Přejít k hlavnímu obsahu

Riot vydává oficiální trailer k seriálu Arcane, těšit se můžeme na příběhovou linii sesterských postav Jinx a Vi

26. 9. 2021 | 10:32 League of Legends Lifestyle
Dlouho očekávaný seriál od společnosti Riot Games všem divákům odhalí dlouhou minulost dvou ženských sesterských postav ze hry League of Legends, Jinx a Vi, které mezi sebou neměly vždy nejlepší vztah. První série se tedy bude odehrávat například v okolí zlaté uličky Piltoveru nebo temné ulice Zaunu, jakožto součástí jejich životů.
Riot Games: Arcane
Riot Games: Arcane
Zdroj: Riot Games

Riot Games společně se společností Netflix dali ochutnat divákům jejich nejočekávanější show vydáním oficiálního traileru na Arcane, nadcházející animovanou sérii založenou na všemi známé videohře League of Legends.

Arcane bude jejich úplně prvním televizním seriálem a jeho premiéra se datuje na sobotu 7. listopadu od 20:00. Arcane bude vysílán celosvětově prostřednictvím Netflixu, díky ideálnímu načasování to bude zároveň skvělý způsob, jak oslavit finále mistrovství světa v League of Legends, které má skončit jen několik hodin před jeho představením.

Riot Games: Arcane
Riot Games: Arcane
: Riot Games

„Hráči po celém světě milují League of Legends a celý jeho vesmír. Jejich vášeň je to, co nás inspiruje k vytváření stále nových projektů. Spuštění seriálu Arcane je pro Riot začátkem další kapitoly a nemůžeme se dočkat, až hráči uvidí, co pro ně máme připravené v rámci her, zábavy a esportu dále,“ dodal generální ředitel Nicolo Laurent.

Seriál se ponoří do světa Runeterry, konkrétně do propasti mezi několika nejzajímavějšími regiony jejich světa. Těmito regionu jsou například zlaté ulice Piltoveru či temné a zapadlé uličky Zaunu, jejíchž součástí jsou dvě známé postavy Jinx a Vi. Ty mají propletenou historii, která sahá až do doby, kdy byly ještě děti. Jejich sesterský vztah totiž vždy nebyl úplně nejlepší. Seriál by měl diváky poslat na horskou dráhu průzkumu, emocí a objevů a zároveň i odhalit problémy v jejich sesterském vztahu.

Sestry Jinx a Vi
Sestry Jinx a Vi
: Riot Games

„Jinx a Vi jsou dvě postavy, na kterých jsme s Alexem ve skutečnosti pracovali během jejich vzniku před nějakými 10 lety a dokonce už tehdy jsme mohli říct, že jsou opravdu zvláštní. Vždy byli oblíbenými u fanoušků, a když jsme se blížili k této myšlence vytvoření seriálu, odpověď na otázku, které dvě postavy do seriálu zahrneme jako první, byla jasná,“ komentoval Christian Linke, jeden ze spolutvůrců seriálu Arcane.

Christian i Alex Yee jsou součástí Riot Games od jeho vzniku před více než 10 lety, což jim umožnilo posouvat se v rámci kreativního rozvoje mnoha šampiónů a celkového obsahu hry. Při vytváření hry se dopodrobna snažili zajistit autenticitu oblíbených šampionů. K vidění budou příběhy o původu a jejich postupný vývoj. Pro provedení projektu Arcane se tým rozhodl znovu navázat partnerství se společností Fortiche Production, animačním studiem v Paříži, které se podílelo na mnoha nejpopulárnějších Riot videích – Get Jinxed, Rise či Pop/Stars.

Štítky: Arcane