Přejít k hlavnímu obsahu

Dostali jsme slovo, že se pro nás nebude nic měnit, hlásí leckr po prvenství v základní části ligy

12. 5. 2021 | 21:19 Counter-Strike 2
Deváté a taktéž předposlední kolo 1. Tipsport COOL ligy je úspěšně za námi. Spokojeni po něm mohou být nejvíce Entropiq Prague, kteří si po výhře nad ENTERPRISE esports zajistili první místo v základní části, a taktéž Dark Tigers, jenž stále živí naději na postup. A jak zápasy hodnotili zástupci jednotlivých celků?
Entropiq
Entropiq
Zdroj: grafika PLAYzone

Největší šlágr základní části konečně přišel. Souboj Entropiq Prague vs. ENTERPRISE měl nabídnout spoustu skvělých momentů a hlavně napínavý souboj dvou nejlepších celků dosavadního průběhu 1. Tipsport COOL ligy. To se ale nakonec nestalo. Pro hráče v zelenočerném, kteří po kontroverzním příchodu ruské pětice Winstrike do jejich organizace doplnili svůj název o Prague, bylo důležité vstoupit do zápasu s čistou myslí a hrát svou hru. To se jim povedlo na výbornou a celý souboj nakonec ovládli celkem jednoznačně 2:0. Jak celé dění komentoval kapitán Michal 'leckr' Kadlíček?

„Tento zápas byl určitě důležitý, Enterprise je tady jeden z nejkvalitnějších týmů a vždy je těžké proti nim hrát. Neřekl bych ale, že to pro nás mělo úplně nejdůležitější hodnotu, protože my i oni stejně skončíme na prvním nebo druhém místě, a pokud chceme vyhrát ligu, tak se stejně potkáme ve finále. My jsme do toho šli s tím, že chceme zkusit nějaké věci, a proto jsme vybrali i to Vertigo, které normálně tak často nepickujem. Málem jsme tam dostali bídu, ale chtěli jsme si hlavně natrénovat tu CT stranu. Celkově to ale byl jako vždycky těžký zápas, protože kluci z Enterprise se na nás vždycky dokáží skvěle připravit,“ okomentoval leckr, který pak také následně trochu prozradil svůj i týmový pohled na jejich novou, zároveň také i hlavní CS:GO sekci.

„Nebudu lhát, když jsme se to dozvěděli my jako hráči, tak jsme byli překvapení. Ale postupem času, kdy jsme měli talky s vedením a pořádně zjistili o co jde, tak jsme si uvědomili, že to může být dobré i pro nás. Věřím naší organizaci, která nám dala příslib, že se nic nebude měnit a nemusíme se tak ničeho bát. Jsem rád, že máme i druhou sekci, která bude vidět i v Evropě a podle mě od ní můžeme získat nějaké cenné zkušenosti, trénovat mezi sebou a třeba nás to posune dál. A myslím, že nám tahle změna může přidat i nějaký turnaj v Evropě, který hlavní sekce nebude hrát.“

Trochu horší nálada panovala na straně ENTERPRISE, kteří ale už stejně mají zajištěné play-off. Blíže se k zápasu vyjádřil Erik 'The eLiVe' Sith, konkrétně pak ke svým CT stranám: „Nepovedal by som, že máme tak zlé CT, skôr by som povedal, že Entropiq si dali veľa záležať na T strane. Páčilo sa mi veľa vecí, čo urobili, odchytávali nás na veľmi dobré veci, takže ich musím pochváliť. Je to ale určite smola, že sme tie CT nezahrali lepšie. Musíme sa ešte viac zlepšiť a dúfam, že sa znovu uvidíme vo finále.“ S poslední větou pak také souvisela další otázka ohledně formátu zápasů. „V BO1 nemôžeš urobiť toľko chýb, pretože už potom nemáš priestor je opraviť, to isté za mňa platí aj pre BO3. Najlepšie bude určite BO5, na čo sa najviac teším, keby sme sa dostali do finále a určite to bude iný zápas ako BO3.“

„Já to vidím hodně podobně, v BO1 může kdokoliv překvapit, kdežto v BO3 se to většinou nestane. V BO5 už pak vůbec ne, tam je to už reálně jen o tom, kdo je lépe připravený a nebo komu to ten den střílí. Osobně toho ale nejsem fanouškem,“ reagoval leckr.

Tabulka po 9.kole
Tabulka po 9.kole
Foto: coolliga.cz

Souboj té největší špičky tabulky následně vystřídal ten z jejího konce. Zápas mezi Dark Tigers a DEFEATERS rozhodně nedisponoval nijak velkým favoritem a oba celky měly jednu velkou společnou motivaci – zůstat ve hře o vyřazovací boje. Vítězný tým by totiž stále ještě živil naději na postup, ten druhý by ji ale naopak už definitivně ztratil. Odhodlanost byla znát a celý zápas se nakonec dostal až na decider, kde byli úspěšnější temní tygři a po výhře 2:1 si tedy připsali nesmírně cenné dva body. Naopak DEFEATERS jsou ze hry a v deváté sezóně 1. Tipsport COOL ligy skončí mladá sestava plná zklamání, ale také nových zkušeností. Teď  se jen udržet. Na slovíčko se do pozápasového rozhovoru dostavil pouze Branislav 'civo' Kovačovič, zástupce Dark Tigers.

Moderátoři se zeptali na zhodnocení zápasu, respektive změny stylu na rozhodujícím Overpassu, kdy system a spol. najednou začali za CT hrát agresivněji, což se pak ukázalo jako dobrý krok. „Ten zápas bol viac náročný psychicky, ako takticky alebo aimove. Vo vašich očiach prišla zmena štýlu, v našich ale nejaká komfortná zóna a hráči si začali callovať, kam a ako pôjdu, čo najednou začalo fungovať. Ale po tej prvej prehratej mape bola veľmi zlá psychická situácia a muselo padnúť aj pár tvrdších slov. Povedali sme si, že to jednoducho musíme otočiť na tých dvoch ďalších mapách. Zlom potom prišiel po tom vyhratom Inferne.“ Pro postup do play-off budou muset jeho svěřenci bezpodmínečně porazit favority z Entropiq a navíc doufat v selhání Sampi.Tipsport nebo ECLOT. Bude to obrovsky těžké, ale ne nemožné.

1. Tipsport COOL liga
1. Tipsport COOL liga
Foto: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.