Přejít k hlavnímu obsahu

IEM6 Kiev: Na´Vi získávají zlato, M5 bronz

23. 1. 2012 | 10:33 Counter Strike 1.6
Již včera se odehrálo Grand Finále IEM6 Global Challenge v Kievě, Ukrajina již zná své šampiony a je na čase, abychom si průběh turnaje zrekapitulovali.O tom, jak se SK postoupili z prvního místa skupiny A, již víme z předchozího článku (čtěte: IEM6 Kiev: SK na vrcholu skupiny A). Skupina B, která se odehrála v průběhu Mezihernového turnaje v sobotu, měla o něco zajímavější průběh.Skupina BVe skupině B o svůj slot v playoff bojovaly následující týmy:
Výchozí obrázek

Již včera se odehrálo Grand Finále IEM6 Global Challenge v Kievě, Ukrajina již zná své šampiony a je na čase, abychom si průběh turnaje zrekapitulovali.

O tom, jak se SK postoupili z prvního místa skupiny A, již víme z předchozího článku (čtěte: IEM6 Kiev: SK na vrcholu skupiny A). Skupina B, která se odehrála v průběhu Mezihernového turnaje v sobotu, měla o něco zajímavější průběh.

Skupina B

Ve skupině B o svůj slot v playoff bojovaly následující týmy:

{#Ruská federace} Moscow Five
{#Finsko} WinFakt
{#Švédsko} fnatic
{#Německo} mousesports

Hned v prvním kole skupiny jsme věděli, že budou boje o postup zajímavé. Fnatic se ze zápasu s WinFakt přesunuli na první místo, zatímco Moscow Five s mousesports remizovali, a tak se dělili o místo druhé. Druhé kolo to byli mousesports, kteří podlehli Fnatic a WinFakt si prohrou s Moscow Five zajistili, že už do playoff postoupit nemohou. I tak si ale nechtěli Finové kazit reputaci a do zápasu proti mousesports dali, co mohli. Mousesports totiž na tuscanu neměli sebemenší šanci a prohrou 16:4 prakticky přenechali druhé místo skupiny Moscow Five, kteří prohráli s Fnatic 16:12 na de_train.

Konečný výsledek skupiny B:

Skupina B
#NázevZVRP+-
B
1.{#Švédsko} fnatic330018
9
2.{#Ruská federace} Moscow Five3
1
1
1
4
4
3.{#Finsko} WinFakt3
1
0
2
0
3
4.{#Německo} mousesports3
01
2
-22
1
 

Semifinále

V zápasu SK proti Moscow Five šlo o hodně. První mapou bylo de_mirage a Rusové do ní šli po hlavě. Teroristická strana v podání SK byla více než nedostačující a než se týmy prohodily, skóre bylo 12:3 pro M5. To by ale nebyl Christopher 'GeT_RiGhT' Alesund, kdyby zápas neotočil téměř sám a hlavně díky němu SK dokázali srovnat skóre na 15:15, čímž se přesunuli do prodloužení. Tam již takové problémy neměli a vyhráli 6:2, tedy celkově 21:17.

de_train byl už méně zajímavý. SK dokázali, že jejich T strana je stále velmi dobrá a opět se ukázaly schopnosti Christophera 'GeT_RiGhT' Alesunda. Výsledkem 9:6 si zajistili relativně snadnou CT stranu, kterou ukončili 7:4 a tím získali postup do Grand Finále.


Nový in-game leader Natus Vincere, Sergey 'starix' Ischuk (foto: HLTV.org)

Natus Vincere se po změně in-game leadera zdáli jako vyměnění. Změna se projevila hlavně na Danylo 'Zeus' Teslenkovi, jenž se nakonec stal mužem zápasu proti fnatic a mužem celého turnaje podle uživatelů na ESL. Na´Vi vyhráli 2:0 na mapy - de_inferno i de_tuscan s výsledky 16:11.

Grand Finále

V Grand Finále tedy diváci čekali, že se bude na co koukat, protože mezi SK a Na´Vi v minulém roce proběhlo několik zajímavých zápasů, někdy vyhráli Švédové, jindy Ukrajinci.

Tentokrát tomu ale bylo úplně jinak. Na´Vi stále dokazovali, že překvapení v podobě změny in-game leadera funguje. SK očividně netušili, co mají proti pozměněnému týmu dělat, podle toho také prohráli obě mapy s jasným výsledkem 16:3 na de_inferno a 16:5 na de_train.

V zápasu o třetí místo se setkali Moscow Five s fnatic a i zde se očekával zajímavý průběh. Tentokrát ale odhad vyšel, protože se odehrály 3 mapy, všechny s výsledkem 16:10 - de_train šel ve prospěch fnatic, zatímco de_nuke a de_inferno vyhráli M5.

Konečné umístění turnaje:

1. {#Ukrajina} Natus Vincere - $16,000
2. {#Švédsko} SK Gaming - $8,000
3. {#Ruská federace} Moscow Five - $4,500
4. {#Švédsko} fnatic - $3,100
5. - 6. {#Finsko} WinFakt, {#Švédsko} Lions - $2,200
7. - 8. {#Německo} mousesports, {#Ukrajina} DTS - $2,200