Přejít k hlavnímu obsahu

Topgaming Masters má za sebou finále osmé sezóny. O titul se utkali hráči Gifted.uRage

29. 9. 2021 | 10:30 Hearthstone Reportáž
Poslední neděle přinesla mimo jiné také vrchol letošního ročníku další sezóny Topgaming Masters. O pěkné prize money v pražském baru RELOAD bojovala i ta nejznámější jména domácí scény.
Gifted.uRage
Gifted.uRage
Zdroj: sociální sítě týmu

Turnajová série Topgaming Masters má za sebou další ročník. V neděli 26. září jej uzavřel finálový turnaj, v němž si to rozdala šestnáctka nejúspěšnějších hráčů z průběhu letošní sezóny. Ta byla na úvod rozdělena do čtyř skupin po čtyřech, v nichž si to mezi sebou hráči rozdali pomocí klasického swissu. Postup do play-off čekal v každé skupině jen na dva nejlepší. Mezi nimi nechyběl třeba Oldřich "Faeli" Mahdal, který ve skupině vyhrál oba dva ze svých zápasů. V jednom z nich porazil také Marka "Springy" Valihracha, jenž se později stal vítězem celého turnaje, ale sám Faeli skončil ve čtvrtfinále, protože měl proti svému soupeři nepříliš vhodný line-up.

Faeliho přemožitel Dominik "Eichii" Eichenberger ale na medaili nedosáhl. V semifinále totiž nestačil na Benjamína "JEJBenkoJEA" Mravce, který doplnil zmíněného týmového kolegu Springyho ve finálovém souboji. Duo hráčů bojující o titul bylo tvořeno dvěma zástupci Gifted.uRage, což je pro tento tým velká paráda a dost možná největší úspěch letošního ročníku napříč všemi tituly. Králem se nakonec stal Springy, který triumfoval výsledkem 3:1. Pro služebně nejstaršího hráče této organizace je to velký úspěch, na který čekal dlouhé roky. Na stupních vítězů doplnil hráče Gifted.uRage už jen bronzový Matyáš "Matty" Kalužný, reprezentující Dynamo Eclot.

Záznam z celého turnaje můžete najít na Twitchi s komentářem Jakuba "Kany" Jíchy a Václava "Findan" Prossera.

TopGaming Masters S08
TopGaming Masters S08
Zdroj: TopGaming
miluju videohry a hlavně ligu legend