Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS si v kvalifikaci na Major zahrají proti Astralis, Frozena čeká souboj se Stykem

22. 9. 2021 | 09:00 Counter-Strike 2 Turnaj
IEM Fall, který slouží jako finální část kvalifikace na očekávaný PGL Stockholm Major, zná složení skupin. SINNERS čeká repríza souboje s Complexity či souboj s Astralis, v jedné skupině se střetnou i mousesports s FPX a dojde tedy na ostrý slovenský souboj.
IEM Fall
IEM Fall
Zdroj: Twitter @IEM

Již ve středu 29. září odstartuje jeden z nejdůležitějších turnajů podzimu, Intel Extreme Masters Fall. Ten slouží jako kvalifikace na PGL Major ve všech regionech. Největším tahákem je evropský region, který se jako jediný odehraje offline. Ze špičky v turnaji nechybí naprosto nikdo, přičemž zastoupení máme i my.

Svůj dosud nejdůležitější turnaj totiž odehraje česká jednička SINNERS. Hříšníky čekají ve skupině B prestižní souboje proti dánské dvojici Astralis a Heroic, zahrají si také odvetu z ESL Pro League proti Complexity. Ve skupině je doplní dva papírově slabší soupeři, britští Endpoint a španělští Movistar Riders, šance českého celku na postup tak nejsou vůbec nereálné – navíc, když se zápasy hrají formátem BO1.

Ve skupině A pro změnu najdeme dva slovenské zástupce, Davida "frozen" Čerňanského v mousesports a Martina "STYKO" Styka s jeho FunPlus Pheonix. Ty navíc doplní francouzsko-balkánští G2 Esports, němečtí BIG, dánští Copenhagen Flames a švédská kometa kvalifikace, AURA. Snad oba postoupí do play-off.

Skupiny se odehrají ve formátu každý s každým, přičemž nejlepší dva týmy postoupí do vyřazovací fáze, zatímco třetí týmy ve skupinách čeká bracket o 9. až 12. místo. Právě alespoň třetí místo v základní části bude hranicí pro každý tým, který má zájem postoupit do Stockholmu. Body se totiž rozdávají jen pro 11 nejlepších. Pokud by se SINNERS chtěli utkat o postup na Major, potřebovali by zazářit a umístit se mezi špičkou.

Skupina ASkupina B
 Evropa mousesports Česká republika SINNERS
 Evropa FunPlus Phoenix Dánsko Astralis
 Evropa G2 Esports Dánsko Heroic
 Německo BIG Evropa Complexity
 Dánsko Copenhagen Flames Spojené státy americké Endpoint
 Švédsko AURA Španělsko Movistar Riders
Skupina CSkupina D
 Francie Vitality Evropa FaZe
 Evropa OG Švédsko NiP
 Evropa ENCE Švédsko fnatic
 Evropa MAD Lions Bulharsko Fiend
 Německo Sprout Bulharsko Skade
 Švédsko Dignitas Francie DBL Poney

V CIS regionu uvidíme také ruské zástupce české organizace Entropiq. Ty čeká například souboj proti Natus Vincere nebo Spirit. Formát je přitom stejný jako v Evropě, do play-off se tedy podívají nejlepší dva, zatímco týmy na třetím místě se mezi sebou utkají o celkovou 5. příčku, která je poslední bodovanou. Entropiq však čeká těžká zkouška, momentálně se totiž nachází až na osmém místě, přičemž na postupovou pozici jim chybí více jak 1000 bodů. Pokud se však představí v dobrém světle, jejich cesta na PGL Major může být reálná.

Skupina ASkupina B
 Rusko Natus Vincere Rusko Gambit
 Rusko Spirit Rusko forZe
 Rusko Entropiq CIS Virtus.pro
 Bělorusko Nemiga Kazachstán K23
 Rusko AVE Kazachstán Unique
 Ukrajina Akuma Rusko INDE IRAE

Totožný formát čeká také týmy v americkém regionu, kde jsou na tom nejlépe celky EXTREMUM, Liquid a FURIA, blízko k postupu mají také 00Nation, Evil Geniuses, Extra Salt nebo brazilští paiN.

Skupina ASkupina B
 Spojené státy americké Liquid Brazílie FURIA
 Spojené státy americké Bad News Bears Spojené státy americké Evil Geniuses
 Spojené státy americké Extra Salt Brazílie GODSENT
 Austrálie EXTREMUM Brazílie 00nation
 Brazílie paiN Brazílie TeamOne
 Jižní Afrika ATK Spojené státy americké Triumph

Boje budou probíhat i v dalších třech regionech – jihoamerickém, asijském a oceánickém. V každém z nich budou bojovat čtyři celky, přičemž do Stockholmu získá jízdenku pouze ten nejlepší.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.