Přejít k hlavnímu obsahu

Tajfun, netajfun, hraní her má přednost. Hráči odmítali odejít od počítačů navzdory záplavám

27. 9. 2021 | 17:00 Všechny hry Lifestyle
Špatné počasí dokáže občas vytvořit pořádně nebezpečné situace, v takové chvíli je lepší se někam zavřít do bezpečí a nečas přečkat. Skupinka oddaných hráčů na Filipínách však měla jiný názor a měla za to, že od hraní ji nevyruší ani záplavy a místnost plnící se vodou.
Záplavy na Filipínách
Záplavy na Filipínách
Zdroj: AusAID

Na internetu se objevil záznam z internetové kavárny, kde chlapci hrají hry u zařízení navzdory tomu, že je obklopuje špinavá voda, která dosahuje až k jejich židlím. Přes vysoké riziko toho, že do nich uhodí proud, se však odmítají posunout a přestat hrát. Záznam pořídil majitel internetové kavárny ve filipínském městě Cainta, kde se incident odehrál. Oblast totiž zasáhl tajfun, majitel se tak obával, že je spláchne voda nebo je může zabít elektrický šok.  

Příběh má naštěstí dobrý konec, jak prozrazuje sám majitel: „Nevěděli jsme, že se hladina vody ten den takto zvedne, jakmile jsem je uviděl, okamžitě jsem začal jednat a řekl jsem jim, aby přesunuli vybavení na vyšší místo. Po videu přestali hrát a odešli, nikdo nebyl zraněn.“ 

Elektrické kabely naštěstí byly nad hladinou vody a zapojené do zásuvek nad hlavami všech přítomných, což je obvyklé pro oblasti v zemích, kde nejsou záplavy zase ničím tak překvapivým. Odejít v napínavý okamžik se zkrátka od televizní či počítačové obrazovky nechce skoro nikomu, ale v určitých momentech, zvláště když na tom závisí váš život, to jinak prostě nejde.  

Zdroj: Metro
Štítky: hráči