Přejít k hlavnímu obsahu

KoShaR ze SaWeKoMa: Pořád se chceme zlepšovat a pracovat na sobě

30. 6. 2021 | 20:16 Brawl Stars
Jméno prvního účastníka Samsung MČR v mobilních hrách už nějakou tu chvíli známe; je jím uskupení hrající pod názvem SaWeKoMa. Jak se po postupu cítí jeho kapitán, KoShaR? A co mají kluci v plánu pro zbytek letošní sezóny?
Samsung Midseason turnaj
Samsung Midseason turnaj
Zdroj: PLAYzone

Jaké jsou vaše pocity po vítězství v Midseason turnaji, který vám zajistil místo na grand finále Samsung MČR?

Jsme nadšení! Máme velkou radost z tohoto výsledků a všichni se těšíme na samotné MČR!

Věřili jste si na výhru už od začátku, nebo jste očekávali, že ji uzme někdo jiný? 

Rozhodně jsme si věřili. S týmem jsme na Midseason hodně trénovali, takže trocha toho sebevědomí byla zdravá.

Máte s týmem nějaký rituál před turnaji?

Vyloženě rituál nemáme. Ale vždy se před turnajem navzájem zeptáme, jaké byly naše dny, abychom se naladili do přátelské nálady. Ne vždy jde totiž jenom a pouze o samotný skill ve hře, ale často jde i o morální složku týmu.

Který tým byl pro vás na turnaji největším oříškem? A kdo vás nejvíc překvapil svým výkonem?

Největší boj byl určitě proti eKoVyům. Ti jsou pro náš tým jeden z těžších oříšků. Ale co se týče největšího překvapení, byl to rozhodně tým Mystic Black, který dominoval ve svojí skupině a postoupil z prvního místa.

Jaké jsou plány vašeho týmu na následující měsíce? Turnajů na PLAYzone zařazených do MČR kvalifikací se už kvůli jisté účasti v grand finále nemůžete zúčastnit, plánujete nějaké jiné turnaje, třeba zahraniční?

S týmem se pořád chceme zlepšovat a pracovat na sobě, abychom na MČR předvedli co nejlepší výkon, tudíž scrimy téměř každý den pro nás budou pokračovat. Tím, že jsme rovnou postoupili do Grandfinále Samsung MČR a ve druhé české lize Ovachamp máme také zaručený postup, nám nezbývá nic jiného, než se přesunout na zahraniční scénu.

Budou snad letos na poháru zvěčněni hráči z celku SaWeKoMa?
Budou snad letos na poháru zvěčněni hráči z celku SaWeKoMa?
Zdroj: PLAYzone

Aktuálně nehrajete pod žádnou organizací – porozhlížíte se po nějaké, nebo dostali jste nabídky, které zvažujete?

Ano, v tuto chvíli nepůsobíme pod žádnou organizací, tím pádem jsme otevření všem novým nabídkám. A konkrétní nabídku momentálně nemáme.

Za největšího favorita Midseason turnaje byli považováni kluci ze Sampi.Tipsport, kteří ale pár dnů předem odřekli svoji účast ze zdravotních důvodů. I tak se ale dá s téměř stoprocentní jistotou očekávat, že na grand finále MČR postoupí v pozdější fázi sezóny – plánujete se na ně nějakým způsobem následující měsíce připravovat?

Tak, jak jsem už zmiňoval, máme v plánu scrimovat téměř každý den. Speciální taktiku na ně žádnou připravenou nemáme. Ta se většinou tvoří při průběhu turnaje, když vidíme, jak se hra vyvíjí. Myslím si, že na ně máme a už na našem prvním měsíčním finále jsme toto předvedli, takže pokud neusneme na vavřínech, nemusíme se jich tak moc obávat.

A jaké si myslíte že budou další týmy, které vás na MČR doplní?

Řekl bych, že aktuální bodová TOP 5 se moc nezmění, takže nejspíše uvidíme Sampi.Tipsport, Pepis.Shop, eKoVy, Overkill Gaming a Enterprise Esports. Co se týče zbylých, tak Last Call pro ně bude opravdu těžký boj.

Veškeré loňské i letošní MČR turnaje se odehrály v online prostředí. Vyhovuje vám to, nebo byste se raději podívali na LANku?

Určitě bychom si přáli, aby se MČR uskutečnilo offline. Byla by to skvělá zkušenost a spousta srandy.

Oslavili jste nějak s týmem vítězství a postup na MČR?

Ještě ne, ale máme v plánu se brzy sejít a společně to pořádně oslavit!

Na závěr, chtěli byste něco vzkázat svým fanouškům?

Mám tady pro vás připravený jeden starý, ale velmi kvalitní vtip. Šli dva a prostřední upadl.

miluju videohry a hlavně ligu legend