Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 2011: SK a ESC v Grand Finále

10. 12. 2011 | 14:34 Counter Strike 1.6
Třetí hrací den na World Cyber Games 2011 znamenal postup SK a ESC do Grand Finále z jejich poloviny pavouku. O třetí místo si zahrají NEXT a Moscow Five.OsmifináleDruhá polovina osmifinále se odehrála dnes v noci a o postup do čtvrtfinále si zahrála eSahara s XCN. Francouzský tým byl velmi jasným favoritem tohoto zápasu a to také potvrdil výsledkem 2:0 na mapy. Stejně tak si ESC poradili s Defining Stars na mapách de_dust2 a de_nuke.
Výchozí obrázek

Třetí hrací den na World Cyber Games 2011 znamenal postup SK a ESC do Grand Finále z jejich poloviny pavouku. O třetí místo si zahrají NEXT a Moscow Five.

Osmifinále

Druhá polovina osmifinále se odehrála dnes v noci a o postup do čtvrtfinále si zahrála eSahara s XCN. Francouzský tým byl velmi jasným favoritem tohoto zápasu a to také potvrdil výsledkem 2:0 na mapy. Stejně tak si ESC poradili s Defining Stars na mapách de_dust2 a de_nuke.

Ve zbylých dvou zápasech tak jasný favorit nebyl a podle toho to také dopadlo. ENTiTY i FiRENATION si v jejich zápasech zajistili první mapu, ale i přesto se jim nepovedlo postoupit, protože obě další mapy prohráli proti svým oponentům z NEXT a IGG.

Čtvrtfinále

Mnozí očekávali více od ukrajinských DTS, kteří smolně již ve čtvrtfinále narazili na SK Gaming. SK totiž nepustili DTS ke slovu a svůj zápas vyhráli 16:4 na de_dust2 a 16:2 na de_inferno.

Od Mandic se po jejich celkem těsném zápasu z osmifinále proti N38-26F moc neočekávalo. Nakonec ale byli dobrým soupeřem pro Moscow Five. Odehrály se dvě těsné mapy, ze kterých vyšel jako vítěz tým z Ruska, de_inferno a de_nuke s výsledky 16:13 a 16:11.


Povede se Polákům v novém týmu ESC Gaming vyhrát svůj třetí titul z World Cyber Games? (foto: HLTV.org)

Francouzi se rozhodli, že WCG odehrají v sestavě, ve které se na něj kvalifikovali. V akci jsme tedy nemohli vidět jména jako SIXER, mSx nebo drizzer. Podle toho také dopadl jejich zápas s ESC, protože nebyli schopní uhrát více než 13 bodů ve dvou mapách.

Poslední čtvrtfinálový zápas byl mač NEXT proti IGotGame. Kdo je doopravdy lepší rozhodla až třetí mapa, protože první dvě (de_inferno a de_train) dopadly těsně 16:12 a 13:16. Na de_nuke se ale NEXT cítili lépe a s výsledkem 16:6 se posunuli do semifinále.

Semifinále

Důležitější částí semifinále byl určitě zápas M5 proti SK. Je velmi dobře známo, že Moscow Five se švédskými týmy hrají rádi a nebojí se jich a překvapivě byla první mapou de_nuke, kterou mají silnou téměř všechny top švédské týmy. Patrik 'f0rest' Lindberg bývá mužem zápasu na mapě de_nuke a obvykle tomu tak bývá, že Marcus 'Delpan' Larsson "srovnává" jeho zákroky, protože nemůže plně využít svoje AWP. Tentokrát to ale tak nebylo, f0restovi s GeT_RiGhTem se moc nedařilo a byl to právě face a Delpan, kteří rozhodli výsledek těsného zápasu 16:14.

 


Delpan byl velmi důležitým faktorem SK v druhé půlce roku 2011. Bude tomu tak i ve finále WCG? (foto: HLTV.org)

Druhá mapa de_inferno už tak vypjatá nebyla a tentokrát to byl Patrik 'f0rest' Lindberg, který ukázal svoje dlouholeté zkušenosti a schopnosti. SK začali za CT, což i přes danou mapu není jejich silnější strana. Stejně tomu bylo tak i proti M5, protože stranu prohráli 7:8 a za Teroristy svoji dominanci potvrdili 9:2 a celkově tedy 16:10.

Ve druhé polovině semifinále hráli ESC a NEXT. Wiktor 'TaZ' Wojtas, nebo také král trollu, jak se mu spíše v poslední době říká, má zjevně velmi dobrý rok, protože i tentokrát byl zvolen hráčem zápasu a jeho statistiky tomu sekundovaly.

Grand Finále

Grand Finále bude představovat nejen boj dvou týmů, ale také boj individuálních hráčů. Na WCG roku 2009 se totiž Mariusz 'Loord' Cybulski a Christopher 'GeT_RiGhT' Alesund nepohodli a v průběhu zápasu probíhalo několik výměn názorů.

  SK Gaming {#Švédsko}

vs.
03:00

{#Polsko} ESC Gaming

Stejně tak to pro zmíněného Christophera Alesunda a Patrika 'f0rest' Lindberga bude znamenat možnost zisku jejich první zlaté medaile z World Cyber Games a pro SK Gaming jako organizaci celkově druhou zlatou po výhře legendární sestavy Potti, HeatoN, ahl, fisker, SpawN v roce 2003.

O třetí místo si zahrají Moscow Five a NEXT.

Moscow Five {#Ruská federace}

vs.
03:00

{#Kazachstán} NEXT          

Povede se ESC vyhrát třetí titul z WCG nebo to budou SK, kdo se po zítřejší noci bude radovat z výhry?