Přejít k hlavnímu obsahu

Ke změnám v ENTERPRISE stoprocentně dojde. Hráčskou kariéru ukončuje LucasP

15. 7. 2021 | 21:40 Counter-Strike 2
O tom, že se v ENTERPRISE esports chystají změny, jsme vás informovali již před AORUS MČR Tour. Původní sestava to sice dotáhla nečekaně daleko v ESEA Advanced, i přesto je však minulostí a brzy bychom měli poznat minimálně jednu novou tvář. Dnes totiž končí hráčskou kariéru jeden z původních pilířů.
LucasP
LucasP
Zdroj: ENTERPRISE esports

Podle původních informací by se s ENTERPRISE esports měli rozloučit hned tři hráči. AORUS MČR Tour odehráli v novém složení pod taktovkou Michala 'KETUBOR' Csontoše, kromě toho je ale ticho po pěšině. Vše se dává do pohybu až nyní, kdy se na webu portálu Sazka Esport objevila informace o tom, že Lukáš 'lucasp' Pócsik končí svoji kariéru. Tuto informaci následně potvrdil i sám hráč, nejedná se tedy o nějaké bludy.

LucasP se na scéně prosadil díky týmu Universe, kam svého času přestoupil z týmu Global. Hned v roce 2017 to poprvé překvapivě dotáhl až do finále COOL ligy, medailí pod křídly této organizace posbíral celou řadu. Za nejúspěšnější rok se dá považovat 2019, kdy domácí scéna přišla o dlouholetou jedničku a Universe získali například cenný titul v podobě PLAYzone Challenge. Po zklamání z bronzu na Vodafone MČR 2019 dokázali UNI triumfovat na ESL Nationals, tam se ale LucasP z osobních důvodů bohužel nepředstavil.

Už v té době kolovaly otázky, jestli tento nevýrazný, ale ostřílený slovenský hráč neukončí hráčskou kariéru. Začala však pandemie a rázem přišel návrat, konkrétně do týmu Gunrunners.AOC, jehož sestava krátce na to zamířila do nové organizace ENTERPRISE esports. Tam vydržel LucasP jako jeden ze dvou hráčů až dodnes, nyní však nechává na holičkách i posledního bývalého kolegu i z dob v Universe, Davida 'forsyy' Bílého. Ačkoliv by si zasloužil velké rozloučení, tak nyní, takřka v tichosti, ukončuje Lukáš 'lucasp' Pócsik svoji hráčskou kariéru.

Budoucnost ENTERPRISE je v oficiálních kruzích nejistá, je však zřejmé, že se za oponou něco kuje. Přemýšlí se nad variantami, hráči se testují. Prozatím však musíme čekat, kdo Lucase nahradí, a možná nejen jeho.

Universe v roce 2019
Universe v roce 2019
Foto: archiv organizace
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.