Přejít k hlavnímu obsahu

Rekkles na odchodu z G2! Byl by Carzzy ideální náhradou za legendárního Švéda?

29. 9. 2021 | 13:02 League of Legends Spekulace
Pouze jeden rok je Rekkles hráčem organizace G2 Esports a už se o něm v poslední době mluví jako o hlavním kandidátovi na odchod. Tyto domněnky jsou nyní ještě více potvrzeny informacemi o tom, že G2 zkouší nové marksmany a dokonce se Rekkles odmítl zúčastnit losování základních skupin Mistrovství světa. Údajně to mělo být kvůli napětí mezi ním a organizací.
Rekkles na odchodu z G2 Esports!
Rekkles na odchodu z G2 Esports!
Zdroj: Riot Games

Pro týmy, které se nedostaly na Mistrovství světa, přichází off season velice brzy a už od samotného začátku většinou i s nějakými fámy o přestupech. Pro G2 Esports to po jejich nejhorším roce od té doby, co působí na poli League of Legends, nebylo jiné a až na potvrzeného midaře Capse se vůbec neví, kdo v týmu zůstane a kdo naopak legendární organizaci opustí. Nejprve to vypadalo jednoznačně – WunderJankos a Mikyx. Ovšem nyní přichází další možnost a ta zatím nejvíce pravděpodobná. Rekkles je na prodej po pouhém jednom roce!

Sice zdroje těchto informací nejsou jednoznačné a samozřejmě nemohou být jmenovány, ale přesto působí velice věrohodně a speciálně podrážděné reakce od samotného majitele G2 Esports Carlose Rodrígueze, který se proti těmto domněnkám silně ohradil, napovídají, že to možná nebude tak daleko od pravdy. Ovšem zapřít nemůže jednu věc – zklamání G2 Esports na evropské scéně. Nejjednodušší je chybu hodit na Rekklese, protože sám si musí prožívat vlnu kritiky za to, že se do G2 nehodí a podobně. Co by ještě mohlo také přihrávat do karet Carlosovi k prodeji švédského marksmana, je jeho silné jméno a legendární postoj v League of Legends.

3. Guseppe MČR Tour
3. Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

Bohužel to vypadá, že pokud Rekkles nebude chtít přestoupit do zámoří, kde za něho velké peníze určitě dají, tak v Evropě si horko těžko najde místo. Jedním z týmů, které o něj prý projevily zájem, jsou Vitality. Ti podobně jako G2 zažívají fázi rekonstrukce a veteránský hlas po boku mladých talentů by možná mohl pomoci. Na závěr je ale potřeba zamyslet se ještě nad jednou věcí. Je problém v týmech, nebo Rekkles už svým stylem hraní nestačí na nové hvězdy typu Carzzy a Hans Sama? Když už jsme u Carzzyho, tak i on teoreticky spadá jako možnost pro G2, protože sám svoji smlouvu zatím u MAD Lions neprodloužil a údajně to zatím ani nemá v plánu. Tahle možnost však nekoresponduje s tím, že zřejmě již probíhají tryouty, zatímco Carzzyho čekají Worlds.

Třešničkou na dortu je letošní písnička ke Světovému šampionátu, ve které Rekkles působí jako hlavní protagonista LEC, přesto, že se na Mistrovství světa vůbec nedostal. Naopak ostatní hvězdy našeho kontinentu zůstávají v pozadí, včetně českého marksmana a dvojnásobného mistra Evropy Matyáše “Carzzy” Orsága.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.