Přejít k hlavnímu obsahu

PCS kraloval opět tým Virtus.pro, PiXeL1K končí na 10. pozici

3. 10. 2021 | 23:36 PUBG: Battlegrounds
Po dvou týdnech přetahování o nejlepší tým v regionu přichází finální třetí týden, který tyto boje ukončí. Zároveň zjistíme, jaké týmy se dokáží probojovat na světový šampionát! Bude mezi nimi český hráč nebo se dočká česká organizace Entropiq?
Šampióni PCS 5 - Virtus.pro
Šampióni PCS 5 - Virtus.pro
Zdroj: Steam a PUBG Corporation

Update #1: Novými šampióni se stává Virus.pro a obhajuje tak prvenství z letního PCS 4 turnaje. Na druhém místě díky druhému místo v posledním týdnu končí FaZe Clan a bronzovou medaili bere ruský celek Question Mark. Co se týče jediného domácího zástupce PiXeL1Ka v týmu Digital Athletics, ten po na výkon z prvního týdne nenavázal a i přest vítězství v jedné z her v posledním týdnu skončil na 9. pozici.

První obrázek ukazuje čistě výsledky za třetí týden, zatímco druhý ukazuje získané peníze v turnaji, ze kterého se určilo konečné pořadí. Kromě celkových výsledků z PCS 5 turnaje, známe i kompletní postupující na světový šampionát. Týmy z evropské části, které postupujete naleznete na tomto odkaze. Celkový seznam účastníků včetně ostatních regiónů naleznete zde. S blížícím se šampionátem a oznámením více informací vás budeme včas informovat na našem webu. Bohužel prvotní nominace vypadá, že se žádný domácí zástupce nedostal, nicméně Entropiq končí na prvním nepostupovém místě, takže v případě víz nebo jiného problému zde existuje teoretická šance.

PCS 5
PCS 5
Zdroj: PUBG Corporation
Penízky
Penízky
Zdroj: Liquipedia

PCS 5 míří do finále, již během tohoto víkendu zjistíme vítěze a poražené, dále nám bude jasný i kompletní seznam postupujících týmů na světový šampionát, který se určí dle získaných PGC bodů. Kromě nejlepšího českého hráče, Miloslava "PiXeL1K" Feika, ve hře zůstává i česká organizace Entropiq -  ta ale potřebuje zaváhání ostatních soupeřů - zejména Question Mark, FaZe Clanu nebo právě Digital Athletics.

Situace v Evropě je i vzhledem k povaze, že se každý týden rozdává jiné množství z peněz, pořádně zamotaná, vyhrát může teoreticky každý tým. Nejlepší pozici má tým Virtus.pro, který kraloval v prvním týdnu, v tom druhém pak skončil na 5. místě.  Na druhém místě se vyskytují NaVi, ač v prvním týdnu tento tým skončil na 14. nehodnocené pozici, v druhém týdnu vyhrál a díky vysoké odměně se posunul na druhé místo. PiXeL1Kův Digital Athletics  zaujímá 7. pozici, v prvním týdnu tento tým skončil na 3. místě,  v druhém pak na výkon nenavázal a skončil na 11. místě. 

V třetím týdnu se rozdá 100 000 amerických dolarů z celkového prize poolu, pro vítěze je pak vyhrazeno 29 000, uvidíme tak, kdo se na závěrečné boje připravil nejlépe.

Pořadí
Pořadí
Zdroj: PUBG CORPORATION
PCS 5 prizepool
PCS 5 prizepool
Zdroj: PUBG Corporation

V sobotu i neděli se představí celky od 18:00 v 6 hrách, k dispozici kromě oficiálního anglického vysílání bude i český komentář v podání domácího streamera  a komentátora Divine!

Kromě tohoto špičkového evropského PUBG probíhá i kvalifikace na MČR v počítačových hrách. Již tento čtvrtek 7.10. proběhne 3. kvalifikace, otevřená je pro všechny fanoušky PUBG, tak se neváhejte přihlásit na tomto odkaze!

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!