Přejít k hlavnímu obsahu

Nový trend pokračuje, fnatic představují svoji akademii s podtitulem Rising

19. 7. 2021 | 22:43 Counter-Strike 2
Je to už nějakou dobu, co se objevil v CS:GO světě pojem akademie, ovšem poslední dobou se s nimi doslova roztrhl pytel, a dokonce pro ně vznikla i samostatná liga. Fnatic nechtějí usnout na vavřínech a uvědomují si důležitost rozvoje mladých talentů, a proto představují sekci s názvem fnatic Rising.
fnatic Rising
fnatic Rising
Zdroj: fnatic twitter

Academy týmy jsou v profesionálním Counter-Striku již dlouho zaběhnutým pojmem. Není náhodou, že zrovna organizace fnatic byla jedna z prvních, jež si tento pojem osvojila. Svoji první akademii tehdy představili už v roce 2016 a vzešel z ní talentovaný in-game leader Maikil "Golden" Selim, který byl do nedávna kapitánem hlavní sekce fnatic. Krátce před tím, než se Golden dostal do hlavního týmu fnatic, ale Valve přišlo s novým pravidlem, které znemožnilo účast obou sekcí ve stejných turnajích a kvalifikacích. Tohle mělo za následek přejmenování akademie z fnatic Academy na Ballistix za účelem toho, aby tým mohl odehrát evropský minor na PGL Major Krakow 2017. Za fnatic Academy si taktéž krátce zahrál i Hubert "CaNNiE" Ludwig v roce 2018, a to sice potom, co se mu podařilo prokousat se skrz reality show Gamerz. Vydržel tam pouze krátce a po vypršení kontraktů od všech ostatních hráčů se s akademiemi na chvíli opět slehla zem. 

Postupem času si však organizace našly opět cestu k tomuto nestárnoucímu trendu a je jich čím dál tím více. Není se čemu divit, jelikož akademie jsou dobrým startovním můstkem pro mladé hráče. Názorným příkladem může být Valeriy "B1T" Vakhovskiy, který se už před nějakou dobou natrvalo zabydlel v základní pětici týmu Natus Vincere. Podobným směrem se začala upínat i organizace Entropiq, která nedávno naverbovala tým ze světové třicítky tvořený hráči z CIS regionu a ze svého, teď již minulého hlavního týmu, udělala neoficiálně akademii hrající pod názvem Entropiq Prague.

Fnatic nechtějí usnout na vavřínech, a tak i oni naskočili do rozjetého vlaku s názvem "akademie" a představují svoji vlastní sekci s názvem fnatic Rising. Na soupisce nalezneme hráče ze všech koutů Evropy s věkovým průměrem 20 let. „Naším cílem je pracovat pod jednou sjednocenou strukturou mezi hlavním týmem a touto academy sekcí,“ řekl kouč Andreas "⁠Samuelsson⁠" Samuelsson a dodal: „Tohle nám dovolí zajistit důležitý přenos vědomostí a zkušeností.“ Fnatic Rising můžeme v akci vidět již zanedlouho, jelikož právě dnes startuje liga WePlay Academy League Season 1, jejíž součástí, jak je z názvu patrné, jsou pouze akademie.

Sestava fnatic Rising vypadá následovně:

 Švédsko Peppe "⁠Peppzor⁠" Borak
 Švédsko Kevin "⁠Kevve⁠" Bohlin
 Portugalsko Francisco "⁠kst⁠" Fragoso
 Rumunsko Iulian "⁠regali⁠" Harjău
 Německo David "⁠prosus⁠" Hesse

Zdroj: HLTV.org
Štítky: fnatic
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.