Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG šampionát se stal největším FPS turnajem historie, prize pool překonal 7 milionů dolarů

26. 3. 2021 | 16:30 PUBG: Battlegrounds
PUBG Global Invitational.S 2021 sice není klasickým světovým šampionátem, ale jde o opožděnou tečku za celou loňskou sezónu, která byla bez jakýchkoliv mezinárodních turnajů. Turnaj, pro který se potkalo všech 32 účastnících se týmů z různých koutů světa v Asii, se blíží do svého posledního víkendu, a my už víme, že se zapíše do historie.
prize pool
prize pool
Zdroj: PGI.S 2021

Prize pool byl na začátku PGI.S stanoven na částku 3,5 milionu dolarů, což je samo o sobě částka skoro dosahující výše posledního světového šampionátu z roku 2019. 998 tisíc dolarů si týmy rozdělily rovnou měrou, o 60 tisíc se bojovalo v Survival Tournamentu a o zbylých 2 442 000 $ se bojuje v každém hracím týdnu. Systém rozdělování výher byl zvolen hodně složitý, protože se každý týden hraje o jiné odměny, které se v průběhu turnaje stupňují. Základní dotace šestého, tedy posledního týdne, je rovný 1 milion dolarů. A kdo bude korunován králem turnaje? Prostě a jednoduše to bude tým, který si z celkového prize poolu ukrojí největší část.

Základní finanční odměny ale nejsou finální, a to ani zdaleka. Do odměn za jednotlivá týdenní finále jsou po celou dobu konání šampionátu připočítáváno 30 procent z výdělku prodejů tipovacích kupónů a tematických skinů, které vznikly přímo pro tento turnaj. Skiny lákají hráče snad v každé hře a PUBG rozhodně není výjimkou. Prize pool rostl každým týdnem a díky procentům navíc již prize pool oficiálně přesáhl částku 7 milionů dolarů. O více než dva miliony se podařilo překonat Call of Duty League Championship 2020, což znamená, že se PUBG Global Invitational.S 2021, z hlediska prize poolu, oficiálně stává největším turnajem v historii FPS titulů.

prize pool
prize pool
Zdroj: PGI.S 2021

Strategii crowdfundingu již dlouhá léta úspěšně využívá společnost Valve při organizaci The International. V případě dotařského šampionátu se bavíme o výhrách ještě o jednu nulu vyšších, posledních pět ročníků TI dokonce ovládá celkový žebříček nejvíce dotovaných turnajů v historii esportu. Někdy není na škodu nevymýšlet nic nového a překlopit fungující koncept do daného prostředí, což se PUBG Corp. povedlo na jedničku. Esportová komunita oblíbeného battle royale titulu je opravdu oddaná, k čemuž si stačí připočíst už jen to, že se letošní skiny i jednoduchý systém tipování opravdu povedly. Více než pokoření rekordů je tedy důležitá skutečnost, že se podařilo rozvířit vody správným směrem a fanouškům dát naději, že PUBG ve světě esportu čekají lepší zítřky.

Sledovat závěr PGI.S můžete už tento víkend, poslední dva hrací dny na nás čekají v sobotu a neděli od 11:00.