Přejít k hlavnímu obsahu

Prvnímu týdnu PCS 4 kraluje Virtus.pro, tým českého střelce PiXeL1Ka na 7. pozici

13. 6. 2021 | 23:34 PUBG: Battlegrounds
Již tento víkend začíná dlouho očekávaný turnaj PUBG Continental Series 4, ve kterém nechybí ani přední český hráč PiXeL1K. V tomto článku naleznete všechny důležité informace o nadcházející třítýdenní lize.
PCS 4
PCS 4
Zdroj: PUBG Corp.

Update #1: Po prvním hracím dni je situace v evropské části PSC4 vyrovnaná. V šesti hrách vyhrálo šest různých týmů. Digital Athletics bohužel na vítěžství nedosáhlo, nejblíže k tomu měli pátou hru, ve které skončili na 3: místě. Hru dokázaly vyhrát týmy Virtus.pro, Redline, BigBossLayf,EXhalatioN a ENCE. Průběžné první místo drží tým Virtus.pro kvůli nejvyššímu počtu killu mezi vítěznými týmy. V neděli hry pokračují znovu od 18:00.

Update #2: Hned druhou hru nedělního programu můžou mít čeští fanoušci radost. Digital Athletics dokázali porazit ex-DA tým BBL a ukořistili své první vítězství na turnaji. Parádní akci předvedl ke konci hry PiXeL1Kův spoluhráč vard, který svým playem výraznou mírou přispěl k vítězství.

Update #3: První hrací týden nejlépe dopadl pro tým Virtus.pro, kterým se podařilo z 12 zápasů dva vyhrát, ale hlavně hráči tohoto týmu dokázali nasbírat neuvěřitelných 94 killů. Díky tomu v prvním hracím týdnu získávají 20 000 USD. Druhé místo díky poslední hře patří NAVI a tím si odnáší krásných 14 000 USD. Třetí místo týmu EXhalatioN, kteří si odnášejí 10 000 USD. Zajímavostí je, že všechny tři celky jsou z ruského regionu. Jediný zástupce tuzemské scény PiXeL1K skončil se svým týmem Digital Athletics na 7. místě, díky čemuž si na své konto připíší 4 000 USD. O diváckou zábavu se ve všech hrách postaral Team Liquid s týmem FIVE, kteří každou hru spolu skákali do Pecada nebo Pochinek a bojovali o krále těchto měst, lépe dopadl Team Liquid, jenž skončil s jedním vítězstvím a 61 killy na bronzové pozici.

PCS 4 Výsledky
PCS 4 Výsledky
Zdroj: twire.gg

Během následujících tří týdnů se uskuteční PUBG Continental Series s pořadovým číslem 4. Tento turnaj je pořádaný samotným PUBG Corp., tudíž se dá považovat za regionální major turnaj. Kromě evropské verze tento turnaj současně probíhá i v Americe, Asii a v regionu Pacifik. Je to také jeden ze čtyř turnajů v roce, kde týmy sbírají tzv. PGC body, díky kterým se lze kvalifikovat z daných regionů na PUBG Global Championship, tedy obdobu mistrovství světa. Prvním turnajem, kde šlo o tyto body bylo ESL Masters Spring, kde se týmu Entropiq podařilo umístit na 13. místě

Z kvalifikace se bohužel žádný tuzemský zástupce neprobojoval, i přesto, že jsme ve finálové šestnáctce měli dvojí zastoupení v podobě týmů Entropiq a Ztraceni. I přes neúspěch našich týmů v kvalifikaci na turnaji budeme mít zastoupení, protože nový tým Miloslava "PiXeL1K" Feika Digital Athletics obdržel do této ligy přímou pozvánku. Kromě DA v seznamu účastníků nechybí přední evropské týmy.  V PCS 3 se s nejlepší formou ukázal současný tým Virtus.pro (tehdy pod názvem Northern Lights Team), druhý skončil Team Liquid a na bronzovém umístění skončil BigBossLayf, který tehdy reprezentoval barvy týmu Digital Athletics.

Seznam evropských týmů v PCS 4:

Seznam účastníků
Seznam účastníků
Zdroj: PUBG Corp.

Turnaj se uskuteční následující tři víkendy (12. až 27. června), je zde tedy šest hracích dnů, ve kterých se odehraje celkem 36 zápasů, tedy po šesti za den. Každý region má prize pool 250 000 dolarů, který se může zvýšit o částku vybranou z kosmetických PCS 4 skinů. Další přidaným prvkem ve hře je oblíbený Pick'em, ve kterém si hráči mohou sázet na vítěze každého regionu, ale taktéž na to který ze dvou týmů dopadne lépe (např. FaZe Clan vs. Team Liquid). Prize pool se rozdělí mezi vítěze jednotlivých týdnů a celkového vítěze, dále jsou zde vypsány různé ceny, jako hráč s největším počtem killů, All-Star tým nebo nejhezčí týmová akce.

Turnaj proběhne MC formátem, tedy kontroverzním Most Chicken Rule, ve kterém rozhoduje o vítězi největší počet vyhraných zápasů a až při stejném počtu rozhoduje vyšší počet killů. Každý hrací den turnaj startuje od 18:00, přičemž událost bude streamovaná na oficiálním PUBG Twitch kanále.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!