Přejít k hlavnímu obsahu

Blizzard přichází se změnami pro Hearthstone Masters

17. 9. 2019 | 19:30 Hearthstone
Možnost kvalifikovat se na zastávky Masters Tour skrze ladder či kompletní návrat Conquestu. Blizzard představil úpravy současného esportového systému a nevypadají špatně!
HS Masters
HS Masters

Když Blizzard na začátku roku představil nový esportový systém, nadšení bylo velké. Především proto, že jsme se měli dočkat nového systému hraní samotných zápasů, který měl nahradit nepříliš oblíbený Conquest. Když byl ale tento systém, jež dostal název Specialist, odhalen, moc nadšení nesklidil. A že bylo zavedení tohoto podivného formát, co využívá pouze jednu classu na hráče a tzv. sideboardy, chyba, nyní museli přiznat už i v samotném Blizzardu. Nejprve se rozhodli, že se od Specialist odstoupí v nové sezóně Hearthstone Grandmasters a nyní už je oficiální, že se využívat nebude ani v Hearthstone Masters. Návrat zažívá Conquest, kterým se bude v rámci online kvalifikací na Masters Tour hrát stylem BO3. Na samotných zastávkách této Tour už se pak budou hrát klasické BO5.

Masters Tour

To není jediná podstatná změna celých Hearthstone Masters, systém kvalifikací se dočká spousty dalších změn. Jak lze vidět ve výše umístěné tabulce, která zhruba ukazuje, jak bude vybíráno složení jednotlivých zastávek Masters Tour, vrací se odměny za dobré umístění na ladderu – na konci každého měsíce obdrží TOP 16 zatím nekvalifikovaných hráčů pozvání na nejbližší Masters Tour event. Úpravy se pak dočká ještě obecný systém online kvalifikací, všechny se nově budou hrát stylem single-elimination, což by mělo výrazně zkrátit dobu jejich trvání. Podstatné je také to, že postup na zastávku Tour bude nově čekat pouze na vítěze online kvalifikací, na druhou stranu stačí v rámci jednoho kvalifikačního období pro postup postoupit do TOP 8 pětkrát, tedy jedenkrát méně než doposud.

Z menších změn pak lze zmínit navýšení horního limitu pro počet účastníků kvalifikací, ten nyní činí 512 hráčů a také to, že Blizzard všem kvalifikacím zvýšil dotaci balíčků, celkově se v každé rozdá krásných 566 packů. A v neposlední řadě se musíme podívat na úpravy systému samotných zastávek Masters Tour – jejich swiss část bude nově místo stávajících dvanácti složena jen z devíti kol a následovat pak bude single-elimination play-off pro osm nejlepších. To je z aktuální vlny změn, která zasáhne současný Hearthstone esport, to nejpodstatnější, na kompletní nové znění pravidel se můžete podívat zde

miluju videohry a hlavně ligu legend