Přejít k hlavnímu obsahu

IGL system nebo (ne)skromný The eLiVe. Jaké jsou ohlasy na úvodní souboje 1. Tipsport COOL ligy?

6. 8. 2021 | 19:11 Counter-Strike 2
Jubilejní 10. sezóna 1. Tipsport COOL ligy úspěšně odstartovala. V prvním srpnovém týdnu se zatím odehrála dvě kola, a i přesto, že hrály pouze 4 celky, nebylo o zábavu nouze. Největší spokojenost panovala v pozápasových rozhovorech u vítězných Sampi.Tipsport a ENTERPRISE esports, menší zklamání bylo naopak cítit z řad Dynama Eclot a GLORE.
Rozhovory po 2. kole
Rozhovory po 2. kole
Zdroj: grafika PLAYzone

Je to tady! Desátá sezóna 1. Tipsport COOL ligy odstartovala úvodními dvěma koly, ve kterých byly aktéry shodné čtyři celky – ENTERPRISE esports, Sampi.Tipsport, Dynamo Eclot a GLORE. Na ostatní se můžete těšit o víkendu či v následujícím týdnu. Nejvíce spokojeni mohou být Sampi.Tipsport, kteří s novou sestavou neprohráli ani jednu mapu, ENTERPRISE pak s obměněnou skvadrou ztratili jenom jeden bod.

Pojďme se nejprve podívat pod klobouk Sampi.Tipsport. Na celek okolo zkušeného Richarda 'queztone' Strnátka čekal v úterní dopoledne nováček soutěže GLORE. Predikce byly opravdu nejisté, pro Sampi.Tipsport totiž šlo o vůbec první oficiální zápas. Hráči však potvrdili svůj talent a ukázali, že i s nimi se bude muset v nové sezóně počítat. Za hladkou výhru 2:0 byli spokojeni všichni z řad modrobílého tábora, lepší vstup si prý ani nemohli přát. Blíže nám nejen zápas přiblížil Tomáš 'system' Zemko.

„Trénovali jsme spolu tak dva týdny, hráli reálně asi jen 3-4 mapy a ten Ancient jsme nečekali, měli jsme tam jen minimum ukázaných věcí. Na Overpassu ale bylo vidět, že máme nějaké věci naběhané a je to právě jedna z těch map, které hrajeme. Po Ancientu jsem už věřil, že ten Overpass bychom mohli v pohodě dotáhnout,“ netajil svou jistotu mladý in-game leader, jenž také pověděl něco o momentálně probíhajícím bootcampu v jejich luxusním herním domě. „Určitě je to velké plus. Každý, kdo byl na bootcampu, se mnou bude souhlasit. Je to úplně jiné, nálada, atmosféra, všechno.“ A co je v budoucích dnech čeká? „V plánu je zatím jen trénování,“ řekl s úsměvem system, jenž v týmu opět působí se svým starším bratrem a trenérem Robertem 'mgnt' Zemkem.

V druhém mači se Sampi.Tipsport postavili Dynamo Eclot. Byl to takový souboj dvou nových sestav, i když červenobílé barvy odehrála obě kola s hostem, kterým ale nebyl nikdo jiný než hvězdný Adam 'NEOFRAG' Zouhar. I tak to ale dle slov jejich trenéra Jakuba 'bfull' Kokošky značně ovlivnilo jejich hru, neboť nemohli použít týmové věci natrénované s pátým hráčem. Vojtěch 'Valencio' Mydlář je momentálně na dovolené a k dispozici bude až na zápas s Entropiq, tj. 12. srpna. Z výhry se tedy opět radovali Sampi, kteří svého soka deklasovali na Mirage, aby pak zápas těsně ukončili na Overpassu. Na slovíčko pak k mikrofonu usedl nejstarší hráč týmu Richard 'queztone' Strnátko, jenž popsal průběh skládání sestavy, která momentálně vede tabulku se 6 body.

