Přejít k hlavnímu obsahu

CEE Champions jde do finiše, dotáhnou to SINNERS k titulu?

30. 10. 2020 | 10:12 Counter-Strike 2
Mezinárodní turnaj CEE Champions má za sebou tři hrací víkendy, které z 32 účastníků přežily pouze čtyři nejlepší týmy. Mezi celky ze střední a východní Evropy se neztratili ani SINNERS, kteří budou v pátek a sobotu bojovat o své první mezinárodní online prvenství. Ostatní CZ/SK zástupci bohužel nedokázali přejít přes osmifinále a čtvrtfinále.
CEE Champions semifinále
CEE Champions semifinále

SINNERS Esports do CEE Champions bohužel vykročili prohrou, následně ale čtyřmi výhrami v řadě prošli až do semifinále. Největším oříškem na jejich cestě byl rumunský tým Nexus Gaming, který ale jako jeden z favoritů turnaje ve skupině zklamal. „Překvapilo nás, jak moc hladký průběh to byl. Nexus jsou kvalitní enemy, ale nějak nás nepřekvapili,“ hodnotil v rozhovoru CaNNiE„Nepodcenili jsme enemy, koukli jsme si, jak hrajou, a připravili se na ně. A taky jsme dobře diktovali hru,“ řekl sniper české jedničky naopak k dosavadním zápasům v play-off.

Část prize poolu už SINNERS Esports mají aktuálně zajištěnou, získat ale samozřejmě budou chtít co největší část. CEE Champions nabízí pro týmy z menších regionálních scén krásných 15 tisíc dolarů, ze kterých si šampion ukrojí rovnou polovinu. Pro krále domácích lig je možný triumf v CEE Champions velkou motivací, protože za celý rok nevyhráli ani jeden mezinárodní turnaj, ba dokonce ani jednou nezískali prize money, tedy s výjimkou dlouhodobých ESEA lig. Tento turnaj je sice určený pouze pro zástupce střední a východní Evropy, celkové prvenství ale může být veledůležité vůči budoucím pozvánkám do různých zahraničních online turnajů.

CEE Champions

Dalším soupeřem SINNERS Esports bude zástupce chorvatské scény, který ve skupinové fázi nestačil v boji o 1. místo na jiný český tým Sampi.Tipsport. Celek s názvem GamerS1337 má za sebou těžké osmifinále proti LESGEDI, které Chorvati udolali až v prodloužení třetí mapy. Ve čtvrtfinále ale pro změnu prokázali velkou kvalitu výhrou nad Project X, bývalým týmem organizace CR4ZY, který předtím ukončil snažení Eclot Gaming. „Řekl bych, že největší konkurencí pro nás byli Nexus a ex-CR4ZY, kteří už v turnaji nadále nehrají. Určitě věříme, že máme velkou šanci tento turnaj vyhrát,“ nebál se CaNNiE okomentovat aktuální šance v CEE Champions.

Druhá polovina pavouka byla po prvotním losu play-off papírově silnější. Do jeho semifinále se dostaly týmy grazhtas a GameAgents. První zmíněný celek je přemožitelem eSuby ze čtvrtfinále, v jehož sestavě najdeme litevské hráče jako Kvik, pounh, Butters. Semifinálové složení pak doplňuje tým z Rumunska, který se podobně jako SINNERS Esports dlouhodobě snaží uspět v různých evropských kvalifikacích, ale zatím neúspěšně.

Semifinálové boje prvního ročníku CEE Champions jsou na programu v pátek 30. října, náš poslední zástupce o titul nastoupí do akce v 17:00. Druhé semifinále je pak na programu následně, tedy zhruba o tři hodiny později. Stejné časy jsou naplánovány i na sobotu 31. října, kdy poznáme šampiona – doufejme, že českého!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.