Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla dokráčel až do finále, nakonec ale končí jedinou výhru od postupu na Mistrovství světa

10. 10. 2021 | 18:48 Hearthstone Turnaj
Jarla se díky dvěma výhrám v závěrečném play-off druhého letošního splitu Grandmasters posouvá do nejlepší čtveřice a míří do bojů o medaile. Bude to právě on, komu se podaří dosáhnout vítězství a tím i postupu na Mistrovství světa?
Jarla
Jarla
Zdroj: Nordavind

UPDATE: Tak to bohužel nevyšlo. Jarla parádně dokázal v semifinále porazit Rdu, jelikož ale favorizovaný Gaby porazil Frenetica, tak finálový duel znamenal bitvu o všechno. Šestnáctiletý soupeř z Francie ale prokázal neskutečnou formu napříč celou sezónou, kdy byl navíc Jarlovým nejméně oblíbeným soupeřem. Ani tentokrát to českému hráči nevyšlo a bohužel tedy končí těsně před branami světového šampionátu.

Grandmasters: play-off pavouk
  Francie Gaby3      
 16:00   Francie Gaby3   
  Španělsko Frenetic1      
    18:00   Francie Gaby 
  Česká republika Jarla3      
 17:00   Česká republika Jarla1   
  Rumunsko Rdu2      

Výborný výkon Jaromíra "Jarly" Vyskočila ze sobotní části turnaje znamená, že už je opravdu malý krůček od zopakování své účasti na nejdůležitějším Hearthstone turnaji celého světa. Již po prvním semifinále budeme vědět, jestli mu stačí jedna výhra, nebo bude muset celé play-off opanovat, jako se mu podařilo v loňském roce, kdy se stal mistrem Evropy. Podpořit českého velmistra můžete na oficiálním streamu, který naleznete níže.

Nejprve ale k sobotnímu dění. Na úvod play-off čekal na Jarlu Linh "Seiko" Nguyen s téměř totožným line-upem. Dle očekávání oba zabanovali svému soupeři Celestial Druida. Duel začal mirrorem Demon Hunterů a následoval mirror Warlocků, z nichž oba dva se podařilo Jarlovi velmi šikovně vyhrát. Zbývalo tedy vyhrát s Garrote Rogue, což je papírově nejzranitelnější deck celého line-upu. Tuto skutečnost potvrdil i Seiko, když Jarlovu Rogue dokázal porazit s Demon Hunterem i Warlockem. Rozhodoval tedy závěrečný mirror, kde si Jarla pohlídal kontrolu stolu, spotřebu karet a potřebné tempo. Sérii tedy vyhrál 3:2 a postoupil do finále skupiny.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Tam už na něj čekal David Nelila "Frenetic" Quiñones se svým agresivnějším line-upem, ze kterého mu byl zabanován Libram Paladin. V první hře Jarla dokázal se svým Quest Warlockem pomalu utahat Taunt Druida, na toho ale nestačil Jarlův Demon Hunter ve druhé hře. Následovala prohra Celestial Druida proti Elemental Shamanovi a stav byl 2:1 pro španělského reprezentanta. Čtvrtou hrou Jarla dokázal vyrovnat díky výhře svého favorizovaného Demon Huntera nad Quest Warlockem. Finále skupiny tedy také dospělo až do páté rozhodující hry, která se odehrávala mezi Freneticovým Quest Warlockem a Jarlovým Celestial Druidem. Jarla naštěstí včas našel v decku karty potřebné k výhře, v sedmém kole dorazil Frenetica a zajistil si tak postup do nedělního dne.

Matematika pro Jarlův postup je velmi jednoduchá, vzhledem k tomu, že se finálový pavouk odehrává v Single Elimination formátu. V semifinále vyzve českého kouzelníka Radu "Rdu" Dima, který skupinu zvládl famózně. Kdo prohraje v semifinále, ten bohužel končí a své štěstí musí zkusit zase za rok. V případě, že svůj první zápas Jarla vyhraje, bude velmi záležet na tom, jak dopadne předchozí semifinále, jelikož Frenetic se na mistrovství světa kvalifikoval již v první sezóně Grandmasters. Pokud tedy postoupí Frenetic, mělo by Jarlovi k postupu stačit i druhé místo, ať již finále dopadne jakkoliv. Pokud ale druhé semifinále vyhraje momentálně největší favorit celých Grandmasters, Gabrielle "Gaby" Jeanne, bude Jarlu čekat boj až do úplného závěru. Držte mu palce!

Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.