Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: leckr (#9)

19. 1. 2021 | 16:15 Counter-Strike 2
Devátou příčku v žebříčku TOP 10 CZSK za rok 2020 obsazuje Michal "Leckr" Kadlíček, který v roce 2020 zamířil do německého týmu No Limit Gaming a následně se vrátil na domácí scénu v dresu Entropiq. Jak reflektuje na loňskou sezónu?
TOP CZSK Leckr
TOP CZSK Leckr
Zdroj: Zdroj

Vyhlášení ankety TOP 10 CZSK za rok 2020 a s ní spojené rozhovoy vám přináší špičkové herní monitory AOC C27G2ZU/BK Gaming. Leckr se postupně stává jednou z největších tváří česko-slovenské esport scény a od svého vstupu na vrcholovou úroveň se rychle zapsal mezi naše nejlepší IGL. První polovina sezóny výsledkově příliš nevyšla, ale Leckr díky působení v Německu nabral spoustu zkušeností, které pak přinesl do nově vzniklého týmu Entropiq. S tím se postupně zlepšoval natolik, aby Leckr a spol. na konci sezóny vybojoval stříbrné medaile z Vodafone MČR.


Jak bys krátce obecně zhodnotil svou loňskou sezónu?

Celý minulý rok měl svoje slabší i silnější chvilky. Na začátku roku jsem měl hodně velká očekávání od angažmá v Německu, které se postupem času změnilo spíše v zklamání. Poté jsem se zase naladil na pozitivní (zelenou) vlnu barev Entropiq a s tou jsem pokračoval až do konce roku! :)

Po svém působení v eSubě jsi dostal nabídku od týmu No Limit Gaming. Lákalo tě zahraniční angažmá, nebo tehdy byly ve hře i domácí týmy?

Nejvíce mě asi upřímně lákala nabídka z Německa, protože jsem cítil, že potřebuji něco nového - profesionální podmínky. Nový hráči, nová scéna a nové zkušenosti. Řekl bych, že mě tohle všechno posunulo dále, i když výsledkově jsem čekal něco jiného. V době kdy jsem o této nabídce přemýšlel, jměl jsem na stole i pár nabídek z domácí scény, ale rozhodl jsem se vyjít z komfortní zóny a jít hrát na plný úvazek do německého týmu, kde budu dělat IGL v angličtině, byla to výzva a ty já rád!

Leckr v dresu NGL
Leckr v dresu NGL
Foto: Hospodářské Noviny

Dá se říct, že jste výsledkově zaostali za očekáváními? Jak vzpomínáš na své působení v NLG?

Určitě jsem nebyl spokojený s tím, jaké jsme měli výsledky. Naše první sestava (shadow, adrian, cello, ecfn, leckr) měla skvělý potenciál - vyhrávali jsme všude možně a viděli jsme progres. Bohužel prvním a největším problémem byl burnout hráčů. Měli jsme tak přeplněný harmonogram, že v jednom bodě už dva hráči přímo vyhořeli a nedokázali se motivovat hrát dále. To poznamenalo i naše výsledky, které šly rapidně dolů. Poté jsme udělali změnu, když jsme přivedli horvyho z Brazílie a sesLa z německé scény, ale bohužel nám to vůbec neklapalo. Zkoušeli jsme strašně moc stylů a žádný nám nefungoval.

Kdy přišel zlomový moment, kdy ses rozhodl vrátit na česko-slovenskou scénu?

Chybělo mi být hlavně součástí nějakého projektu, který má smysl i do budoucna. V německém týmu jsem věděl, že budget na CSGO sestavu bude maximálně do konce roku a neviděl jsem tam žádný posun herně ani mediálně. Hlavní zlomový bod přišel, když jsem dal znovu své maximum do druhé sestavy, která absolutně nefungovala a společně jsme se domluvili na ukončení spolupráce. Ze zkušeností vést international lineup jsem si řekl, že bude určitě lepší se vrátit zpět na domácí scénu a vybudovat kvalitní sestavu zde. Kvalitní hráče tady máme a nyní máme i kvalitní zázemí od naší organizace Entropiq.

Před vaším oficiálním vstupem do Entropiq uběhla poměrně dlouhá doba. Jak se zformovala vaše sestava?

Snažili jsme se sestavu vybalancovat tak, aby to fungovalo ve hře. Udělali jsme list hráčů a sepsali jsme si možné varianty a ze všech možných hráčů jsme udělali tento lineup, s kterým jsme měli docela velké očekávání.

