Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic se vydávají mezinárodní cestou. Tým opouští trojnásobný Major šampion JW

21. 7. 2021 | 17:34 Counter-Strike 2
Po nedávném vyhození Goldena se fnatic uchylují k další radikální změně. Na vedlejší kolej se ubírá trojnásobný Major šampion JW, který ve fnatic strávil téměř sedm let. Touhle změnou také započíná nová éra pro fnatic, jelikož se rozhodli vydat mezinárodní cestou, avšak jak budou vypadat posily zatím není jasné.
fnatic JW
fnatic JW
Zdroj: HLTV.org

Pro fnatic je rok 2021 prozatím hotová noční můra. Po akvizici Jacka "⁠Jackinho⁠" Ström Mattssona na začátku roku se jim nepodařilo téměř nic. Špatné individuální, ale hlavně i týmové výsledky nakonec vyústily v jednu z nejvíce očekávaných změn tohoto roku. Ze základní pětice odešel Maikil "Golden" Selim, coby in-game leader celého týmu. Netrvalo dlouho a jsme svědky další změny.

S týmem se totiž také loučí veterán Jesper "JW" Wecksell, který je součástí organizace fnatic již od roku 2013, vyjma krátkého působení v GODSENT v roce 2016. Tento 26letý Švéd dokázal svůj celek dovést k mnoha titulům, ale mezi ty největší patří určitě tři vyhrané Majory. Mimo jiné se dokázal dostat do TOP 20 hráčů v letech 2013 až 2015 a byl dokonce MVP vůbec prvního Majoru. Výčet všech milníků a úspěchů Jespera by byl velmi dlouhý, ale u většiny z nich stál po jeho boku Robin "flusha" Rönnquist. Ten momentálně reprezentuje evropský mix s názvem GORILLAZ, kde hledají náhradu za Nielse Christiana "NaToSaphiX" Sillassena. Nebylo by se čemu divit kdyby JW zamířil právě do týmu za jeho dlouholetým kamarádem, avšak dle jeho slov si momentálně dává pauzu a následně se rozhodne, co dál. Nevyloučil ani možnost přechodu na VALORANT.

Co se týče organizace fnatic, tak ti mají jasno a vydávají se mezinárodní cestou. Jedná se o logický krok, jelikož fnatic se momentálně nenachází v nejlepší pozici a navíc švédský trh už nějakou dobu nenabízí tolik mladých talentovaných hráčů jako před lety. Jak budou finální posily vypadat zatím není známo, a stejně tak není jasné, zdali ze zbývající trojice nepůjde ještě někdo z kola ven. Na více informací si tak zřejmě budeme muset ještě nějakou dobu počkat, ale jedno jisté. Fnatic se po letní pauze budou chtít vrátit zpátky silnější a být tak znova hrozbou pro všechny ostatní týmy.

Prozatímní sestava fnatic vypadá takto:

 Švédsko Freddy "⁠KRIMZ⁠" Johansson
 Švédsko Ludvig "⁠Brollan⁠" Brolin
 Švédsko Jack "Jackinho⁠" Ström Mattsson

 Švédsko Andreas "⁠Samuelsson⁠" Samuelsson (trenér)

 Švédsko Maikil "⁠Golden⁠" Selim (na lavičce)
 Švédsko Jesper "⁠JW" Wecksell (na lavičce)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: fnatic, JW
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.