Přejít k hlavnímu obsahu

IEM6 Kiev: SK na vrcholu skupiny A

19. 1. 2012 | 17:29 Counter Strike 1.6
První zápasy v hlavním městě Ukrajiny začaly již dnes a o postup ze skupiny bojovaly dva švédské a dva ukrajinské týmy. Jak dopadla skupina A?Ve skupině A se nakonec setkaly pouze dva národy. Ukrajina měla své zástupce v podobě jejích dvou nejlepších týmů, Natus Vincere a DTS, zatímco Švédsko do boje vyslalo týmy tři, do skupiny A se ale dostali pouze SK a Lions.
Výchozí obrázek

První zápasy v hlavním městě Ukrajiny začaly již dnes a o postup ze skupiny bojovaly dva švédské a dva ukrajinské týmy. Jak dopadla skupina A?

Ve skupině A se nakonec setkaly pouze dva národy. Ukrajina měla své zástupce v podobě jejích dvou nejlepších týmů, Natus Vincere a DTS, zatímco Švédsko do boje vyslalo týmy tři, do skupiny A se ale dostali pouze SK a Lions.

Na´Vi se do turnaje původně neměli vůbec dostat. Do turnaje se místo nich kvalifikovali Evil Geniuses, ti se ale teprve před pár týdny rozpadli, a tak je Natus Vincere nahradili jako druzí náhradníci po mousesports. Ti zase nahrazovali Asii, která nakonec nemá svého zástupce.

Skupina A
{#Ukrajina} DTS
{#Švédsko} SK
{#Švédsko} Lions
{#Ukrajina} Na´Vi

První zápasy skupiny si týmy zahrály o to, kdo je ve své zemi lepší. Na´Vi neměli problém ukázat DTS jejich místo a s výsledkem 16:8 si připsali první tři body do tabulky. U SK už to bylo o něco horší. I přes jejich počáteční vedení 12:3 za CT na de_mirage měli ještě dost co dělat, aby zápas vyhráli a skóre před odpojením hráčů ze serveru bylo 16:11.

Hned o hodinu později hráli Lions s DTS a SK s Na´Vi. Lions ukázali, že se nenechají zastrašit DTS s jejich náhradníkem Dmitry 'hooch' Bogdanovem a mapu de_inferno vyhráli s jasným výsledkem 16:8.


SK překročili první překážku v podobě de_dust2 s Natus Vincere (foto: HLTV.org)

Nejočekávanější zápas dnešního dne byl o něco zajímavější. Na´Vi za horší CT stranu dokázali vyhrát pistol round i první gun round a tím se přesunuli do vedení 4:0. SK si to ale nenechali líbit a začali vracet kola. Až do výměny stran nepustili Ukrajince v čele s Yegorem 'markeloff' Markelovem a jeho AWP ke slovu a do druhé poloviny zápasu se tak přesunuli se skóre 11:4. Pistolky za CT také vyšly ve prospěch SK a ti si tak zajistili šňůru 13 vyhraných kol v řadě.

Za stavu 15:6 se mohlo zdát, že už to mají v kapse, ale Ioann 'Edward' Sukhariev a Sergey 'starix' Ischuk začali hrát, jak je to o nich známo a SK pouze prohrávali kola. Došlo to až k 27. kolu, kdy Švédové konečně dokázali ubránit plant a se situací 1v4 už nemohli Na´Vi nic dělat.

V posledních zápasech skupiny už nebylo na co se koukat, jelikož SK si s DTS poradili 16:5 na mapě de_train a Natus Vincere porazili Lions 16:3 na de_tuscan.

Konečný výsledek skupiny A

Skupina A
#NázevZVRP+-B
1.{#Švédsko} SK Gaming3300+209
2.{#Ukrajina} Natus Vincere3201+176
3.{#Švédsko} Lions3102-103
4.{#Ukrajina} DTS3003-270
 

Zítra se od 12:00 hraje první kolo skupiny B. Mezi prvními zápasy mezi sebou hrají Moscow Five a mousesports, další zápas patří fnatic a WinFakt.