Přejít k hlavnímu obsahu

Worlds: DAMWON po dvou letech ukončuje nadvládu Číny! Titul je zpátky v LCK!

31. 10. 2020 | 15:33 League of Legends
Byla to krásná finálová série, ale vítěz může být jen jeden. Tentokrát se neopakoval častý výsledek 3:0, jelikož Suning dokázali srovnat na 1:1, ale nakonec se z celkového vítězství radují favorité z DAMWON Gaming!
Worlds DAMWON
Worlds DAMWON

UPDATE #5: Vše směřovalo k tomuto momentu. Ve finále Worlds nastoupili Suning proti DAMWON Gaming a dočkali jsme se neskutečné finálové série. Nakonec zvítězili korejští favorité 3:1, ale že to byla jízda. Fanoušci si mohli užít zejména druhou a třetí hru, ve které rozhodovaly opravdu jen ty nejmenší detaily. Nakonec ale DAMWON slaví titul a vezou pohár zpět do Jižní Koreji! Suning se ale postarali o nádherné teamfighty a toplaner Bin si dokonce z finále odnesl pentakill za Fioru. 

UPDATE #4: O neskutečnou sérii se postarala dvojice čínských týmů: Top Esports a Suning. Suning ohromili zejména stylem, jakým si na Top Esports vyšlápli, protože se znovu prezentovali neskutečně agresivním výkonem a skvěle zapůsobily ne tak tradiční picky junglera SofM, který se s Lee Sinem, Shenem nebo Jarvanem zvládl vyrovnat Karsovi a výrazně svému týmu pomohl k vítězství. Série vyvrcholila závěrečnou mapou, kdy se misky vah přelévaly neustále ze strany na stranu, ale nakonec to celé rozlouskly hlavně výborné playe od midlanera Angela, který s Akali dohrál se skóre 8/1/8. Skvělý výkon ale předvedl celý tým Suning a zaslouženě si vybojovali místo v zápase o titul proti DAMWON Gaming

UPDATE #3: Hořký konec pro G2! Série proti DAMWON chvíli vypadala zcela vyrovnaně, ale nakonec Jihokorejci ukázali svou sílu na plno a dokázali zvítězit jednoznačně 3:1. Velkolepou hru předvedli DAMWON zejména v závěrečné hře, kterou vyhráli ještě před dovršením 19. minuty. Evropská vlajka tak ve finále nezavlaje po dvou úspěšných letech.

UPDATE #2: Čekala se vyrovnaná série, ale nakonec G2 předvedli velkou exhibici. Série proti Gen.G vypadala zcela jednostranně a díky třem výhrám v řadě dokázali G2 doplnit semifinálové složení. 

UPDATE #1: Semifinálová soupiska týmů už je po dnešku z poloviny určena. V čínském klání po napínavých čtyřech mapách uspěli Suning, kteří tak potvrdili svou formu ze skupin a poradili si i s mírnými favority JD Gaming. V sérii zářil zejména střelec huanfeng, kterému se za Jhina povedl i neskutečný TP flank, který se od AD Carry jen tak nevidí.  

Worlds play-off je tady a už opravdu není čas na chyby. Máme tu tři čínské, tři korejské a dva evropské celky, které chtějí uzmout pohár pro vítěze. Fanoušci LEC se mohou těšit na víkendová utkání Fnatic a G2, ale ještě předtím se dočkáme soubojů mezi domácími rivaly z Jižní Koreji a Číny. Vzhledem ke skladbě pavouku je velmi pravděpodobné, že ve finále uvidíme souboj dvou rozdílných regionů, takže se opravdu máme na co těšit. Jak to celé dopadne?

Worlds play-off
  Čína Top Esports3         
 Sobota 17. 10. 12:00   Čína Top Esports1      
  Evropa Fnatic2         
    Neděle 25. 10. 11:00   Čína Suning1   
  Čína Suning3         
 Pátek 16. 10. 12:00   Čína Suning3      
  Čína JD Gaming1         
       Sobota 31. 10. 12:00   Jižní Korea DAMWON 
  Jižní Korea DAMWON3         
 Čtvrtek 15. 10. 12:00   Jižní Korea DAMWON3      
  Jižní Korea DRX0         
    Sobota 24. 10. 12:00   Jižní Korea DAMWON3   
  Jižní Korea Gen.G0         
 Neděle 18. 10. 12:00   Evropa G2 Esports1      
  Evropa G2 Esports3         

Podcast o Worlds včetně predikcí play-off najdete zde:

Zdroj: @lolesports
Štítky: Worlds