Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno! Major ve Stockholmu nakonec přeci jen bude, lístky jdou do prodeje příští týden

17. 9. 2021 | 10:32 Counter-Strike 2 Zajímavost
Napětí okolo letošního Majoru je u konce. PGL na svém Twitteru definitivně oznámilo, že se bude konat ve švédském hlavním městě, ve Stockholmu. Po nespočtu komplikací a několika měsících v nejistotě se jedná o velmi důležitou pozitivní zprávu pro všechny fanoušky a hráče, kteří se už dva roky tohoto největšího turnaje nemohou dočkat.
PGL Major 2021
PGL Major 2021
Zdroj: PGL

Zpráva o chystaném Majoru ve Stockholmu, která vyšla začátkem tohoto roku, jistě potěšila nejednoho fanouška. O to víc pak bolelo, když se situace začala komplikovat a bylo pravděpodobné, že se onen nejprestižnější turnaj ve světě Counter-Striku přesune do Rumunska. Kamenem úrazu byla samozřejmě pandemie Covid-19 a restrikce s ní spojené. Dnešním dne je konec všem nejistotám.

Rumunští organizátoři z PGL nejspíš našli východisko vyhovující, jak jim, tak švédské vládě, a my se tak můžeme po dvou letech opět radovat z Majoru. Švédsko momentálně sice nenabízí tolik kvalitních týmů, ovšem historicky se jedná o jednu z velmocí Counter-Striku. Naposledy se Major hrál na švédské půdě v roce 2014 a ke všemu bylo místem konání daleko menší město než je Stockholm, a sice Jönköping. Letošní Major se uskuteční v Avicii Aréně s mnohonásobně větším zázemím, než jak tomu bylo před několika lety.

Samotný turnaj začíná 26. října a nejdůležitější body play-off od 4. do 7. listopadu. Prize pool činí historickou sumu 2 miliony dolarů, ještě nikdy se v CS:GO nehrálo o více peněz. PGL kromě potvrzení konání turnaje oznámilo o i datum spuštění prodeje vstupenek na klíčové play-off. Uvidíme se ve Švédsku?! 

Štítky: CS:GO Major
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.