Entropiq CS:GO tým
Entropiq CS:GO tým
Foto: Entropiqteam

Ihned se o vaší nové sestavě mluvilo jako o týmu, který teoreticky může konkurovat SINNERS. Vnímal jsi to tak?

V té době jsme na tom papírově byli stejně jako SINNERS, jen tam vždy chyběl nějaký ten krůček. V Sazka Eleague jsme s nimi remizovali a věděli jsme že SINNERS jsou kvalitním týmem, ale ne neporazitelným.. Na MČR si myslím, že jsme proti nim zahráli dost těsné hry, ale ve finále je to jedno, když jsme nedokázali udělat o krok navíc a porazit je.

Dá se říci, že Entropiq je v letošním roce nejúspěšnější domácí organizací. V čem vidíš hlavní rozdíly oproti tvým předchozím působištím?

Entropiq to opravdu myslí vážně s tím, že jsou profesionálové. Od profesionálního zázemí, vedení a podpory až k samotným sestavám. Entropiq našemu týmu nabízí veškerou podporu, kterou potřebujeme a cokoliv by nás mohlo zlepšit, to nám zařídí. To jsem doposud u žádné organizace ještě neviděl. Dále za našim CS:GO týmem nestojí jen 5 hráčů, coach a analytik, ale nejméně tak 15 dalších lidí z vedení jako performance director, mental coach, team manager, fitness trenéři a mnoho dalších. 

Byla velká nevýhoda, zapojit se až v letních splitech? Jak moc jsi vnímal, že mnohé týmy okolo vás měly více společného času? 

Ze začátku to určitě bylo poznat ale snažili jsme se na to nemyslet. Nevýhodou byl hlavně boj o MČR, kde jsme skoro z nuly udělali přes 1000 bodů jen za asi tři měsíce hraní? Byla to neskutečná práce a mnoho lidí ani neví, co nás to vše stálo. V Sazka eLEAGUE jsme to nijak extrémně nepociťovali, maximálně u prvních dvou zápasů, což bylo proti SINNERS a Enterprise. Poté jsme už měli dostatek tréninku na to, abychom dokázali hrát lepší hru. 

Entropiq CS:GO tým s Muradovem
Entropiq CS:GO tým s Muradovem
Foto: Ëntropiqteam

Celý rok vyvrcholil na Vodafone MČR, kde se vám povedlo uhrát druhé místo. Jak cenné je pro tebe tohle umístění?

Je strašná škoda, že jsme to nemohli hrát offline, ale pro mě ačkoliv si to tolik neuvědomuji, je to opravdu cenné umístění. První moje medaile z MČR a myslím si, že celý náš výsledek na MČR ukázal všechnu tu tvrdou práci za těch pár měsíců, co jsme celé dny trénovali.

Kladeš si nějaké konkrétní cíle do roku 2021?

Určitě bych chtěl pořád na sobě makat individuálně a být více konzistentní a mít lepší výkony. Týmový cíl je zřejmě jasný - snažit se probojovat do ESEA Advanced ze které se dá postoupit do MDL. Během roku se určitě chceme ukázat na HLTV a snažit se prorazit na EU scénu. Abych nezapomněl na naší domácí scénu - konkurovat SINNERS, nejlépe je porazit! :)

Díky za rozhovor. Máš nějaký vzkaz na závěr pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Já hlavně děkuju, že jsem se i letos objevil mezi TOP 10 hráči, je to pro mě neskutečný boost motivace a budu na sobě makat, abych se tady i za rok znovu objevil! Díky všem, co nás podporují v chatu, na socials a doufejme že i brzy na LAN akcích! SPAM THIS KREKR TO HELP LECKR! <3


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7. ???
  8. ???
  9.  Česká republika Michal "leckr" Kadlíček
  10.  Česká republika Lukáš "Levi" Bouřa

Hlasovali: Ivan "Dev1" Lazarov,  Ondřej "Lelek" Kvarda, Milan "Striker" Švejda, Marek "Shadye" Hovanec, Jiří "Bananides" Johanides, Tomáš "Greener" Mikula, Michal "Mishek" Kabele, Tomáš "Storm" Svoboda, Matěj "Straty" Cihlář, Přemysl "huhy" Malina, čtenáři webu playzone.cz.