteelSeries