Přejít k hlavnímu obsahu

TopGaming představuje ligu pro amatérské hráče a akademie

26. 3. 2021 | 08:53 Counter-Strike 2
Portál TopGaming.eu se v letošním roce vrací na pole CS:GO. Uspořádá česko-slovenskou amatérskou ligu, kterou budou tvořit akademie větších organizací, ale také vycházející hvězdy naší scény.
Topgaming.eu
Topgaming.eu
Zdroj: topgaming.eu

Je tomu přes rok, co se portál Topgaming.eu rozhodl odmlčet od CS:GO. Nyní však přichází s novinkou, která může naší scénu posunout zase o krok výše. Jedná se totiž o amatérskou ligu pro české a slovenské hráče. Důležitost rozvoje širší škály hráčů je často opomíjená, avšak i v řadách těchto méně zkušených hráčů lze najít talentované střelce. Kromě úplných amatérů budou v lize figurovat také academy sekce větších organizací.

Amatérská liga bude pro šestnáct týmů. Dostat se do ní může kdokoliv přes jednu ze tří kvalifikací, ze kterých postupují vždy tři týmy. Jeden slot je rezervován pro tým, který jako divokou kartu vybere pořadatele. Zbylých šest míst zaplní akademie nebo organizace, které se neúčastní profesionálních lig Tipsport COOL liga a Sazka eLEAGUE. Do kvalifikací se může přihlásit maximálně 32 týmů, hrát se bude systémem BO1 Single Elimination. Jedna prohra znamená konec, s výjimkou semifinále, po kterém se odehraje ještě zápas o třetí místo. Pozvané a kvalifikované týmy si v lize zahrají o prize pool 10 000 Kč, rozdělený v částkách 6 000 – 3 000 – 1 000 pro nejlepší trio.

Harmonogram kvalifikací:

Organizátor soutěže již zveřejnil zmíněných šest pozvánek. Velkým favoritem soutěže bude tým Gifted.uRage, nejvíce ambiciózní akademií na scéně je sestava eSuba Youngsters. Získávat zkušenosti pak dostanou možnost academy sekce Universe, Gunrunners.AOC, Dark Tigers a Inside Games. Některé z těchto organizací dokonce hlavní sekci nemají, takže třeba se GRS nebo IG podaří zazářit natolik, že si vybojují i statut hlavního týmu. Uvidíme, kdo ligu doplní v kvalifikacích, protože adeptů bude jistě spousta. Vzpomeňte si jen na kvalifikaci do 2. Tipsport COOL ligy, kde mohly nastoupit pouze sestavy pod organizacemi, a i přesto se přihlásilo krásných 28 týmů.

Systém ligy
Systém ligy
Zdroj: Topgaming.eu
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.