Přejít k hlavnímu obsahu

Hanwha Life Esports a Cloud9 uzavírají finální podobu základních skupin světového šampionátu

10. 10. 2021 | 08:00 League of Legends Reportáž
Poslední den play-in fáze je za námi a nyní nás čeká jednodenní pauza před začátkem základních skupin letošních Worlds. Abychom ovšem nepředbíhali, tak se mrkneme na to, jak se vůbec Hanwha Life a Cloud9 probojovali přes své protivníky do této pozice. Pro týmy, které se z play-in fáze nedostaly, se jedná o zklamání, ale s odstupem času možná budou se svými výkony spokojeny.
Poslední den play-in fáze je za námi!
Poslední den play-in fáze je za námi!
Zdroj: Riot Games

Hanwha Life Esports, jakožto čtvrtý nejlepší korejský tým na Mistrovství světa, je pod drobnohledem všem kritiků a fanoušků, ale během sobotního dne jsme museli jejich sérii proti Beyond Gaming trochu vypustit vzhledem k nešťastným a bizarním okolnostem. Midař tohoto týmu s přezdívkou Maoan se během páteční série proti tureckému týmu Galatasaray dopustil tzv. matchfixingu a neúprosní Riot Games neváhali a trestali. Podrobně jsme se této tématice a následnému banu věnovali v předešlém článku.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

Vzhledem k těmto událostem neměli Hanwha Life žádný problém porazit své tchajwanské protějšky. V druhé sérii dne jsme mohli sledovat duel o prestiž mezi Amerikou a regionem Oceánie – jinak řečeno Cloud9 vs. PEACE. Dlouhodobý spor mezi těmito regiony se dnes ujasnil na riftu, kde si C9 bez nějakého většího problému zvládli poradit se svými protějšky a dokázali tak na poslední chvíli ještě zachránit očekávání amerických fanoušků. Ta jsou ovšem už dost nízká po prohrách v minulých dnech a v hlavních skupinách se neočekává nic lepšího.

Finální podoba základních skupin Worlds 2021!
Finální podoba základních skupin Worlds 2021!
Zdroj: Riot Games
Štítky: Worlds
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.