Přejít k hlavnímu obsahu

Místo hraní budou tradovat kryptoměnu. Fnatic uzavírá deal s Crypto.com za 15 milionů dolarů

17. 9. 2021 | 08:00 Všechny hry Zajímavost
Fnatic si na svou stranu získávají zajímavé partnery. Jako další nyní ulovili značku, která již má své spolupráce v UFC, v hokejové NHL nebo třeba ve formuli 1. Slavný esportový tým nyní bude spolupracovat s Crypto.com, kteří se, jak název napovídá, věnují kryptoměnám a obchodováním s nimi.
Uzavření partnerství
Uzavření partnerství
Zdroj: Fnatic

Fnatic se pohybují na poli různých esportových titulů. Někde se jim daří, jinde je to horší. Nedávno třeba takto utrpěli porážku od SINNERS v CS:GO a v League of Legends naopak nebudou chybět na světovém šampionátu. Byznysovou stránku věci ale výsledky ne vždy musí přímo ovlivnit. Po vzoru jiných týmů a odvětví se nyní Fnatic rozhodli vkročit do světa kryptoměn a podepsali s burzou Crypto.com deal v hodnotě 15 milionů dolarů.

Pětiletá dohoda může být samozřejmě přínosná pro obě strany. Zatímco Crypto využívá popularitu jednoho z největších trendů současnosti a díky tomu se propojuje s předními zástupci různých sportovních odvětví, tak Fnatic mohou zase v řadách kryptonadšenců oslovit nové množství fanoušků. Spolupráce totiž nabídne dosti zajímavé věci, jako třeba vlastní NFT, což aktuálně hojně frčí i ve světě gamingu. Opačnou stranou budou společně hovořit o finanční gramotnosti. V rámci dohody budete moci vidět logo Crypto.com na dresech Fnatic.

Zakladatel a ředitel Fnatic, Sam Mathews, ke spolupráci dodal: „Fnatic se může pochlubit jednou z nejlepších fanouškovských základen na celém světě a tato dohoda s Crypto.com nám dovoluje nadále uspokojovat jejich každodenní potřeby. Vzhledem k tomu, že se kryptoměna stává běžnou platební metodou, nikdy nebyl lepší čas na to, pomoci našim fanouškům s chytřejším a lepším budoucím rozhodováním se s kryptoměnami.“

Může se zdát, že 15 milionů dolarů je za spolupráci s webem, který se věnuje kryptoměnám hodně. Není tomu ale tak. Před pár měsíci FTX podepsali podobnou spolupráci s esportovou organizací TSM, která potrvá 10 let. Narozdíl od Fnatic ale zaplatili 210 milionů dolarů, za což se budou objevovat přímo v názvu týmů při největších soutěžích světa. Nezbývá než doufat, že tento deal pomůže Fnatic k zářivější budoucnosti a mnohým trofejím.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.