Přejít k hlavnímu obsahu

Turnaj o půl milionu zná své skupiny. S kým se utkají Entropiq Prague, Sampi.Tipsport a Headhunters?

1. 10. 2021 | 15:12 Counter-Strike 2 Turnaj
Druhý ročník CEE Champions klepe na dveře a my už známe složení skupinové fáze. V boji o 20 tisíc dolarů budeme mít tři české a slovenské zástupce, proti komu se utkají o postup do play-off?
Losování skupin
Losování skupin
Zdroj: CEE Champions

Už 11. října vypukne CEE Champions o prize pool v hodnotě půl milionu korun. Díky spojení Česka a Slovenska v jednu společnou kvalifikaci, máme v turnaji hned tři zástupce. Cestu skrze regionální finále si proklestilo trio Entropiq Prague, Sampi.Tipsport a Headhunters. Celky jako eSuba nebo ENTERPRISE skončily mezi poraženými.

Naším největším favoritem budou hráči Entropiq Prague, pro které je tohle šance vybojovat si mezinárodní uznání. Jejich největším sokem ve skupině bude srbská družina iNation, celkově mají jeden z nejpřívětivějších losů. Velké šance na postup budou mít Sampi.Tipsport, které by nejvíce měl potrápit Marten Gaming. Těžkou pozici naopak budou Headhunters. MAXX a spol. si zahrají proti silnému trojlístku FATE Esports, Nemiga a Budapest Five, z nichž si netroufneme tipovat, kdo je vlastně největší favorit na postup. Tohle je právoplatná skupina smrti.

V turnaji dále najdeme 22. nejlepší tým světa SKADE, který má ve skupině další silný celek Akuma. Kvalitních dvojic najdeme ve skupinách hned několik, takže i když se jedná o turnaj pro střední a východní Evropu, konkurence je tu velká. Obhájci prvenství z Litvy se sice letos nesložili, ale pokusit se navázat na loňské stříbro budou chtít bosenští hráči IDZUO a gi. CEE Champions startuje GSL skupinovou fází, kdy Sampi.Tipsport jdou do akce hned první den 11. října, Entropiq Prague se zapojí o tři dny později a Headhunters vykročí na stezku 22. října.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Rozlosování skupinové fáze
Rozlosování skupinové fáze
Zdroj: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.