Přejít k hlavnímu obsahu

Obrovská příležitost pro eSubu! Dokáže se prosadit v Evropě proti zkušenějším celkům?

7. 6. 2021 | 09:38 Counter-Strike 2
Absolute Masters Summer, tak zní název zahraničního turnaje, na kterém se mimo jiné představí i česko-slovenský zástupce v podobě eSuby. Celkem šestnáct týmů ze všech koutů Evropy se popere o prize pool v hodnotě 7 000 euro. Prosadí se eSuba v konkurenci zkušenějších evropských celků?
eSuba CS:GO tým
eSuba CS:GO tým
Zdroj: eSuba

Vídat české a slovenské týmy na zahraničních turnajích rozhodně není samozřejmostí. V současné době jsou výjimkou hlavně SINNERS, kteří se na zahraniční scéně představují od začátku roku pravidelně. Avšak jednou za čas máme příležitost vidět počínání i jiného místního celku, a tentokrát je to eSuba, která se představí v turnaji Absolute Masters Summer. Ve hře bylo více našich zástupců, nakonec se ale musíme spokojit s jedním.

Samotný turnaj je pořádaný organizací Absolute Legends a jeho prize pool činí 7 000 euro. Totožné klání proběhlo už loni ve hře VALORANT, kde jsme měli možnost sledovat celou škálu českých a slovenských zástupců, kteří bohužel neuspěli. Vedle eSuby se na turnaji představí celky jako AGF Esport, Budapest Five nebo třeba bývalý tým Michala "leckra" Kadlíčka No Limit Gaming. Celkem šestnáct týmů je rozděleno do čtyř skupin, ze kterých postoupí vždy pouze dva do samotného play-off, jehož výherce si odnese krásných 4 000 euro.

V prvním skupinovém zápase se eSuba postaví celku Team Unique, jehož barvy hájí třeba Igor "crush" Shevchenko, bývalý reprezentant týmu Hellraisers či Vega Squadron. Doufejme, že eSuba chytí svoji šanci v Evropě za správných konec a podaří se jí získat cenné zkušenosti, a třeba i nějaké to euro do kapsy.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.