Přejít k hlavnímu obsahu

Chystá se turnaj ve FIFA Pro Clubs pořádaný organizací eKoVy

6. 7. 2020 | 10:55 EA SPORTS FC 24
Nová česká organizace eKoVy pořádá 13. července turnaj v režimu FIFA Pro Clubs. Účastní se ho osm týmů rozdělených do dvou skupin. V jednotlivých zápasech se proti sobě na trávníku postaví jedenáct na jedenáct hráčů – tedy stejně, jako ve skutečném fotbale. Všechna utkání budou streamovaná na eKoVy Twitch kanále.
eKoVy Cup
eKoVy Cup

Organizace eKoVy nám při svém představení slíbila, že se pokusí prosadit méně populární režimy ve známých sportovních hrách (NHL a FIFA) a svému slovu také dostála. Už 13. července se uskuteční eKoVy FIFA Pro Clubs Cup, kterého se zúčastní osm týmů.

Mužstva budou rozdělena do dvou skupin. Každý odehraje s každým ve skupinové fázi dva zápasy a nejlepší čtyři týmy (dva z každé skupiny) se utkají v play off Pokud se stane, že skupinovou část skončí dva týmy se stejným počtem bodů a výsledky vzájemných zápasů budou shodné, stejně jako rozdíl ve skóre, o postupujícím bude muset rozhodnout los.

V play off se utkají týmy A1 vs. B2 a B1 vs. A2 v semifinále. Hrají se dva zápasy. Pokud první dopadne remízou, neprodlužuje se. Pokud bude nerozhodný i druhý zápas, prodlužuje se až k případným penaltám. O postupujícím rozhoduje lepší skóre, které se sčítá z obou zápasů.

Následuje finále pak bude hrané na jeden zápas. V případě remízy po základní hrací době se prodlužuje. Prodloužení se odehraje celé až k případným penaltám. No a nakonec, zápas o 3. místo sehrají poražení semifinalisté stejným způsobem jako finálový zápas.

Začátek turnaje je plánován na 13.7. s tím, že každý týden se odehrají dva zápasy ve skupině. Následně ve 4. týdnu (13.-19.7.) proběhnou zápasy play off. Zápasy budou určovány vždy týden dopředu dle domluvy týmů.

Soupisky jsou volné, žádný hráč ale nesmí v turnaji nastoupit za více než jeden tým. Minimální počet hráčů k zápasu je 6 včetně brankáře. Post Any je taktéž nutné míti obsazen.

Týmy účastnící se eKoVy FIFA Pro Clubs Cupu a jejich rozřazení do skupin:

eKoVy Cup

Co je FIFA Pro Clubs?

Jedná se o herní mód, ve kterém se hraje jedenáct proti jedenácti - tedy jako ve skutečném fotbale. Každý ze soutěžících ovládá právě jednoho hráče a záleží na jejich vzájemné spolupráci, domluvě a v neposlední řadě mechanických schopnostech, zda se jim podaří soupeřící tým porazit.

Ve FIFA Pro Clubs si vytvoříte vlastního jedinečného hráče, kterého postupně zdokonalujete. Pozice jsou zde stejné, jako ve skutečném fotbale - útočníci sázející jeden gól za druhým, obránci bránící jim v tom, záložníci podporující obě linie a samozřejmě brankář, který musí být obdařen skvělými reflexy.

Pro hraní není bezpodmínečně nutné sehnat dalších deset spoluhráčů – vlastně stačí jen dva. Ale pro pravé procítění atmosféry, která se blíží skutečnému zápasu, je jedenáct ten ideální počet.

Pro Clubs v Česku

Česko-slovenští hráči začínají, stejně jako zbytek světa, pomalu objevovat krásy tohoto režimu s obrovským potenciálem. Na tuzemské scéně najdete asi 34 kvalitních týmů na konzolích Xbox a PS4. Dohromady to činí přes 700 hráčů, ale pro radost u FIFA Pro Clubs tráví čas mnohonásobně více lidí, ať už hraním, nebo sledováním soutěží.

Místopředseda spolku eKoVy se k turnaji vyjádřil takto:

Za naši organizaci eKoVy z.s. bychom chtěli poděkovat PLAYzone za možnost ukázat mód FIFA Pro Clubs i širší veřejnosti. A pro Vás diváky, určitě se doražte mrknout na streamy zápasů. Čeká Vás podívaná, jakou jste ještě neviděli. Rozpisy zápasů na jednotlivé hrací týdny naleznete na Facebooku našeho Pro Clubs týmu. Doufáme, že si najdete favorita a budete fandit a podporovat. Vybírat můžete nejen podle výkonů na hřišti, ale třeba i podle názvu týmu nebo jejich loga. Samozřejmě Vám všem přejeme co nejpohodovější prožití letních měsíců ať již s nějakou dobrou hrou a nebo prostě postaru venku s přáteli. Nezapomeňme ani na mé skvělé kolegy v týmu, bez kterých by se turnaj taktéž neuskutečnil. Poslední, kterým patří poklona jsou manažeři a hráči jednotlivých Pro Clubs týmů, jelikož málokdo si umí představit, jak těžké někdy může být koexistovat s více jak deseti spoluhráči.

Štítky: ekovy, pro clubs