Přejít k hlavnímu obsahu

CEO Riot Games zůstává. Vyšetřování neodhalilo žádný důkaz o údajném sexuálním obtěžování

18. 3. 2021 | 18:40 League of Legends
CEO společnosti Riot Games byl obviněn svou bývalou asistentkou ze sexuálního obtěžování a diskriminace na základě genderu. Vyšetřování nepřineslo žádný důkaz o tom, že by se některé z obvinění zakládalo na pravdě.
Nicolo Laurent
Nicolo Laurent
Zdroj: Riot Games

Bývalá asistentka Sharon O’Donell začátkem roku obvinila svého nadřízeného mimo jiné ze sexuálního obtěžování, na podrobnosti můžete mrknout v našem předchozím článku. Ve zkratce O’Donell žaluje Riot Games o ušlý zisk, výdaje za lékařskou péči a všeobecné škody související s jejím zaměstnáním. Asistentka uvedla příklady toho, jak k ní měl být Laurent nepřátelský, a věří, že byla neoprávněně propuštěna.

Nyní byl Nicolo Laurent očištěn a společnost vrací úder – bývalá asistentka čelí obvinění z ovlivňování svědků. Podle vyjádření z webových stránek Riotu zvláštní výbor usoudil, že neexistuje žádný důkaz o tom, „že by Laurent obtěžoval žalobkyni, diskriminoval ji nebo se jí mstil.“ Rozhodnuto bylo po důkladném posouzení externího vyšetřování provedeného právnickou firmu, jíž byl případ přidělen.    

Nedlouho poté, co byly výsledky vyšetřování uveřejněny, Riot Games obvinil O’Donell z ovlivňování svědků, aby jednali v její prospěch. Riot prý žádá vrchní soud státu Kalifornie se soudcem a asistentkou, aby projednali určité záležitosti, jako když žalobkyně nabízela „individuální náhradu za svědectví v její prospěch“ a „povzbuzovala ostatní, aby podali na Laurenta žalobu pro svůj osobní prospěch.“   

„To přirozeně může vést k nenapravitelné manipulaci se svědky a ovlivnění schopnosti nezávislých třetích stran, aby dělaly svou práci a žily bez nežádoucích hrozeb a obtěžování,“ uvádí Riot. Uvidíme, jak se bude kauza nadále vyvíjet, nějakou škodu ale již nadělala – společnost Alienware odstoupila od sponzorské dohody s Riotem kvůli obavám o veřejný obraz vývojáře her uprostřed obvinění z obtěžování a dalších kontroverzí. 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Riot Games