Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE vyhrávají Y-Games PRO Series otočením finále z 0:2! Forsyy nastřílel rovných 100 killů

25. 9. 2021 | 07:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Tak tohle byla velká paráda! Ve finále mezinárodní soutěže Y-Games PRO Series jsme měli svého zástupce v podobě ENTERPRISE, se kterým to ale nevypadalo vůbec dobře. Zvolený formát však dopomohl k tomu, že jsme byli svědky historického obratu, který jejich úspěch a druhý získaný titul v jednom týdnu ještě podtrhne.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: sociální sítě týmu

ENTERPRISE esports šli do play-off po pětiměsíční základní části z 5. místa, jejich prvním soupeřem byl bohužel jeden z dalších CZ/SK celků, Sampi.Tipsport. Ve velké pohodě hrající forsyy a manguss posunuli EP do bojů o medaile. Očekávalo se, že půjdou na vítěze základní části, ale B8 nestačili na Dynamo Eclot, takže jsme měli díky této skladbě semifinálových duelů jisté, že ve finále prvního ročníku nové ligy budeme mít zástupce ve finále.

DNE už se s ENTERPRISE utkali o týden dříve v semifinále 1. Tipsport COOL ligy, a i tady měli EP na mále. První mapa šla totiž ve prospěch Dynama Eclot a na té druhé už DNE vedli 13:9. Sérii sedmi bodů v řadě ale ENTERPRISE sérii srovnali, načež soupeře jednostranně přehráli na rozhodujícím decideru. Finále bylo na světě.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Zatímco Dynamo Eclot dokráčelo k bronzové medaili a prvnímu úspěchu s capseNem, ENTERPRISE čekala velkolepá BO5 série, druhá v jediném týdnu. Kritizovaný formát ale česko-slovenskému zástupci tentokrát přišel více než vhod. Na úvodních mapách Nuke a Inferno totiž soupeř v podobě Budapest Five nasadil drtivé tempo a EP ani jednou neuhráli dvojciferný počet kol. Ve finále na tři vítězné mapy už znova zakopnout nemohli.

Následné Vertigo šlo jednoznačně jejich směrem, ale Overpass, to byl zase boj. Maďarská pětice vyhrála CT stranu 11:4, na což navázala dokonce pistolkami. Force buy ale všechno zvrátil a ve zbytku mapy už byl úspěšný jeden jediný útok, díky čemuž ENTERPRISE utekli hrobníkovi z lopaty a finále šlo do 5. mapy. Pětihodinový maraton ukončilo až 30. kolo poslední mapy, EP dokonali neuvěřitelný reverse sweep a získávají cenný titul!

Po triumfu v 1. Tipsport COOL lize vypadal tento týden pro ENTERPRISE esports špatně. Selhání v kvalifikaci na CEE Champions, další prohra v ESEA Premier a ani tady to v semifinále nevypadalo nejlépe. Dva comebacky a všechno je úplně jinak, v tom je ta krása CS:GO. Po dlouhém půstu získává domácí organizace svůj druhý titul v rozmezí jediného týdne a 6 tisíc euro k tomu, k čemuž nejvíc dopomohl forsyy rovnými 100 zářezy na kontě.

Detaily všech zápasů Y-Games PRO Series, včetně samotného finále, naleznete v našem Zápasovníku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.