Přejít k hlavnímu obsahu

PCS 5: PiXeL1k končí na 3. pozici! Týdnu kraloval Virtus.pro

19. 9. 2021 | 23:43 PUBG: Battlegrounds Preview
Poslední série regionálních turnajů PUBG Continental Series je tady, pro týmy to znamená poslední možnost získat PGC body a kvalifikovat se tak na světový šampionát. Reálnou šanci postoupit má český střelec Miloslav "PiXeL1K" Feik, ve hře zůstává i tým Entropiq, který ale v turnaji chybí a osud tak nemá ve vlastních rukou.
PCS 5
PCS 5
Zdroj: PUBG CORPORATION

Update #1: První hrací den ukázal velice vyrovnanou partii, z které nejlépe vyšel tým Virtus.pro, který jako jediný dokázal vyhrát rovnou dva zápasy. Den se vyvíjel dobře i pro Digital Athletics, kteří dokázali třetí hru vyhrát. Výhru mohli zopakovat i následující hru, bohužel se museli sklonit před týmem Heroic. Kompletní průběžné výsledky můžete najít níže, hry pokračují v neděli od 18:00, kdy se odehrají zbylých 6 her a získáme tak vítěze prvního týdne!

Update #2: Druhý hrací den nabídl drama na předních příčkách! Po desáté hře měla na svém kontě 2 výhry trojice týmu - Virtus.pro, BBL a Digital Athletics. Žádnému z těchto týmu se však nepovedlo vyhrát potřetí, a o pořadí rozhodoval celkový počet killů. V tomto žebříčku na tom byl nejhůř tým PiXeL1Ka, který se tak musel spokojit s třetím místem. BBL a Virtus.pro měli i v tomto ohledu stejný počet killů, rozhodovalo tak kritérium lépe zahrané poslední hry. To vyznělo lépe ve prospěch týmu Virtus.pro, který tak vyhrál první týden. Pod tabulkou statistik můžete vidět, jak jsou na tom týmů v podobě vyhraných peněz, které určí celkového vítěze PCS série, je nutno říct, že tento týden se rozdávala nejmenší částka, která se bude postupně navyšovat. Pokud by tento fakt někoho zajímal, pak navštivte tuto stránku, kde je přesná hodnota peněz rozepsaná

PCS 5 konečné výsledky 1. týdne
PCS 5 konečné výsledky 1. týdne
Zdroj: PUBG Corporation
konečné výsledky v penězích
konečné výsledky v penězích
Zdroj: PUBG Corporation

Pro všechny milovníky kompetitivního hraní PUBG přišla před zahájením tohoto turnaje dobrá zpráva. PCS 5 bude posledním turnajem s MC formátem, světový šampionát se odehraje z většiny SUPER formátem a WWCD formátem pro Survival část. S blížícím se šampionátem vás budeme informovat o přesném složení týmů, harmonogramu a formátu.

Nyní již k samotnému PCS 5 turnaji, jak se již zmínilo, jedná se o formát v MC režimu, přičemž je opět rozdělen do 4 regionů: APAC, Asia, Amerika a Evropa. Pro každý region je přiřazen prize pool 250 000 amerických dolarů, který bude postupně rozdán po každém ze 3 hracích týdnů. Pro evropskou část jsou hracími dny sobota a neděle vždy od 18:00. Každý den je na programu 6 her, kdy polovinu map uvidíme na mapě Miramar, poté se přejde na mapu Erangel.

Mezi zúčastněnými týmy nechybí ani český zástupce Miloslav "PiXeL1K" Feik, který nastoupí za tým Digital Athletics. Ten je stále ve hře o postup na světový šampionát, nicméně aby postoupil, musí skončit v konečném pořadí minimálně v TOP 6. Z Evropy postupuje 8 týmů, přesné detaily najdete na Liquipedii. Velké nervy panují určitě v organizaci Entropiq, aktuálnímu týmu na 6. místě, bohužel se jim nepodařilo kvalifikovat a musí doufat, že týmy, které jsou pod nimi nezískají dostatečný počet bodů.

Miloslav "PiXeL1K" Feik
Miloslav "PiXeL1K" Feik
Zdroj: Digital Athletics

Mezi týmy nechybí evropská špička, nalezneme zde stálice v podobě týmů jako NAVI, FaZe Clan, Team Liquid či jediný evropský tým, který má již jistou účast na světovém šampionátu, Virtus.pro. Pro fanoušky, kteří sledují domácí turnaje, mohou být povědomá dvě hráčská jména – curexi a iMomme. Curexi, finský střelec působící v týmu Heroic, chvíli hrál i za Entropiq. Druhý jmenovaný naopak nastupoval delší dobu za Yikees, tento švédský hráč se nyní představí pod týmem Hall of Fame (v kvalifikaci známý jako The Last Dance).

Grand finále PCS 5 - Evropa
Grand finále PCS 5 - Evropa
Zdroj: PUBG CORPORATION
Harmonogram
Harmonogram
Zdroj: PUBG Corporation

Co se týče harmonogramu, ten popisuje obrázek výše. Pokud vás zajímají i přesné začátky ostatních regionů, pak zavítejte na oficiální Twitch kanál, kde máte rozepsané detailní plán vysílání. Pokud by někdo vyhledával čistě pouze evropské zápasy s českým komentářem, pak navštivte streamera DivinE, který pokryje všechny evropské hry.

V rámci tohoto turnaje byly do hry přidány i skiny s PCS 5 tématikou, které ovlivní konečnou výši prize poolu. Celkem 30 % z celkového výdělků skinů se rovnoměrně rozdělí mezi regiony a přidá k současným 250 000 americkým dolarům. Součástí je i oblíbený PICK'EM, jenž funguje na stejném principu jako v PCS 4. Pokud jste se tehdy nezúčastnili, pak se můžete podívat na toto video, které vysvětluje principy.

Pokud během sledování evropské elity dostanete chuť si zahrát PUBG, nezapomeňte, že již ve čtvrtek 23. září začíná PUBG Squad Series o první MČR body! Registrace jsou stále otevřeny na tomto odkaze.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!