Přejít k hlavnímu obsahu

Další změny v Astralis? Dle interních zdrojů napětí mezi organizací a týmem neustále stoupá

5. 7. 2021 | 12:20 Counter-Strike 2
Od nedávného odchodu superhvězdy device do NIP byly výsledky Astralis jako na houpačce. To mělo za následek propad nejlepšího týmu všech dob až na osmou příčku v HLTV žebříčku. Kromě toho končí celému jádru týmu a trenéru zonicovi koncem roku smlouvy a podle spekulací to vypadá, že přemýšlí o změně působiště.
Astralis zonic
Astralis zonic
Zdroj: HLTV.org

Nejlepšímu trenérovi roku 2019 Dannymu "⁠zonic⁠" Sørensenovi, který dokázal Astralis dovést ke čtyřem Major trofejím, vyprší koncem tohoto roku smlouva, ovšem není v tom sám. Identická situace totiž nastává u dalších čtyř členů celku, jenž býval označován za nejlepší tým všech dob. Řeč není o nikom jiném než o jádře tvořené Lukasem "gla1ve" Rossanderem, Emilem "⁠Magisk⁠" Reifem, Peterem "⁠dupreeh⁠" Rasmussenem a Andreasem "Xyp9x⁠" Højslethem.

Problémy v Astralis začaly již začátkem roku, když se týmu nedařilo navázat na úspěchy z let minulých, a tak se slavný sniper Nicolai "device" Reedtz rozhodl po více jak pěti letech změnit působiště a zamířil do švédského NIP. Na jeho místo byl dosazen šestý hráč Lucas "⁠Bubzkji" Andersen. Ten však trávil většinu času na lavičce, ale hlavně nezastával roli hlavního snipera, což se hned od začátku jevilo jako obrovský problém a vypadá to, že problém to skutečně je. Výsledky Astralis se totiž nezlepšily ba naopak dokonce zhoršily, což mělo za následek propad v HLTV žebříčku na osmou pozici.

Podle některých zdrojů se dá napětí mezi týmem a organizací doslova krájet, a díky tomu se zonic poohlíží po nových příležitostech. Astralis již prý plánují jak bude rok 2022 vypadat a jednou ze spekulací je, že Nicolai "⁠HUNDEN⁠" Petersen by se měl stát novým trenérem. Jak celý tento příběh dopadne není ještě vůbec jisté, avšak vypadá to, že tým nefunguje ani zdaleka tak, jak by měl. O opaku nás Astralis můžou přesvědčit na nadcházejícím IEM Cologne, kde ve skupině narazí na týmy jako jsou Natus Vincere, FURIA či Heroic.

Sestava týmu Astralis s délkou smluv je následující:

 Dánsko Peter "⁠dupreeh⁠" Rasmussen (smlouva vyprší koncem roku 2021)
 Dánsko Andreas "Xyp9x⁠" Højsleth (smlouva vyprší koncem roku 2021)
 Dánsko Lukas "gla1ve" Rossander (smlouva vyprší koncem roku 2021)
 Dánsko Emil "⁠Magisk⁠" Reif (smlouva vyprší koncem roku 2021)
 Dánsko Lucas "⁠Bubzkji" Andersen (smlouva vyprší v červenci roku 2022)

 Dánsko Danny "⁠zonic⁠" Sørensen (smlouva vyprší koncem roku 2021)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: Astralis
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.