Přejít k hlavnímu obsahu

DeeThane v charitativním streamu vybral přes 400 tisíc korun, co jej k tomu vedlo?

23. 12. 2019 | 12:34 Twitch.tv
DeeThane je známý nejen jako streamer a komentátor, ale také rád pomáhám mladým lidem v nouzi. To potvrzuje i teď, kdy na 24 hodinovém streamu vybírá peníze po dívku, která bojuje s následky boreliózy.
DeeThane
DeeThane

Jak je o Vánocích tradicí, i tentokrát se DeeThane snaží zlepšit život jednomu člověku, který je ve zdravotní nouzi. Tentokrát pomoc směřuje malé Natálce, která se vypořádává s následky boreliózy.

Natálka kvůli následkům boreliózy částečně ochrnula na spodní část těla a momentálně již 5 let podstupuje dlouhé série rekonvalescencí a i když se její stav zlepšuje, stále potřebuje speciální ortézu, díky které bude moci chodit jak ostatní děti. A právě v získání ortézy a prostředků na rehabilitaci jí chce pomoct právě DeeThane.

Ten začal streamovat již v sobotu v 12 hodin s cílem vybrat pro Natálku 307 000 Kč. Cíl je to skutečně odvážný, avšak komunita ukázala, že zvládne spojit síly. Celkem se vybralo neskutečných 416 050 Kč, čímž byl cíl překonán o více než sto tisíc! 

Často slýchávám, že hodných lidí jako já je strašně málo. Já si nemyslím, že by jich bylo málo, jen občas neví kde pomoct, nebo jak pomoct. V momentě, kdy jim někdo dá příležitost, okamžitě se jí chytí. Tohle je toho výsledkem. Šťastné a veselé.

Připomeňme to, že DeeThanovi streamy pro pomoc se již staly Vánoční tradicí. Stream pro Natálku je již pátý podobný stream, v minulosti patří mezi nejvýraznější úspěch loňská sbírka pro Denisku trpící mozkovou obrnou, které pomohl vybrat 250 000,- na potřebného asistenčního psa.

Podobný stream pořádal nedávno také PlayStation, který za pomoci českých streamerů, ale i jiných populárních osob, pomohl pro nadaci Dejme dětem šanci vybrat téměř milion korun.

Štítky: DeeThane, charita
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.