„Bylo to dlouhé zkoušení, měl jsem v hledáčku strašně moc hráčů. Jsem rád, že nakonec nevyšlo to, jak to mělo být a je to tak jako teď, protože spoluhráči opravdu chtějí a mají všechny aspekty, které by měli mít dobří hráči. Vypadá to, že to bude velmi dobré. Doufám, že si to nenechají přerůst přes hlavu a budou mít stále tu jistotu,“ přeje si čtyřnásobný šampion MČR, který zároveň potvrdil, že hru řídí system, i když do toho občas sám zasáhne, tak jako se například stalo i za T stranu na Overpassu, kdy začali značně prohrávat. Hráč jako on dokáže ostatní nabudit a určitě i díky jeho řeči dokráčeli modrobílí pro výhru.

Tabulka po druhém kole 1. Tipsport COOL ligy
Tabulka po druhém kole 1. Tipsport COOL ligy
Zdroj: coolliga.cz

Další s úsměvem na tváři mohou být ENTERPRISE esports, kteří s pěti body dýchají v tabulce na záda bezchybným Sampi. Malinkou ztrátu jednoho bodu získali v úvodním zápase s Dynamo Eclot, ve kterém po ztracené první mapě museli otáčet, což se jim nakonec povedlo a zvítězili 2:1. První plně oficiální zápas nové sestavy to ale nebyl, neboť místo Andreje 'Adejis' Kameništiaka nastoupil Lukáš 'LucasP' Pócsik, který barvy ENTERPRISE ještě před nedávno oblékal. Celý zápas nám ve stručnosti popsal sám kapitán týmu Erik 'The eLiVe' Sith.

„První mapa Mirage byla taková rozehrávací, dnes jsme ani netrénovali, takže to byl pro mnohé první zápase dne. Overpass máme velmi rádi, LucasP měl své pozice, za což jsme taktéž byli rádi a Inferno už je naše. Hlavně ty poslední mapy jsou takové, že už se nemůžete spoléhat na to, že jste mix a dokážete vyběhnout a dát fragy jako na Mirage. Ne že by to ale dělali,“ pověděl The eLiVe, který také našel pár zajímavých slov k absenci jejich nového in-game leadera Adejise. „Absence Adejise nám na jednu stranu vadí, ale na druhou stranu jsem byl ten zápas schopný odcallovat, s Lucasem se navíc dobře známe, takže vím, co od něj čekat a naopak. Ta synergie tam je, kdyby tedy náhodou Adejis chyběl, tak si myslím, že můžeme stále odehrát dobré výsledky.“

A jaké jsou týmové cíle? „Minulý rok jsme měli moc velká očekávání, takže prohry s námi hodně zalomcovaly a nefungovalo to. Teď jsme si tedy pověděli, že nemáme žádné ambice, nezajímá nás, jestli budeme první nebo druzí a jdeme zkusit udělat co nejlepší výsledek,“ pověděl chytře vicemistr minulé sezóny 1. Tipsport COOL ligy.

Druhá důležitá zkouška čekala na červenobílé střelce ve čtvrtek proti GLORE, to už však nebylo třeba využít služby hosta a mohli se tak spoléhat na své plné kvality. První mapu Ancient vyhráli nejtěsnějším možným způsobem v základní hrací době 16:14, Inferno už však bylo zcela jednoznačnější. První otázka na The eLiVa směřovala hned k jeho vyhrané 1v3 situaci za stavu 9:11 v jejich neprospěch, díky které ENTERPRISE na Ancientu odskočili a nakonec i vyhráli. „Sice jsem skromný člověk, ale řekl bych, že to rozhodlo. Nakonec to bylo rozdílové kolo, ta mapa skončila 16:14 a kdybychom to kolo prohráli, tak nemáme peníze a skončí to jinak. Bylo to tedy důležité,“ pověděl. „To kolo rozhodlo,“ měl jasno i jeho oponent Tamer 'Shinkyy' Ghariba.

Důležitá postava ENTERPRISE pak také přiblížila jejich týmový názor na nejnovější mapu Ancient, a i to, proč se Davidu 'forsyy' Bílému s jeho 14 killy možná trochu nedařilo. „Ancient máme rádi, hrajeme ho a i jemu to tam jde. Asi mu neseděli protihráči, protože mi několikrát řekl, že ho dost obíhali, často mu nevyšel nějaký timing nebo dostal flash,“ uzavřel dvaadvacetiletý střelec, který může být po dvou náročných dnech určitě spokojený. A co vy, jak jste si úvod desáté sezóny 1. Tipsport COOL ligy užili?

Štítky: COOL CSGO liga
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.