Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušci si mohou koupit kus FaZe Clanu, organizace vstupuje na akciový trh

27. 10. 2021 | 10:00 Všechny hry Zajímavost
Jedna z nejznámějších esportových organizací světa, FaZe Clan, oficiálně vstupuje na akciový trh, který bude dostupný pro všechny. Fanoušci si tak mohou zakoupit kus brandu a zároveň podpořit své oblíbené hráče. Očekává se, že do druhého kvartálu příštího roku by měl FaZe Clan mít hodnotu jedné miliardy dolarů.
FaZe Clan
FaZe Clan
Zdroj: FaZe Clan

Říkali jste si, že by bylo super mít alespoň podíl v nějaké esportové organizaci? Světoznámá organizace FaZe Clan vám toto skromné přání může splnit. Celá společnost totiž vstupuje na akciový trh, kde si každý její fanoušek může zakoupit určité množství akcií. Pro zapsání si organizace vybrala jeden z nejznámějších investičních trhů v Dánsku, NASDAQ. Oficiální oznámení od FaZe přišlo prostřednictvím videa a příspěvku na Twitteru.

Křišťálová Lupa

Dostupnost FaZe Clanu na NASDAQ určitě nějaké ovoce přinese. Přece jen, při takovém množství peněz, které FaZe z dohody získá, může rozjet další projekty a vedle League of Legends, Wild Riftu nebo třeba Apex Legends se mohou zaměřit i na expandování do dalších zemí, jako třeba do Číny. Tak jako tak se musíme nechat překvapit a uvidíme, jestli jsou odhady, které Faze má, pravdivé.

Nejedná se přitom o první esportovou organizaci, která na akciový trh vstupuje. Astralis letos v květnu oznámili, že jejich dceřiná společnost Astralis A/S vstupuje na US Stock Market. Předtím přitom také byla dostupná skrz dánský NASDAQ. 

Štítky: FaZe Clan
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.