Přejít k hlavnímu obsahu

Arakoj o FORTUNA COOL lize: Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli

28. 2. 2019 | 23:08 Hearthstone
Poslední sezónu Hearthstone COOL ligy ovládl tým riSing eSports. A právě proto jsme si před startem první kvalifikace do sezóny letošní pozvali na rozhovor jejich kapitána, Arakoje.
Rising eSports
Rising eSports

Ahoj Arakoji, po roce znovu nastupujete do COOL ligy. Co se za ten rok změnilo ve vašem týmu? Zkus nám trochu představit své spoluhráče a jejich role v týmu.

Zdravím, náš tým od posledního roku velmi posílil. Po vítězství v COOL lize jsme si našli sponzora a do našeho týmu se také opět připojil náš bývalý spoluhráč JoŽo, který nahradí Zolika, jenž měl dlouhodobě problémy s aktivitou. Připsali jsme si několik dalších úspěchů, mezi které bych uvedl moji TOP 8 na Dreamhack Winter nebo Onekillerovo vítězství v HTSS. JoŽo a já jsme navíc dostali invite do Battleriff PRO League, kde soupeříme se světovou elitou. 

Co se rolí v týmu týče, tak já a JoŽo máme na starosti deckbuilding. Onekiller díky velkým individuálním schopnostem testuje balíčky a Sojkies (Amelyx) často odhalí něco, na co jsme zapomněli, nebo vymyslí jinou alternativu.

Loni jste museli projít kvalifikací, letos máte invite přímo do hlavní části ligy. Vidíš to jako výhodu nebo máš obavy, že soupeři už budou mít formát lépe nahraný?

Je příjemné vědět, že nemusíme hrát velmi těžkou kvalifikaci, jako minulý rok a můžeme se plně soustředit rovnou na hlavní část. Velkou výhodou v této sezóně pro nás bude JoŽo, který hrál tento formát spolu se slovenskou HGG reprezentací. 

A když mluvíme o vašich soupeřích, je nějaký celek nebo mix hráčů (či jen hráč), který bys určitě v hlavní části  potkat nechtěl?

Nemyslím, že tento rok máme nějakého vyloženého rivala. Do hlavní části se dostanou opravdu jen dobré týmy a pokud vezmeme zodpovědně přípravu, tak neporazitelný není žádný.

A ještě poslední porovnání oproti loňskému ročníku. Jak jsme již naťukli, letos se po vzoru HGG mění i formát zápasů. Který formát je podle tebe lepší?

Myslím, že většina hráčů z loňských HGG se shodne, že ten poslední formát nebyl moc dobrý a je v něm více nešťastných faktorů. Byl jsem prvně trochu smutný, když jsem se dozvěděl, že se nepoužije stejný formát, který byl v lize minulý rok. Je to trochu něco jiného, takže se všichni pokusíme adaptovat a snad to nebude mít razantní vliv na průběh ligy.

FORTUNA COOL liga

Jaké jsou vaše ambice do tohoto ročníku? Věříte si na obhajobu titulu, nebo se snažíte mít skromné cíle?

Cílem tohoto ročníku je pro nás znovu pozvednout pohár nad hlavu a ukázat, že v týmové soutěži jsme i nadále těmi nejlepšími u nás!

Jak se máte v plánu připravovat?

Před startem soutěže budeme pozorně sledovat statistiky a metu. Následně připravíme první verzi line-upu, který začneme testovat a postupně ho upravovat před jeho finální podobou. V poslední části přípravy společně doladíme jednotlivé balíčky, které použijeme v lize.

Bude pro tebe osobně nejvyšší domácí týmová soutěž letos tím hlavním, nebo máš v plánu věnovat se i solo hraní?

Tento rok mne čeká maturita, ale jinak je pro mě nejvyšším cílem uspět na turnajích proti světové elitě. Obhajoba titulu v COOL lize bude také velmi důležitá, protože týmové hraní mě minulý rok velmi bavilo. Dále bych se chtěl pokusit dostat na MČR, protože mi pár lidí vyčítalo, že se na lokálních akcích dost nesnažím (směje se).

Máš na závěr nějaký vzkaz pro vaše fanoušky?

Doufám, že nám budete fandit tak jako minulý rok. My uděláme všechno pro to, abychom obhájili titul!

miluju videohry a hlavně ligu legend