Přejít k hlavnímu obsahu

Sen o milionovém LAN finále je u konce. eSuba nestačila na BLINK rozdílem třídy

25. 9. 2021 | 19:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Gjirafa50 Masters League je pro mnohé z vás neznámým pojmem, pro eSubu ale může jít o jeden z nejdůležitějších turnajů roku. Zatímco například v REPUBLEAGUE TIPOS se modré krvi nedaří, tak tady už blogg1s a spol. prošli třemi fázemi a je před nimi ta závěrečná. Play-off duel proti jedničce albánsko-kosovské scény.
eSuba vs. BLINK
eSuba vs. BLINK
Zdroj: sociální sítě soutěže

UPDATE: eSuba vstoupila do zápasu T stranou na Mirage, která ale dopadla hodně špatně. Soupeř urval čistých 13 bodů a za druhou stranu prohrál jediné kolo, což v konečném součtu udělalo debakl. Český celek se ale nevzdával a na Vertigu šel do vedení, které soupeř bohužel otočil ještě v první straně. Když ani druhé pistolkové kolo nezvládla eSuba potvrdit, tak BLINK už v poklidu dokráčeli k výhře 16:8. Více informací v Zápasovníku.


Gjirafa50 Masters League odstartovala za účasti celé řady známých jmen, mnoho z nich ale postupně odpadlo. Jasným favoritem číslo jedna se díky odhlášení Endpoint nebo Copenhagen Flames stala ruská sestava forZe, kterou si moc dobře pamatují fanoušci SINNERS. Rusové spolu s ukrajinskými Trasko Esports ovládli swiss část, kde nechyběla také eSuba. Benq1ho svěřenci mají po otevřené kvalifikaci, skupinové fázi a swissu až do rozhodujícího pátého kola za sebou těžkou cestu, klíčový duel proti BLUEJAYS ale zvládli a jsou v play-off.

Aktuálně má eSuba jistých 2 250 euro, usilovat ale bude o mnohem více. Nejlepší čtveřice týmů totiž postoupí na LAN finále do albánské Tirany, kde se bude rozdávat dalšího více než půl druhého milionu korun. Opravdu balík je velkým lákadlem, nejtěžší zápas má ale český zástupce teprve před sebou. Pro postup na kýžené finále je potřeba zvládnout čtvrtfinále, kde před hvězdným blogg1sem a jeho partou stojí známý tým BLINK. Ten ve swissu nestačil pouze na forZe, jinak vedle toho hraje třeba ESEA Premier, kde nedávno porazil ENTERPRISE.

eSuba jistě bude chtít dát zapomenout na zklamání z REPUBLEAGUE nebo kvalifikace na CEE Champions. Zápas o všechno vypukne o páté hodině sobotní, sledovat jej můžete opět na netradiční platformě pořadatele.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.