Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games navyšují prize pool pro Samsung MČR ve Wild Riftu na historicky nejvyšší sumu

19. 9. 2021 | 20:47 Wild Rift MČR mobile
Listopad v rámci esportu v domácí herní komunitě znamená jediné - MČR! Každoroční vyvrcholení lítých bojů na virtuálních kolbištích láká fanoušky na ty nejlepší herní akce v podání předních českých a slovenských profíků. Ty zase kromě věčné slávy a pocitu přebírání trofeje za skandování tisícovek fanoušků v hale zajímá to hlavní –⁠ tučná výhra. A ta letošní bude obzvlášť šťavnatá.
Riot Games navyšují prize pool pro Samsung MČR ve Wild Riftu
Riot Games navyšují prize pool pro Samsung MČR ve Wild Riftu
Zdroj: PLAYzone

Že jsou mobilní hry tak trochu mladším bráškou světa počítačových her, to víme všichni. O to lepší zpráva je, že na tohle si Riot rozhodně nehraje a své vymazlené herní tituly podporuje napříč platformami. Hráči mobilního titulu Wild Rift se tak můžou radovat, v Riotu se totiž rozhodli udělat hráčům radost a ty nejlepší z nich v rámci Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách podpořit částkou navýšenou o rovných padesát tisíc korun.

Kromě částky, která poputuje přímo do výhry v rámci grandfinále, byl navýšen také motivační prize pool v rámci kvalifikací, které na MČR vedou. V nich si hráči polepšili o dalších 15 tisíc Kč. Na finanční výhru tak díky tomuto systému dosáhl daleko větší počet hráčů, kteří nemuseli spoléhat jen na jednu jedinou šanci v rámci finálového turnaje, vedoucího až k zisku trofeje a titulu mistra ČR, a odnesli si výhry i z kvalifikačních kol.

Celkové finanční ohodnocení Wild Riftu, který letos v rámci MČR zažívá svou premiéru, je 150 000 korun s nimiž se hned v rámci prvního ročníku na scéně stává nejlépe ohodnocenou hrou v české historii soutěží v mobilních hrách.

Celkové rozdělení finančního ohodnocení je:

  1. místo - 70 000 Kč
  2. místo - 30 000 Kč
  3. místo - 20 000 Kč
  4. místo - 10 000 Kč
  5. - 8. místo - 5 000 Kč

„Velmi si vážíme toho, že Riot Games vnímá zájem české a slovenské herní komunity, a zároveň ji chce rozvíjet a podporovat. Tento krok vnímáme jako velký závazek, a zároveň příležitost, jak fanouškům nabídnout prvotřídní turnaje i v rámci mobilních her. Věřím, že se budou bavit nejenom návštěvníci na místě, ale také diváci u obrazovek,“

říká Magdaléna Havlíková z agentury PLAYzone, hlavní organizátorka Samsung MČR v mobilních hrách. 

Listopad se kvapem blíží a nás v rámci letošní Samsung MČR sezóny ve Wild Riftu čeká už pouze ukončení klasifikace, z níž se dozvíme jména týmů, které se do finále turnaje dostaly díky zisku dostatečného počtu MČR bodů v rámci celého roku, následovaná finále páté měsíční série a Last Callem v pátek 8.10. Ten drží poslední dvě divoké karty do soutěže a také poslední dvě místa, skrz která se lze dostat až před diváky do Brna, kde bude korunován historicky první mistr ČR ve Wild Rift.

Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.