Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq a Digital Athletics ve finále ESL Masters, fulltime bohužel končí

18. 7. 2021 | 23:03 PUBG: Battlegrounds
Tento víkend proběhne hlavní část soutěže ESL PUBG Masters: Summer, kde bude nejlepších 24 týmů bojovat o 16 míst v grandfinále turnaje. Mezi účastníky nechybí tři týmy se zástupci domácí scény. V tomto článku naleznete veškeré důležité informace ohledně hlavní části, kterou budeme průběžně aktualizovat.
ESL PUBG MASTERS
ESL PUBG MASTERS
Zdroj: Twitter

Update po třetím dni: Entropiq se ukázal ve výborné formě a i v dnešním hracím dni si připsal další 2 výhry, díky tomu suverénně vyhrál Lower Bracket skupinu. Z postupu se mohou také radovat Digital Athletics, kteří sice nedokázali vyhrát jedinou hru, ale díky velkému počtu killů skončili na 8. místě. Bohužel soutěž končí pro tým fulltime, kteří skončili na 14. místě. V soutěži překvapivě končí také tým HEROIC, který byl obhájce prvenství z jarní sezóny. 

Výsledky Upper Bracketu
Výsledky Upper Bracketu
Zdroj: twire.gg

Update po druhém dni: Entropiq průběžně vedou po prvním hracím dni v Lower Bracketu a díky dvěma výhrám si připsali jistý postup do finále. Digital Athletics bohužel hru nevyhráli, díky velkému počtu killu jsou však průběžně na šestém postupovém místě. Fulltimu bohužel prozatím patří až šestnáctá příčka. Druhá polovina her předposlední části turnaje začíná v neděli opět od 18:00, dosavadní statistiky naleznete tu.

Update po prvním dni: Digital Athletics a fulltime se po urputném pátečním boji bohužel propadají do Lower Bracketu a zítra se přidají k Entropiqu v posledním boji o grandfinále. Nejlépe se dařilo Natus Vincere, kteří vyhráli rovnou 3 hry. Další postupové sloty si vydobyli ENCE nebo Team Liquid, více informací najdete zde.


Samotná hlavní část se skládá ze dvou fází. V té první se utká Upper Bracket, který se skládá z 9 pozvaných týmů a ze 7 nejlepších týmů v kvalifikaci. V této skupině máme hned dvojí zastoupení: Tým fulltime dokázal v posledním kole vyhrát rovnou dvě hry, díky čemuž se umístil mezi nejlepšími týmy v kvalifikaci. Druhé zastoupení nalezneme v podobě Digital Athletics, týmu, který získal přímou pozvánku do hlavní části. V této turecké organizaci nalezneme českého střelce PiXeL1Ka, s nímž nedávno vyšel rozhovor. Kromě aktuálních PUBG problémů zde prozrazuje i ambice jeho týmu právě pro tento turnaj.

Upper Bracket startuje 16. července v 18:00, bude se hrát 6 zápasů, ze kterých pomocí formátu MC vzejde 8 finalistů. Nepostupující týmy se přesunou do druhé fáze, Lower Bracketu. V této fázi se kromě poražených týmů nachází týmy z 8. až 15. místa kvalifikace a nechybí ani český tým Entropiq. Hrací dny jsou naplánované na 17. a 18. července opět od 18:00. Z 12 zápasů pak vzejde MC formátem zbylých 8 finalistů.

A na jaké soupeře zmíněné týmy narazí? V této části se setkali všechny přední evropské týmy: 

BBL EsportsCursedDigital AthleticsEnce
FaZe ClanHeroicNatus VincereTeam Liquid
Virtus.proQuestion MarkSKADEDiNG
RedlinefulltimeOrglessMutiny
TempusEntropiqVanirWe Live Again
ToxicPlayersSuperMassive BlazePLANBSKA Esports

Harmonogram hlavní části ESL PUBG Masters:

16. července : Upper Bracket - start 18:00 - 6 zápasů (fulltime, Digital Athletics)

17. července: Lower Bracket - start 18:00 - 6 zápasů (Entropiq)

18. července Lower Bracket - start 18:00 - 6 zápasů (Entropiq)

Finalisté se utkají ve dvou hracích týdnech (24. - 25. července a 31. července - 1.srpna) o prize pool v hodnotě 50 000 euro. V jarní části se povedlo postoupit týmu Entropiq do Grand finále, ve kterém skončili na 13. místě. Budeme tak našim týmům držet palce, aby se jim tento výsledek podařil vylepšit! Všechny hrací dny budou streamované, fanoušci se dočkají i českého komentáře od domácího streamera IamDivine. 

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!