Přejít k hlavnímu obsahu

Američtí hráči vyfasovali pětiletý zákaz činnosti za úmyslné ovlivňování výsledků zápasů

24. 8. 2021 | 10:00 Counter-Strike 2
Pětiroční BAN si zajistili dva bývalí hráči týmu Rebirth ze Severní Ameriky, když záměrně ovlivnili výsledek zápasu v ESEA Premier Season 35. Případem se zabývala samotná Komise pro integritu, která následně vydala onen verdikt. Bude match-fixingu někdy konec nebo se zkrátka hráči nikdy nepoučí?
ESIC
ESIC
Zdroj: esic.gg

Další match-fixing skandál je na světě. Tentokrát se ovšem nejedná o nic, co by spadlo zčistajasna z nebe, nýbrž o dohru námi již dříve zmiňovaného vyšetřování, do kterého se společně s ESIC dokonce zapojila i samotná FBI. Jedná se o rozsáhlé vyšetřování ovlivňování zápasů v Severní Americe a Esportové komisi pro integritu se konečně podařilo nasbírat dostatek důkazů, a tak budou někteří viníci konečně potrestáni.

Řeč je o Sebastianovi "⁠retchy⁠" Tropianovi a Kevinovi "⁠4pack⁠" Przypasniakovi, kteří dříve reprezentovali severoamerickou organizaci Rebirth. Tato dvojice hráčů totiž úmyslně ovlivnila výsledek jejich zápasu v ESEA Premier Season 35. Jako důkaz sloužila konverzace mezi oběma aktéry, díky níž si oba viníci vysloužili pětiletý zákaz činnosti. Mimo to měl o jejich záměrech vědět i jejich další spoluhráč Carson "⁠nosraC⁠" O'Reilly, avšak on samotný přispěl do konverzace pouze jednou větu, která ještě ke všemu nebyla usvědčující. Přesto si i on odnesl ban na 111 dní, jelikož o úmyslech svých spoluhráčů věděl, ale nikoho o nich neinformoval.

ESIC na svých stránkách dále zmiňuje, že další vyšetřování stále běží a je tak možné, že v budoucnu vyplavou na povrch ještě další prohřešky. Kromě situace v Severní Americe se ESIC rovněž zabývá případem okolo Nicolaie "HUNDEN" Petersena, který údajně vyzradil důvěryhodné informace ohledně strategií týmu Heroic. Na to, jak všechna vyšetřování dopadnou, si budeme ještě nějakou chvíli počkat. Budeme jen doufat, že všichni viníci budou spravedlivě potrestání.

Zdroj: esic.gg
Štítky: ESIC
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.