Přejít k hlavnímu obsahu

Expanze Forged in the Barrens je ve hře

30. 3. 2021 | 19:01 Hearthstone
Očekáváná aktualizace nesoucí označení 20.0 je konečně ve hře! V Hearthstone si díky ní budeme moci užít nejen nový Core Set, ale i spoustu dalších změn včetně chvilkového navrácení bezmála 40 karet na Standartu do podoby před jejich nerfnutím.
Forged in the Barrens
Forged in the Barrens
Zdroj: Blizzard

UPDATE 30. března: A čekat už nemusíme ani na samotnou expanzi Forged in the Barrens, ta do hry dorazí právě dnes v sedm večer.

Napjatě očekáváná velká vylepšení už jsou konečně ve hře! Tedy některá – 25. března vycházející patch 20.0 do HSka v první řadě přináší Core Set. Soubor nových, aktuálních i z Wildu se navracejících karet ve hře nahradí Classic a Basic set a je jedno z největších aktualizací za poslední dobu. A to především proto, že složení Core Setu se bude měnit, a meta tak bude ještě o něco pestřejší.

S příchodem Core Setu byl do hry přidán i Classic formát, který vám umožní zahrát si Hearthstone tak, jako by byl rok 2014. Všichni hráči navíc určitě ocení, že na oslavu příchodu Classic formátu nám byl všem darován jeden zlatý balíček s Classic kartami. Updatem si prošla i Hero Power Shamana, která bude nově místo totema léčícího vaše miniony vyvolávat miniona zvyšujícímu na konci kola jednomu z vašich minionů útok o jedna.

Nitroboost Poison čeká zdražení na dvě many
Nitroboost Poison čeká zdražení na dvě many
Zdroj: Blizzard

Constructed formáty si ostatně vůbec prošly solidními změnami, které navíc ani nebyly dopředu oznámeny. Ze hry zmizel výběr mezi ranked a casual stylem hraní, Casual je nyní zkrátka úplně nový formát, na němž lze bojovat se všemi kartami ve hře, a zbylé tři si lze nově užít jen v hodnocených zápasech. Na závěr do hry přišel i nerf karty Nitroboost Poison, která nově stojí dvě many, a menší balanční změny Battlegroundů.

Na novou expanzi Forged in the Barrens si ale budeme muset ještě chvíli počkat. Její příchod a s ním spojená rotace starých karet do Wildu jsou totiž naplánovány až na 30. března. Zajímavým zpestřením závěru březnové sezóny na ladderu je ale díky tomu to, že 36 karet odcházejících na Wild si již prošlo návratem do původní, nerfy neovlivněné podoby. A to znamená, že v ní s nimi teď budeme moci pět dní hrát i na Standartu!

miluju videohry a hlavně ligu legend